19.4.2017

Aika on vain käsite

Olenko jo valittanut, et miks kaikki asiat pitää tulla aina yhtäaikaa? Jos olen, niin nyt totean tuplasti. Koko talvi olisi ollut aikaa kaikelle, niin ei. Möllötettiin tekemättä mitään ja nyt on sit liian kans. Ei meinaa aika riittää ja siitä mie en tykkää. Onneks olen luonteeltani tehokas ( kun sille päälle satun ) ja saan paljon aikaseks. Ainut ongelma on pään sisäisen kovalevyn täyttyminen. Ei taho muistikapasiteetti riittää ja välillä pätkii pahasti. Ilman muutto/remonttimuistikirjaa olisin hukassa, enkä enää tietäisi missä osoitteessa asun, mihin olen muuttamassa ja missä teen remppaa. Ajatelkaas, jos menisi niin sekaisin, että luulisi muuttavansa tähän siitä uudesta.

Maalari maalaa taloa eiku seinää


Ei varmasti ole sellaista remppaa ja muuttoa, että aikataulu olisi väljä ettei peräti löysä. Ei ainakaan mulla ole ollut. Olin ajatellut, että pääsiäisen pyhinä saadaan maalattavat pinnat redi. Ei saatu. Menen tänään ennen duunii jatkamaan ja tapaan samalla remppareiskan. Lyödään aikataulut heidän osalta kiinni. Samaan syssyyn pitäisi sopia kylppäriremppa urakoitsijan kanssa. Toisaalta on ihanaa, kun elämä on äksön, mut en laittaisi pahaks, jos saisi pikkasen tuntia vuorokauteen lisää ja jaksamista tekemiseen. On jotensakin poikki. Tiiättekö, sellainen raskas uuvelo ihmiskehossa. Ei ihan ole tottunut tälleen riehuu. Menenöön liikunnallisesta suorituksesta. Hyvä. Ja onneks lepo auttaa.

Erikoismaalaustekniikka seinä.


Millään ei olisi kiire, jos ei pitäisi muuttaa vielä uuteen. Mun asunto pitää olla tyhjä viikon päästä ja pakkaaminenkin on pahasti kesken ( vaikka aloitin ajoissa.) Koulun lopputyö painaa päälle ja UK:n muutto pitäisi tehdä 12.5. Kauhuskenaario muutosta remontin keskelle taitaa toteutua tai siis toteutuu ainakin kylppärin osalta. Elättelen toiveita, että kyökki olisi valmis. Duunissakin pitäisi käydä ja simat laittaa ja munkit paistaa. Hah, tuo nyt oli pahin vitsi ikinä. Mää mitään munkkii laita.

Keittiön musta seinä.


Mökillekin olisi kiva päästä. Ei pääse. Onneks kelit on mitä on. Ei ole niin hirvee palo sinne pakkaseen. Uhkailee lämmintä vappuu, minä toivon kylmää ja räntää, että saan tehdä remppaa vailla mökkille pääsyn tuskaa. Mitä tuosta, kerkeehän tuonne. On vielä kesää talvea jäljellä.

Ihana harmaa. Tästä tulee seinien "pääväri."


Laiska töitään luettelee, sano. Mut saatiin me kivasti aikaiseksi. Pitää osata antaa myös kiitosta, eikä vain valittaa typerää kiirettä. Keittiön musta seinä on valmis ja hieno. Kiva matta, softi sanoisin. Olohuoneen erikoismaalaustekniikka oli työläs, mut olen lopputulokseen tyytyväinen. Nään sen jo lopullisessa kokonaisuudessa kaiken muun suunnittelemani pyhässä yhtenäisyydessä. Kivasti tukevat toinen toisiaan. Kun saadaan kaikki muut pinnat valmiiksi, lattiat, seinät ja yksi fototapetti olisi tulossa. Tuskin maltan odottaa valmista lopputulosta. Tämä on se asia miksi tätä härdellii jaksaa. Saa tehä itselle juuri sellaista kuin haluaa. Jette kiva de. Personoitua jälkeä sanoisin.

En siis valita vaikka valitan. Tätähän mää halusin. Sanotaanko nyt näin - puolentoista kuukauden kuluttua kaikki on kaukainen muisto vain ja me toivottavasti asustelemme tyytyväisenä uutta ja valmista kotia. Sitä kohti. Jaksaa, jaksaa. Painaa, painaa...

4 kommenttia:

 1. Esitetystä raosta näkyy tulevan - Hyvä tulee!
  Kiva toi erikoismaalattu seinä. Ei oo mennyt maalauskurssit hukkaan����
  Lopussa kiitos seisoo, kun vain jaksaa, jaksaa.... Kaikki tulee aina samalla iskulla on möörfin laki��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, pitkästä aikaa maalasin erikoispintaa. Vähäks oli kiva ja sain sitä mitä halusin.

   Möörfin laki voisi hiukkasen hellittää otettaan ja minä myös. Kun kaikki olisi hetipakkonyt saada valmiiks, juu nou? Hyvä siitä tulee:)

   Poista
 2. Voi että. Mullakin olis toi Tikkurilan (juhla)lakki kaapissa odottamassa, että pääsis tositoimiin. Tai siis toimijan päähän, mutta oikeesti täällä ei tapahdu mitään, koska ei ole pakko. Liian laiskaks tullu.

  Tulee taas niin hienoa seinäpintaa että. Näyttää sujuvan sulta toi homma ihan suitsait. Vaikka varmaan tässä on vähän sitä Remonttireiskaharhaa, että kaikki tapahtuu tunnissa.

  Ja pakko nyt sellanen vielä sanoa, että ukkeli (joka tekee lisätöikseen muuttoja) on kahdesti mennyt muuttamaan väärää asuntoa. Eka asunto oli tyhjä ja saivat isännöitsijältä sinne avaimet. Määrä oli kantaa sieltä kaikki kaatikselle. Ja ihan siinä kinttaalla oli, ettei niin käynytkin. Talo oli kyllä oikea, mutta meni aat ja beet sekasin ja mies apureineen meni sinne kämppään ihmettelemään, että miten niin hyvää tavaraa kaatikselle viedään, kun kaikki oli ihan priimaa. Huups. Onneksi varmistivat isännöitsijältä ennenkuin joku palasi tyhjään kämppään :)

  Ja toisella kerralla soitti toimeliaasti muutettavien ovikelloa ja ehti jo harmistua, kun näki asunnon ovelta, että rouvat ei olleet yhtään pakanneet mitään valmiiksi, mutta olikin naapuriasunto. Että ole kuule vaan tarkkana siellä. On vaarallisia nää huhtikuussa -64 syntyneet ;). Josta tulikin mieleen, että olenkohan ollenkaan muistanut sua onnitella? Jos en, niin onnittelen nyt. Paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ootkos käynnyt Tikkurilan tehtailla ja saanut lakin lahjaksi? Me käytiin kouluaikoina ja muistan vieläkin, että se oli elämys.

   Juu, sikäli harhaa, että piti kyllä muutamaan kertana pintaa veivata. Maalasin kolmella värillä ja vaikka mustaa oli ihan pikkasen, niin se kyllä teetätti duunia. En sitten millään meinannut saada sitä liukumaan kauniisti. Vedin pintaan harmaan lasyyrin ja se pehmitti. On se vaan kivoo hommoo.

   Huh, olis se noloo, jos väärän asunnon muuttaisi. Täällä alkaa olla se pahin vaihe päällä. Vanha hima on hyrskyn myrskyn ja joka paikka sekaisin. Uudessa ei vielä kodista tietookaan. Ottaa luonnolle, kun ei ole lakia, eikä järjestystä missään.

   Huhtikuu-64 kiitää ja kuittaa. Mie en ite muistanut, et mulla on synttärit. Feisbuukki kertoi ;)

   Poista