26.6.2011

Kuiskaus

Taas on yksi Juhannus selätetty ja joulua käydään odottamaan. Meillä oli oikein mukavaa. Valvottiin peräti viiteen asti! Tuli taas todistettua, että ei tässä nyt vielä ihan ikäloppuja olla. Tanssit jäi kyllä tanssimatta, mutta harrastimme syvällisiä keskusteluja. Tiedätkö, joskus lähtee kivasti höpötys henkevistä. Käytiin läpi kipupisteitä, itkettiin ja naurettiin. Puhuttiin pahaa pois ja paljon patoutumia. Se puhdistaa ihmismieltä ja toivottavasti kaikilla on helpompi olla. Tätä keskusteluhetkeä tarvittiin ja siitä tietää miksi ystävät ovat olemassa. Hieno ilta. Ja ruoka oli hyvää. Onnistuimme syömään ja saunomaan ajoissa, mikä oli myös erityisen hyvä uudisjärjestely. Tätä kaavaa noudatamme tulevaisuudessa. Ja liekkö siinä juuri se syy, että Marttakin jaksoi valvoa. Hyvä me!


Vieraat lähti eilen ja jäätiin ukkorähjän kans kaksin. Tai siis kolmin, Juppe Puppe sai jakamattoman huomiomme. Saunoin pitkän kaavan mukaan, mikä oli myös puhdistava, niin ulkoisesti kun sisäisesti. On se kumma, että tuolla saunalla on myös sisäinen vaikutus. Se on suomipojan ripittäytymisrituaali. Yksinäistä keskustelua saunatontun kanssa. Tai siis joku henki siellä henkäilee.



Ilta oli kaunis ja hieman väsyneen oloinen. Ei ihme, kyllä edellisen yön valvominen pikku simmua näille kilometreille jo painaa. Mutta se ei tahtia haitannut, otimme hyvin rennosti ja nautimme kauniista kesäillasta hissun kissun. Grillattiin maukkaat vartaat ja sen kans edellisen päivän tähdettä. Helppo nakki.




Nyt jo loma kummittelee. Ensi viikolla tiukka rutistus ja vuoden kohokohta on käsillä. Minä en voi duunissa laskeutua lempeästi lomaan. Se on täyttä pauketta loppuun asti. Hyvä niin, sitten tuntee, että on lomansa ansainnut. Eikä minua ahista, se on kääntynyt mukavaksi kutinaksi mahan pohjaan. Tietää, että ensi viikolla on tulossa jotakin spesiaalia. Kiva tunne, hyvä tunne, mahtava tunne. Se on helteitäkin taas luvannut. Hah, antaa tulla vain. Mökillä on vilvoittavat tuulet ja himas kone joka puhaltaa. Hah!

Ou jee. Nyt kuulostaisi sille, että on istunnon aika. Aamu on aika ihana. Aurinko paistaa ja lempeä kesätuuli puhaltelee. Se kuiskaa korvaani: Marttaa, kohta alkaa lomaaaaaaa!!!!!!!

24.6.2011

Varjokuvien harhoja

Hieno ilta! Meille on aurinko ollut suotuisa ja Jussi-ilta on tarjonnut parastaan. Syötiin seiskan maissa ja nyt hiukka sekaisin, et mitäs tässä nyt? On saunottu ja syöty, kohta pannaan jalalla koriasti. Mansikkakakku odottaa syöjiään. Sitä ennen kerkeän vielä kuvia laittaa. Ukot pelaa jotakin peliä ja ystävätär tiskaa. Homma hoidossa. Tässä Jussin viettoa.

Sano se kukkasin

Maalaismaisemaa

Juhannuskoivikko

Aurinkolyhty

Banjouman

Tule sisäsään. Tule, tule.

Savustaen meille tarjottu

Mansikkainen rätkäytys

Odottaa iskijää

Juhannustaikoja

Minut on hakattu

Hei, herkästi...

Varras vai harha?

Harasoo stalissnaja

Martan rapukokteil ja varjo

Astu laivaan

Söiskö jo?

Mokkaunelman huippu

Jussun Tussun

Se on Juhannus nyt. Selvittiin hengissä eilisestä myrskystä. Kivasti pyöritti Lähdejärveä, kyllä luonnonvoimien edessä ihminen on nöyrä ja pieni. En muista, että täällä olisi koskaan niin kova tuuli käynyt. Mökissä oli lämmintä ja turvallista. Vähän piti katsella ympäröiviä puita, tuleekohan nuo niskaan. Muutaman oksan heitti pihalle, enkä olisi halunnut alle jäädä. Enihau, tuuli on tyyntynyt ja sää on sellainen perinteinen Jussisää. Kolea ja harmaa. Mutta kyllä se siitä vielä valostuu ja antaa meille aihetta juhlaan.

Mökki nukkuu vielä, kellohan on vasta seiska. Mie jo mokan keitin ja Jussin kunniaksi mustikkapiirakkaa natustan. Olin eilen kuin puulla päähän lyöty, enkä yrittänytkään saada mitään aikaiseksi. Onneksi meillä oli täydenpalvelun majatalo, ystävät saapuivat mökille jo keskiviikkona ja täällä oli maggarakastike odottomassa, mökki siivottu ja saunat lämmitettiin. Mie vaan olla möllötin. Nyt on akut ladattu, jaksaa illalla humpata.

Ilmalämpöpumppu on nyt sit totista totta. Sain kuin sainkin luvan asennukselle. Monen mutkan kautta se virallisesti menee, täytyy tehdä yhtiöjärjestyksen muutos ja hallituksen pitää kokoustella. Sain ns. väliaikaisen päätöksen ja omalla riskillä asennutan, mutta hallitus puoltaa ja suhtautuu positiivisesti. Seuraava yhtiökokous on ensi keväänä, siltä tulee sitten virallinen päätös tai sitten ei. Jos joku haluaa olla mulkero ja kieltää moisen hökötyksen, niin sitten joudun sen poistamaan. Mutta se ei ole todennäköistä. Olen onnellinen. Tulkoon helle, nyt en enää valita. Asennus tapahtuu 4.7 ja sen jälkeen Matinkylässä ollaan pakkasen puolella. Jeah! Näinkö maltan enää mökillekään lähteä, siellä istun jäädytetyssä himassa...

Ja me tehdään tänään juhannusjärjestykseen muutos. Pyrkimyksenä on syödä ajoissa eikä puolilta öin. Olen ajatellut, että kokeilemme jopa niin, että ensin syödään ja sitten vasta kylvetään. En tykkää käydä täydellä massulla saunomassa, mutta jos ruoka olisi jo neljältä ja sauna joskus seiskalta, niin se voisi onnistua. Näin sitä saattaisi jaksaa valvoa pidempäänkin, eikä olisi aatuutilullaa jo kympiltä. Kuullostaa hyvälle, katsotaan toimiiko käytännössä. Kohtahan tässä siis täytyy aloittaa ruuan valmistus. Juhannuskoivut ja vastat täytyy hakea ja sauna pestä. Ne on niitä perinteitä. Illan menu on myös hyvin perinteinen. Ensin ajattelin sen olevan tylsää, aina lähes samaa, mutta kun ne ovat niitä herkkuja mitä haluaa syödä. Niissä on se Jussin maku. Miksi siis ei?

Alkuruoka: 
- Martan merellinen rapukokteili. 
- Paahdettu ruisleipä.

Pääruoka: 
- Seisovalla herkkupöydällä mennään.
- Savustettu lohi. 
- Perunarätkäytys. 
- Mäti
- Kesäkurkut
- Tzatziki
- Tomattikesäkurpitsmozzarellavuoka
- Vihreäsalaatti

Jälkiruoka:
- Mokkaunelma
- Mansikkakakku ja kahvi/avec

Voi olla, että illalla on jo huiko, niin silloin laitetaan grilli kuumaksi. Olen varannut maissia, kanaa ja possua. Ja tietenkin maggaraa. Näillä mennään. Olisi ihanaa laittaa tanssit pystyyn uudella kesäkeittiö terassilla. Katsotaan, onko meistä siihen. Kokon kanssa emme ala tuhraamaan, palaa vielä koko mökki. No, ei todella pala. Ukko on duunipaikan paloturvallisuuspäällikkö vai mikä lie turvahenkilö. Meillä ei voi edes tulitikkua sytyttää etteikö ole vesiämpäri vieressä. Juu, vitsivitsi. Hyvähän se on, että joku on turvallisuushakuinen.

Rakkaat lukijat, näillä mennään Jussi 2011. Oikein hauskaa, turvallista ja herkullista Juhannusta myös sinulle. Yritän raportoida kuvien kera jahka kerkeän. Ollaan söpösti lempeitä ja nautiskellaan. Kippis ja kulaus ( kohtuudella.) It`s a Fresitatime!

P:S Enää neljä päivää duunia!!!!!!

22.6.2011

Ha ha haa!

Mitä teet Jussina? Onko elämä yhtä taikaa ja yötöntä yötä! Minä tykkään juhannuksesta, se on juhlista paras ja jaloin. Möksälle mennään tietty ja perinteitä vaalien. Saunavastaa, uutta pottua ja herkku hetkiä. Ja kuplivaa pitää olla.

Viikko on mennyt mukavasti. Nopsaan. Ensi viikolla enää neljä duunipäivää ja sit.... Repes! LOMA!
Heh, tässä tää päivänasu. Lupasin Piialle laittaa sen tänne näin. Tähän on tultu, nyt joka rätti esitellään täällä. Eestä ja takaa. Hah, hah haa....

21.6.2011

Hoikka hullu

Voe perseen pyllähdys! Olen pyörinyt unettomana jo tovin ja päätin lopulta nousta ylös. Ei tule uni vaikka kuinka rukoilisi. Mitäs sitten teet? Tänne näin sydäntä purkamaan ja tässä on aina se vaara, että tulee taas painokelvotonta tavaraa. Mitä painokelvotonta, mihin näitä nyt painetaan? Kai se on sellainen sanonta...

Pientä oireilua maaniseen suuntaan on havaittavissa. Onko depis taakse jäänyttä ja nyt taas huidellaan hui hai, eikä uni saa. On se outo tuo ihmismieli. Järkyttäväähän tässä on se, että olin eilen pirteä kuin bambi, eikä nytkään väsy paina. Maanista mannaa siis. Vai voiko siihen olla syynä viikonlopun hillitön kuntoilubuumi? Kävin peräti kolmena aamuna lenkillä ja kuntovoimailin urheasti. Siitä saa energiaa vai antaako maanisuus taas voimia. Laiskapaska olo ( lue lihava) saa väistyä urheilijanuorukaisen tieltä. Hyvä Suomiii!!!

Olin eilen niin pirteä duunin jälkeen, että puuhastelin itseni kanssa parisen tuntia. Enkä nyt tarkoita mitään tuhmaa puuhastelua, hyi olkoon. Laitoin siis oman tukkani. Niin raitaa sipasin ja latvaa leikkasin. Töissä on niin kiire, että ei kerkeä ja oma pää on kuin petolinnun perse. Vähän kulmakarvaan väriä ja olemattoman rintakarvan sheivausta rantakuntoon. Joskaan näillä kiloilla ei ole mitään asiaa yleisille rannoille, mutta on hyvä nättinä jäädä lomalle. Normaalisti duunin jälkeen makaan sohvalla raatona, ei vähempää voisi ulkoinen kiinnostaa. Nyt ollaan niin stylee, niin stylee. Laitoin illalla päivänasunkin valmiiksi. Sen josta jo aikaisemmin mainitsin. Kai se nyt on kuvattava. Sitä odotan kyllä aamuun. Niin maaninen en ole, että alkaisin tässä ja nyt tälläämään vain siksi, että saisin päivänasukuvan. Huh ja Hah!  Katsotaan nyt.... Saattaahan se olla, että näin kierroksilla arvostelukyky on syvältä ja aamu pelastaa.

Pihalla on hellä hetki. Aamu on arasti auennut ja kuutamo puolikkaana möllää. Mustarastaat pitää aika konserttoa. Se on hienoa. Tää on siitä kiva asuinlähiö, että luonto on niin liki. Kaikki on rehvää ja vihreää. Ei pääse pojan maalaisjuuret unohtuu. Siis mitkä maalaiset? Mie oon kyllä ihan kaupungin kasvatti. Taidan olla jotenkin romanttisella tuulella, höh.

Mie laihutan taas vaihteeks. Takana yksi oraalista, anaalista ja emotionaalista tyydytystä tuottanut päivä. Olen kieltäytynyt urheasti kaikesta makiasta. Se iltapäiväkahvin pikkuleipä oli kyllä tiukka paikka. Annoin sokeripirulle himppusen ravintoa ja laitoin mokan joukkoon pikkasen sokeria. Siinä kaikki! Järkyttävän terveellinen päivän ateriakokonaisuus hivelee JO hoikistunutta olemustani. Eikös tämä jo riitä, voinko huomenna saada pullaa? Ei, ei, nyt täytyy olla tiukkana! Maaniset ihmiset eivät syö pullaa, ne kuntoilee ja elää terveellisesti. Ne on hyviä ihmisiä. Taidan olla hullu.... Hoikka hullu. Lähtiskö lenkille?

Loma lähenee uhkaavasti. Minulla alkaa muodostua tavaksi tullut paniikki. Pitäisi laittaa se loma järjestykseen. Mitä tehdään, milloin tehdään ja minne mennään. Juuri niin. Lomallahan ei voi vain olla ja lomailla, vaan se täytyy suunnitella ennakkoon. Usko tai älä, mutta minulla on ollut myös sellaisia lomia, että olen jo odottanut arkea. En halua kuolla tylsyyteen lomalla, siksi jotakin aksöniä ja aktiviteettiä on oltava. Nyt tuli ressi. Pitäisikö ilmottautua jollekin kurssille? Joku kiva posliinin maalaus tai kansanperinteet kunniaan kurssi. Siinä on ajatusta. Ukkorähjälle täytyy pitää puhuttele siitä, miten lomalla käyttäydytään. Se saattaa pelastaa parisuhteemme. Yleensä, joka syksy, lomien jälkeen tehdään pesänjakoa. Se on kuulkaa hyvä ennakkoon kertoa haaveista ja lomaunelmista. Näin ei tarvitse turhaa riitaantua, eikä teroitella moottorisahan teriä.

Joko kokeilisi pelastavaa unta, oisko se unijukka nurkilla? Mokkoo en vielä keitä, pirusti tekisi mieli. Sen jos teen, niin siiten ei enää nukuta. Pitkä työpäivä edessä, ei jumalaton jaksa vaikka maaninen onkin. Joku roti on oltava. Hyvää yötä tai siis huomenta!

19.6.2011

Päivien kakkarat

Huh! Nukuin melkein kolmen tunnin päikkärit ja nyt on kyllä pönttö sekaisin. Ihanaa oli! Tällainen sateinen sää on omiaan köllöttelylle. Onpas hassu sana, köllöttelylle... Sano ääneen; köllöttelylle, hih.

Kuvasin kotimatkalla mainitsemaani kukkaloistoo. Valo ei ollut niin upea ja kuljettaja oli kärsimätön, joten visuaalinen välähdys jää aika mitättömäksi. Tai sitten kuvaaja ei onnistunut... Huikeet kukkaloistot enivei...









Martta pyöräytti lauantaina kesän ensimmäisen raparperitortun. Joukkoon vaniljasoosi, siinä yksi kesän vallaton maku.


Oli kiva viikonloppu. Ukkorähjä sai terden valmiiksi, vain puunkylläste puuttuu. Näinkö pannaan Jussina jalalla koriasti, korkataan kesäkeittöterde. Mahollisesti!

Pintaa

15.06.2011 - 10:00
12. viikko
MAKROVIIKOT
Makroviikoilla on tarkoitus kuvata joka viikko jokin kohde LÄHELTÄ!
Tällä viikolla suunnataan taas ulos ja etsitään jokin
PINTA






18.6.2011

IlmastoBumbbu

Inkoossa satoi ihanasti iltapäivästä aina tähän aamuhetkeen. Oli romanttista vetäytyä neitsytkammariin, kun sade ropisi peltikattoon. Unetti sulokkaasti ja vetäsinkin peiton korville jo kympiltä. Illalliseksi nautittiin arkiherkkua elikkäs makarooniloudaa. Jette nam. Oli mukava päivä, hyvä ystävätär myös mökillä. Parannettiin maalimaa ja muutama valkoviinidrinksu siemailtiin. Se on kyllä hyvä kesäjuoma. Laitan siihen noin 12 sentti valkkarii, plöräys limoncelloa, hedelmäistä mehua ja loput vissyä. Muutama jääpala somasti kilisee ja vot, kun on raikasta. Tää on siis mun kaloriton versio oluen kittaamiselle. Hah, taitaa kuitenkin muutama hiilari drinksusta löytyä. Löytyköön, nyt on kesä ja nautinto olkoon osamme.

Heräsin viime yönä valvomaan kolmelta. Mitä hittoa? Ei vaan uni tullut. Siitä onkin aikaa, kun olen valvotellut ihmeissäni. Joko ressi tulee yöuniin? Ei kai. Tai voi se olla. On vielä turhan pitkä aika lomaan valvoa. Kekkoloin ylhäällä parisen tuntia ja mietin jo mokan keittoa. Väkisin makaamiseksihan se meni, mutta jossakin vaiheessa unijukka tuli taas ja armahti. Ihme ja kumma, ei väsy nyt. Odotan, että mökki herää ja päästään kirkolle. Ihana tuuli ja viileys, ihan pikkasen vilu kapajaa. Raikasta. Sopiva kesäkeli.

Viileydestä tuli mieleen, että olin eilen tormakka ja hoitelin sitä ilmalämpöpumppu asiaa. Vietin tovin, jos toisenkin telefuunissa ja sähköistä postia laitellen. Olen mie hyvä. Aikas hyvä. Nyt näyttäisi sille, että pumppu asennetaan minulle 4.7 !!! Olen onnellinen! Ihan mielettömän tyytyväinen. Soittelin isännöitsijälle, hallituksen jäsenille ja asiaan pannaan vauhtia. Talomme muutkin asukkaat ovat kiinnostuneita. Jos näin hyvin käy ( ei vielä pidä nuolaista) voinkin lopettaa valittamisen helteistä. Antaa paukkua vaan hellerajat. Minä viilenen. Nyt tietenkin tulee vuosisadan kylmin kesä ja tarvitaan lisä lämpöpattereita. Ahdistavien asioiden kimppuun täytyy vain käydä ja tehdä ne mitättömäksi. Kyllä ne järjestyy. Minä järjestän. Mikä seuraavaksi?

Käki kukkuu raivokkaasti, mitä lie huuteloo? On harmaa aamu. On ihmeellistä kuinka aurinko vaikuttaa luonnon väreihin. Tai siis sen valo. Missä on silmiä vihlova vihreys ja kuinka valottomuus saa aikaan harmauden? Vai onko minulle tulossa harmaa että viherkaihi. Kuuluisi tähän keski-ikäistymiseen vai pitääkö jo todeta vanhuuteen? Hui kauhistus, olenko ylittänyt jo keski-iänkin, olenko siis kallistunut jo vanhuusikään? Nyt täytyy olla varovainen, että en ala taas valittamaan. Ihmiset ei tykkää jos valittaa ikääntymisestä. Mikähän siinäkin on? Onko se heikkoutta? Vanheneminen on taidetta. Kysykää vaikka nyyströmin rolfilta.

Nyt alan tahallisesti metelöidä. Saan mökin ylös, ulos ja kirkolle. Menemme taas turhan tavaran halppiskauppaan ostelemaan kaikenmaailman joutavuuksia. Jussin juomia ja ruokia voisi myös käydä jo hamstraamassa. Ettei vaan, herrajumala, jäädä ilman! Se on kuulkaa moro taas!

17.6.2011

Tuuletin tuulahdus

Ou jee! Martta makas melkein ysiin, mökillä on viilee ja oli ihanaa nukkua. Kerrassaan mahtavaa! Tultiin eilen sateen saattelemana, mutta mökillä ei sada. Rauha tervehti ja ihmisen hyvä olla. Tästä lähtee viikendi.

Ostettiin huoranperkeleiden kiusaksi jaloilla oleva tuuletin terdelle. Se toimii!!! Sen verran voimakas puhallusteho, että kiusankappaleet eivät saa mistään kosketuspintaa iskulle. Vähänkö hyvä? Idea oli viime viikonlopun iltapäivälehdessä ja ajattelimme het oitis testata. Voin suositella! Halpa ja harmiton, varsin kuumalla vielä viilentää.


Mökkimatkalla kohtasimme monta upeaa näkyä. Luonnontilassa olevat niityt ovat täynnä päivänkakkaraa! En ole koskaan nähnyt niin paljoa, upiaa. Teemme kuvausmatkan viimeistään kotimatkalla tai jo ennen sitä. Nehän eivät välttämättä kestä kovin pitkään. Kaunis näky. Tahtoo kuvata.

Katsoitteko viime tiistaina ykköseltä Oliver Twistin tarinaa. Mahtava kaksiosainen Brittisarja, jäi ihan mieleen pyörimään ja odotankin toista osaa innolla. Hieno epookki, mahtavat näyttelijät ja upea tarina. Sitäkin suosittelen!

Jep, nyt olen niin reipas, että harrastan kuntoliikuntaa ja olen hyvä ihminen. Kaksi viikkoa lomaaaaaan!!!

15.6.2011

Peltilehmät nurmikolla

Pyykikone laulaa ja minä yritän olla pirteä. Ainakaan en valita, ihan vähän vain. Asunnon lämpötila on laskenut 26, 2 asteeseen. Kiitän Jumalaa. Virkistäväksi yöuni lämpötilaksi tuossa on vielä kuusi astetta liikaa. Mutta saan nukuttua. Olen ilolla ottanut vastaan helteiden loppumisen. Sääli sinällään, on kiva kun on lämmin, mutta kurja kun asunto on hot. Muutan pohjoisnavalle omieni joukkoon. Ikävä avantoa.

Lupasin, että en valita.... Mut hei, taisteluväsymystä on havaittavissa. Asiakkaat ovat myös väsyneitä. Vähän kaikki on väsy. Tämä elo ennen lomia on vääränlaista aikaa. Kaikki tekee hulluna duunia, että voi jäädä lomalle. Tehdäänkö sitä etukäteen kuukauden duunit, että sit voidaan olla lomalla. Hölömöö... Oudoksi on tämä aika mennyt. Ihan kuin maailma pysähtyisi, jos jotakin jää tekemättä. Voi ihmispolo, myönnä pois, että sinäkin olet jo loman tarpeessa, enkä ole ainut väsy? Enkä tykkää tästä olotilasta. Odottaa kuin lehmä uutta navettaa, sit kun pääsen lomalle, niin elämä repes, tuli valkeus, onni ja autuus. Mitä hittoa, elämähän on tässä ja nyt, jokainen päivä on kallisarvoinen. Mut näin se on joka kesä. Nyt lopetan hullun odottamisen ja nautin tästä päivästä. Onpa ihanaa mokkoo, lähden uimaan, mahtava aamu.....

Kaikkea kivaa on ympärillä. Tympeänä maanatai-aamuna kurvasin työmatkalla Espalle. Siellä hassu tilataide, kantaaottava. Miten tätä tulee ajatella? Auto paha, ruoho hyvä. Nurmikko valtaa, elä vihreästi. Hirvee duuni taiteilijalla. Pysäyttää ajattelemaan, ajoi tarkoituksensa. Helsingissä olisi paljon kaikkea kesäkivaa. Niistä valitettavasti jää paitsi, kun viettää kaikki viikonloput pöpelikön kylthyyrimaisemissa. Sitten lomalla ( huomaa; SITTEN lomalla ) täytyy leikkiä taas turistia Helsingissä. Kultivoituneesti jotakin taidepläjäystä, terssitunnelmaa ja yleistä heeboilua. Juu, kyllä kuulostaa kivalle. Sitten lomalla....




Rakkaat toverit, jaksakaa tovi vielä! Kyllä se loma tulee sieltä! Mutta nauti tästä hetkestä. Jokaisessa hetkessä on jotakin hyvää, Löydä se!

13.6.2011

FUCK!

Fuck! Olen kiukkuinen kuin ampiainen ja turvoksissa kuin pikku possu. Asunnossa, täällä kaupunki helvetissä, on kuuma 28.7 astetta. Ja minua ei naurata. Yritin käydä levolle ja pyörin hikiset puolitoista tuntia todeten, että ei siitä mitään tule. Fuck! Tässä istun märkänä hiestä, heivasin kaikki ikkunat auki ja ilmastointilaite huutaa täysillä. Minunkin tekisi mieli huutaa! Fuck! Huomenna on pitkä päivä duunissa, kuinka siitä selviää nukkumatta. Minä en selviä. Minä kuolen. Fuck!

Olen laittanut pari kivaa meiliä isännöitsijälle, ihan silleen rakentavassa mielessä. Pyysin häntä yökylään lämmittelemän. Eihän tästä tule hevonhelvettiä. Jotakin on tehtävä. Edessä on pitkä kuuma kesä ja minä todella aion elää sen enkä kuolla kuumuuteen. Nyt ymmärrän, kuinka vanhuksia tippuu helteellä. Sitä en vain ymmärrä, miksi se voisi olla niin vaikeaa hyväksyä, jos ihminen haluaa laittaa asuntoonsa ilmastointilaitteen? Mikä siinä on niin vaikeaa? Siitä ei ole kenellekään harmia ( meteli ei ole nykyään häiritsevä.) Kallis se on kuin perkele, useamman tonnin. Mutta kalliiksi tulee tämäkin. Kohta olen osastolla, jos en mieli niin sydän. Helevetin helevetti, sanon minä.

Huh, tuli pikku purkaus, sorgen. Nyt menen kylmään suihkuun vai lähtiskö uimaan? Annan räppänöiden olla auki, lykkään tulpat korviin ja sanonko minne? Ehkä armahtava uni joskus tulee. Uni on tärkeä. Se on tärkein, että pystyy elämään. Niin ja ruoka. Söisinkö jotakin, yksi lohdutus pipari olisi paikallaan....

12.6.2011

Metsän taikaa

Aamuiset hetket ovat parasta aikaa kuvata. Leikittelin oppimallani ja ylivaloitin otoksiani ja annoin palaa mustavalkoisella. On hauska nähdä kuinka mustavalkoinen tuo tavalliselle uuden näkökannan. Muoto saa eri merkityksiä ja ylivaloitus "raiskaa" taustan. Epäonnistuneesta tulee onnistunut.

Osaa kuvista käsittelin lisäämällä reilusti väriä. Aamun valo korostuu ja tulee hiukka fantasia meininki. Vai onko se vain mun päässä? Enivei, tässä muutamia harjoituksia....

Jahas, on taas sunnuntai. Paska päivä, täytyy lähteä sorvin ääreen. Kun aukaisin aamulla silmäni, yritin väkisin vääntää hymyn naamalle. Ihan siis irvistin ja kokeilin. Kovasti piti yrittää ja tulihan se sieltä. Heti tuli parempi mieli. Se on vain yritettävä. Kolme viikkoa lomaan. Lomaan on kolme viikkoa. Kolmen viikon päästä on loma. Sit olen lomalla. Loma oma. Oma loma. Ihana loma. LOMAAAAAAAA!!!!!