28.2.2011

Hieronta pelastaa

Vapaa maanantai on hurahtanut vauhdilla. Olen päässyt avantoilemaan ja elämässä on taas makua. Kylmän kylvyn jälkeen suunnistin kauan kaipaamalleni hierojalle. Tsiisus Maaria, kun teki kutaa! Olen käynyt viimeksi ennen joulua ja kyllä oli taas vanhan ihmisen kädet juntturassa. Eihän se yksi kerta vielä kesää tee, mutta otankin muutaman kerran setin. Voi olla, että toi huippaus aamuin illoin onkin johtunut juuri tästä. Ei enää näin pitkiä taukoja lihaskunnon huolehtimisessa, kiitos. Hieronnan jälkeen olin ihan poikki, vedettiin Juppen kans parin tunnin rinsessa unet. Sekin teki kutaa!! Nyt hellalla porisee siskonmakkarasoppa ja odotan ukkorähjää saapuvaksi.

Eilen hempeilin edellä mainitulle laihamureketta, hah, tuli painovirhepaholainen... Tarkoitin lihamureke... ei laiha. Uunijuurekset ja mustatorvisienikastiketta ( from Inkoo.) Olipas maukas ape ja mieli hyvä. Ihan pitää siitäkin kuva laittaa. Onko tylsää katsoa ruokakuviani? Mie olen sellainen Martta luonteeltani, ruoka on niin iso osa minua. On kiva tehdä ja laittaa niitä myös eetteriin. Jos yleinen mielipide on se, että heivaa helvettiin  ne mössökuvasi, niin lupaan harkita asiaa...


Tässä on mun tulevaisuus

27.2.2011

Spotify

Aamun ensimmäinen herätys ei ollut mitenkään hemaiseva. Tukka sekaisin ja suu tahmeana eilisestä viinistä ja ruokaorgioista. Ananaslightii pahimpaan kolotukseen ja suihkun kautta takaisin elämään. Tiukka espresso ja ruista rinnan alle tasoitti energiat normiksi. Hengissä selvittiin. Vilkaisu ulkosalle kertoi karmean totuuden. Ulkona huippu kelit ja minun piti valmistautua Mac opintoihin. Kolmisen tuntia pimeässä kellarissa ja kroppa, sielu ja tajunta huuti aurinkooooon! Voihan räkä! Tunnollisena oppilaana tyydyin kohtalooni ja pakkasin repun koulutielle.

Tänään Mac-koulussa ladattiin spotifyit koneelle. Onpa se fiksu ja mielettömän hieno homma. Duunasin heti mun läppärille kaikki ne mahtavat albumit, mistä olen haaveillut. Kotimaista "uudenpolven" naisartistia. Nyt on mitä kuunnella ja fiilistellä. Koulutuksen anti oli tänään tajuntaa räjäyttävä. Pikku hiljaa alan ymmärtää tietotekniikkaa, enkä enää pelkää paskat housussa. Meillä on hyvä ja kärsivällinen opettaja. Tämä on ehdottomasti hyvä juttu, olisi vain pitänyt tehdä todeksi aikaisemmin.


We love Pasta!

Tässä erikseen pasta postaus. Pastan tekeminen on aika isotöistä mutta palkitsevaa. Uskon, että homma käy yksinkertaisemmaksi, mitä useammin sitä tekee. Taikina yleiskoneeseen, helpottaa hommaa. Olipa kivaa puuhastelua ja hauskaa!! Kiitän kaikkia mukana olleita.

MENU

Alkupalana 

Lohipastrami

Kolmen pastan lajitelma

Pestopecorino ravioli
Kampasimpukat salviavoi ja nauhapasta 
Jättikatkaravut valkoviinikastike ja tagliatelle

Jälkruoka

Suklaafondant, vanhanajan vaniljajäätelö, mansikat, espresso. 

Ensin oli muna

On mulla ryppynen naama

Lisää öljyä ja heti

Välillä laitettiin katkat marinaadiin

Veivaa beibi veivaa


Hienoo, vai mitä?

Pestopecorino ravioli

Lohipastrami




Lähtee suuhun

Kampasimpukka

Jättikatkat

Tässä vaiheessa kuva jo hieman epätarkka ;)

Kaunis koti

















Meillä oli hauska pastakoulu. Nyt osaan hienosti tehdä itse pastaa. Hienot pöperöt ja tukat oli kivasti "töttötöröllä." Kiitos isännälle ja emännälle. Tässä Anskun ja Mikan kaunis koti, ja suloiset haukut Sampuca ja Napoleon.

26.2.2011

Salarakkaan kosketus

Tunnen kuinka rentouttava lämpö ympäröi lihaksikkaan vartaloni ja tuo tumma kuumuus hyväilee hellästi. Nenän päästä tipahtelee hikisiä karpaloita, maistuvat suolaiselle. Annan pikku hiljaa periksi ja sulan tähän onnellisuuteen. Vaihdan asentoni vaakaan ja huokaisen syvään. Ajatustoimintani kuuntelee vain ympäröivää hiljaisuutta, kaikki turha unohtuu. Ihmisen on hyvä olla. Aika unohtuu, paikka katoaa, on vain tämä hetki. Täydellinen rituaalirakkaus.

No niin, lähtipäs runollisesti. Miten noin ihana voi samalla olla niin karmea? Taloyhtiömme sauna ei ole estetiikan riemuvoitto. Miten voikaan olla niin seitkytlukua ja kamalan näköistä? Kuitenkin nautin suunnattomasti joka viikkoisesta ( rumasta) saunavuorostani. Se on minulle sama kuin pyhä lehmä intialaiselle.








Kohtasin eilen salarakkaani. Oli ihanaa heittäytyä hänen käsittelyyn, vahvojen ja karvaisten käsivarsien hellään kosketteluun. Emme ole tavanneet pitkään aikaan ja kohdatessamme tunsin vatsani pohjassa pienten perhosten lentävää kutinaa. Meillä oli taas niin hauskaa, juttelimme kesästä ja kaikesta kivasta. Hän ei tykännyt, kun olin aloittanut taas tupakoinnin. Ymmärrän sen hyvin, sillä intiimi kohtaamisemme voi olla hänelle kuvottava. Lupasin harkita lopettamista, sillä en halua, että hän hylkäisi minut. Tapaamisemme ovat lyhyitä, mutta sitäkin intensiivisempiä. Emme tuhlaa aikaa joutavaan, vaan minä heittäydyn heti vaaka asentoon ja hän aloittaa oitis minun rassaamisen. Oih, eilinen kanssakäymisemme oli tuskallisen suloinen. Hän osaa olla niin taitavan hellä, ihailen häntä. Hän on suloinen kuin pehmonalle. Kaipaan häntä jo niin.... Minulla on maailman paras hammaslääkäri.

Pääsen tänään avantoon! Mahtavaa, olen sitä niin kaivannut. Melkein kuukauden tauko. Vasta nyt keuhkoputkeni tuntuvat sille, että en ota turhaa riskiä kylmästä syleilystä. Ja pirulainen pakkanen on laskenut keuhkotautisen tasolle. En minä pakkasta pelkää, en helvetissä, mutta kunto ei vain ole tätä ihanuutta sallinut. Jee, avantoooooon!!!! Tänään on muutenkin elämisen arvoinen päivä. Iltapäivällä mennään siis suksilla sivakoimaan ja meillä on se pastakoulu. Väkijuomaliikkeessä täytyy suorittaa vuosikerta ostokset, pastaa ja viiniä, njams! Huomenna on Mac-koulu ja illalla leikin pöytäkauppiasta. Mulla on käyttämätön ruokailuryhmä, jonka saan toivottavasti myytyä. Saa siitä matkarahaa ( lue; muutamat uudet jeansit ja pari käsveskoo.) Kyllä elämä on ihanaa kun sen oikein oivaltaa, vai mitä?

25.2.2011

Kuiva silmä puhdas sielu

Valtakunnassa kaikki hyvin. Naapuri on pidättäytynyt eläimellisestä seksistä ja rinsessa on taas onnellinen. Suora lähestyminen tuottaa aina tulosta. Vai olisiko sittenkin pitänyt ehdottaa kimppakivaa? No huh, joku iltapäivä sessio olisi vielä ollutkin mahdollinen, mutta ei aamuyöstä. Eihän vanha sellaista jaksa, se on rauhaisa yöuni mikä rinsessan tiellä pitää. Kymppiuutisilta kermapylly vetäytyy onnellisena höyhensaarille. Oli arki tai pyhä, joulu tahi juhannus. Se on fakta se.

Nyt närästää toi pakkanen. Ihan tosissaan. Jouduin eilen käymään silmälääkärissä, pikku simmu on pipi. Jo kuukauden päivät on koko ajan sellainen tunne, että silmät olisi täynnä roskia. Kiusallista. Hassu tohtorisetä  oli sitä mieltä, että rinsessan silmät kuivuu päähän. Johtuu ikävästä ilmasta eli pakkasesta. Jos kuiva silmä ei mene ohi tippahoidolla, niin seuraavaksi tehdään herkkyystesti. Tihrusilmä tahtoo myös turpoutua ja silloin voi olla kysymyksessä allergiaoireilua. Ei hyvä. Olen ollut pentuna mm. koirille allerginen. Noh, tänä  päivänä on olemassa hyvät allergialääkkeet.


Täällä Prinssi Henrikin majatalossa kermapylly yöpyy keväisellä damin matkallaan. Valitettavasti residenssissä ei ole kuin vaivaiset kolme tähteä, mutta ei ollut hintakaan paha. Hotla sijaitsee ihan ytimessä, mikä on välttämättömyys. Siitä on hyvä singahtaa shoppailee ja nuuhkimaan huumaavaa tulppaanituoksua. Hei olen niin tärkeenä, mie lähen kuvausmatkalle!  Mie ja mun kamera. Nyt on mitä odottaa. Elämässä pitää olla odotusta.

Höh, taas on viikonloppu. Ja tänään on saunavuoro, ehanaa! Se on rituaalirakkautta parhaimmillaan. Joka jumalan perjantai hän vetäytyy kellarikerrokseen klo. 21.00 Tyhjentää syntisen sielunsa ja hoitaa pintaa ja pyllyä. Elämässä pitää olla rutiinia. Näin on näppylät ja muutkin paiseet.

24.2.2011

Voihan kiimavingutus!

Voe helevetti! Heräsin taas naapurin nuorenparin panohommiin. Muija huutaa kuin pistetty sika. Eikä sillä hyvä, että ulahtaisi kerran tai kaksi. Ulisee niin, että voisi kuvitella pahempaakin tapahtuvaksi. Ei mitään häpyä... Okei, kello on nyt 1.01 ja arvata saattaa, että mun yöunet on huitsin devadassa. Ottaa pannuun!
Niin alkoi jurppia, että hakkasin seinää nyrkit verellä. Johan pimpsa hiljeni, helvetti....

Panohommat on ihan jees, mutta eikö ihmiset tajua, että jos sitä riemurasiaa vinguttaa aamuyöstä, niin siihen saattaa herätä koko talo? Niin tampio ei voi olla, että ei ymmärrä asuntojemme huonoa äänieristystä. Täällähän kuulee naapurin pierutkin ( minä en laske peräkaasuja, olen niin hieno ihminen.)
Olin niin ystävällinen ja kirjoitin naapurille "rakkauskirjeen." En jaksa, enkä halua viettää enää yhtään unetonta aamuyötä nussikonsertin takia. Kiitos!

Jep, jep. Minun kiihko ja naapurin kiima on laskenut. Yritän tavoittaa menetettyä rinsessa untani, olen niin syvästi järkyttynyt. Ja pettynyt, kun meteli ei kuulunut mun makuhuoneestani. Syvä huokaisu.... ;)

23.2.2011

Matkakuume helpottaa

Jee! Matkakuume helpottaa, damin matka on buukattu. Nyt alkaa kirpeän ihana odotus, se on matkan paras osa. Huhtikuun puolessa välissä tämä jannu lähtee haistelee tulppaania. Näin menee kevät mukavasti, ensin matka, sit pääsiäinen, vappu ja sitten onkin kesälomat käsillä. Elämässä pitää olla porkkanaa!

Amsterdam on siitä kiva, että siellä on hyvät shoppailu mahdollisuudet. Rättiä löytyy joka lähtöön ja hinnatkin ihan oukei. Kaupunki on muutenkin nasta, kompakti kaupunkikohde. Dallailuu eestaas, tuoppi siellä tuoppi täällä. Ouh, on kiva lähteä....

Nyt en jaksaisi tätä talvea enää hetkeäkään. Taas paukkuu mittarit kahdeskympis, tahtoo aurinkoo ja lämpöö. Miten tää talvi voi tuntua näin pitkälle? Yleensä talvikelit on ihan jees, mutta nyt odotan kevättä kuin hullu puuroo. Taitaa tulla pitkä aika odotellessa.

Ensi viikonloppuna meillä on We love pasta päivä. Mennään ystävälle, vedetään ensin hiihtolenkki, saunotaan ja sit tehdään itse erilaisia pastahärpäkkeitä. Vähänkö mukavaa! Minähän sain joulupukilta pastakoneen ja innoissani odotan, että pääsen sitä veivaamaan. En ole koneella aikaisemmin itse tehnyt, Anskulla on kokemusta. Hän on lupautunut opettamaan. Meistä tulee pastakeisareita! Tykkään pastasta ja haluan oppia sen tekemisen.



Nyt täytyy laitaa hösseliks, työt kutsuu! Ciao! Mitenkähän sanotaan hollanniks terve, moi, hei?!

21.2.2011

Piip, piip!

Heräsin aamulla siihen kun naapurin herätyskello piippasi tauottaa. Talossa on äänieristys sinnepäin ja kuulin sen helvetin piipityksen ihan selvästi. Ensin ajattelin, että naapurin sälli nukkuu pahasti pommiin, miks se ei jumalauta herää jo? Kello on piipannut koko päivän ja mulla on kysytty hermoja. Tosin ei se kuulu silloin kun radio on päällä ja muuta elämää ympärillä. Mut sit ajattelin, että jos hän onkin kuollut sänkyynsä ja makaa siellä raatona? Kello vain piippaa ja yrittää herättää kuollutta... Hui! Sen verran vainoharhainen olen, että tsekkasin auton olevan poissa. Ehkäpä kello soi siellä yksinään ja heppu on pois. Toivottavasti palaa tänään, en kestä, jos ensi yö pitää kuunnella tuota piipitystä. Piip, piip, piip.....

Tänään seikkailin Tapiolan terveysasemalla. Ovat helvetin pässit lopettaneet Matinkylän laboratoriopalvelut. Ihminen joutuu raahautumaan yhden verinäytteen takia, kun omilla kulmilla olisi TK. Tämä on just tätä, veromarkat menee herrojen perseeseen ja kansa kärsii. On se niin väärin. Olin varautunut tuntien jonotukseen, mutta sain ilokseni huomata, että homma toimi. Ottivat yhden vaivaisen putken verta, sydänsuruja epäilevät.... Niitä tutkitaan, ei hutkita. Koko homma oli ohi tunnissa ja minä ihan että oukei.

Eilinen paahtopaistisalaatti oli taloudellista keittiökäyttäytymistä parhaillaan. Sinne vain kaikki jämät joukkoon ja kyytipojaksi pasteijaa. Hyvä ja terve ape. Läskipasteija tukkii mun putkistot, mut se on niin hyvää ettei voi kieltäytyä. Joskus voi syödä, voihan....



Hups! Yritin lisätä tänne kuvan salaatista, mutta tuli ilmoitus, että tilaa ei ole enää. Sitä on ostettavissa lisää. Siispä seurasin ohjeita Google kauppaan ja ostin sitä. Ei mitään hajua paljonko on paljon ja onko se mulle riittävästi? Toivottavasti. Lisään kuvan myöhemmin, tilan saamisessa voi kestää tovi. Pöhköä... Lisäys edelliseen. Kuvatilaa on hankittu, pelittää taas. Jes!

Nyt lykkään fisun uuniin ja teen pinaattipottumuusin. Raastan terveellisesti porkkanaa ja mansikkakiisseli on jo partsilla jäähdyttelemässä. Maanantai ei ole aina masentava...

Juppe terveiset

Hau Hau!

Mä kävin kylvyssä, kylpy on ihanaa! Isännät siisti myös mun tassut ja kynnet. Olen nyt niin hieno. Muutenkin olen aika mahtava pikku koira. Hau vaan sullekin!











20.2.2011

Sunnuntain kuvat

Se on tämäkin sunnuntai kääntynyt iltaehtoolle. Huikee auringonpaiste ja sehän jo lämmitti. Käytiin koko perheen voimin pikku kävelyllä, Juppekin kitkutteli hienosti välittämättä pakkasesta. Ulkoilun päätteeksi hörpättiin kuumat kaakaot Haukilahden rannassa.

Tein eilisen paistin jämästä salaatin ja ukkorähjä tekee kaveriksi pasteijoita. Olen laittanut hänelle täytteen valmiiksi, siitä vain taiteilee hän. Eiliset kuplivat tuntui aamulla jumalaisessa temppelissäni, mutta raikas happi ja kunnon päikkärit tekivät itsestä normin. Ei mitään hättää..... Kohta alkaa Idols, saa nähdä mitä se Olli nyt tölväsee. Ihmistä loukkaa, en tykkää tuommoisesta.

Tässä muutama sunnuntaiotos.

Maapallo huutaa apua


Eikä palele yhtään

Kaunis kaari

Armoa

Rauha olkoon myös sinun kanssasi

Kuivaa käpyä

Olen ajokunnossa