10.4.2017

Ja menikö niin kuin suunniteltiin

Olen taas palannut maanpinnalle kuvaksesta. Olipa muuten huikee Su-päivä. Opiskeltiin käsisalaman käyttöä ja voin kertoa, että tuli taas yksi tekninen härpäke lisää, jota en siis ymmärrä, enkä hallitse. Mut siks just opiskelen. Yksi päivä, muutama tunti, ei tee minusta vielä asiantuntijaa. Ehei, siihen tarvitaan varmaan vuosi. Mut hurjasti se antaa kuvaukseen lisämahdollisuuksia ja tekee siitä erityisen antoisaa.

Maanantai on alkanut ahistavissa merkeissä. Kaikki ei mene remontin suhteen ihan niin kuin pitäisi. Ei niin. Taloyhtiö ilmoitti, että kylppäriä ja veskiä ei voi, eikä saa remontoida vetämällä pelkät mikrosementit pintaan. Eli koko paska pitää purkaa ja tehdä alusta asti uusiksi. Eniten tässä sapetti nyt se, että taloyhtiö ei ole ollut kovinkaan kiinnostunut tulevasta remonttista. Yhteistyö on ollut haastavaa, mut sit yhtäkkiä he ovatkin käyneet tekemässä "tarkastuksia ja mittauksia" ilman, että ovat meille ilmoittaneet mitään. Saatika kysyneet omistajalta minkäänlaista lupaa asialle.

Kevät on niin...

Saimme monikohtaisen raportin siitä, mitä kaikkea siellä on ko. remontin esteenä. Selviää, että pinnoissa on kaksi kerrosta vanhaa laattaa ja muovimattoa ja kaikkee muutakin mahollista ja mahotonta. Niitä ei vaan mainittu 2014 tehdyssä kartoituksessa. Me itse tilasimme paikalle kosteusmittauksen ja sen raportin mukaan remontti voitaisiin tehdä suoraan pinnoille.

No, näitä aina tulee. Kapula käteen ja soittamaan suoraan isännöitsijälle. On jo ikäihmisiä ( ilm. koko hallitus ) ja alkuun hän oli lievästi yhteistyökyvytön. Hän mm. kysyi minulta, että olemmeko itse muuttamassa asuntoon? Kerroin, että siitä on tarkoitus remontoida meille uusi, rakas ja yhteinen ensimmäinen koti. Mulla on pelisilmää näissä asioissa ja ei aikaakaan, kun oltiin jo hyvis väleissä ja jonkun asteisessa yhteisymmärryksessä.

Asia on nyt niin, että taloyhtiössä tehdään osakkaiden asuntoihin kylppäriremontteja pintaputkien osalta ja taloyhtiö kustantaa ne. Tässä voisi nyt ajatella, että tehdään yhdessä. Taloyhtiö osallistuu osaan ja me enemmänkin tähän esteettiseen pintaan ja kalusteeseen. Samalla vedetään uudet putket myös kyökkiin ja sehän on nyt jälleen myynnillisesti erittäin hyvä asia. On niin kuin putkivedot sit tulevaan putkiremonttiin valmiina.

...värikästä aikaa. Muurlan maisemii.

Kurjaksi tämän tekee se, että aikataulut ei varmaan mene meidän toiveiden mukaan ja hei kamoon, taas putkiremonttia tiedossa. Joudutaanko asumaan kuinka pitkään vanhan keskellä, se kysyy multa hermoja ja saa mun estetiikan tajun voimaan pahoin evri moorning. Auts. Mut ei kai se auta. Mennään tällä ja toivotaan, et päästään yhteisymmärrykseen asioista. Mie sanoin isännöitsijälle, että ei tässä ole tarkoitus alkaa tappelee, tärkeintä on, että hommat hoidetaan niin kuin ne kuuluu hoitaa ja me saadaan koti, joka on tehty niin kuin ne kuuluu tehdä. Turvallisesti ja tulevaisuutta ajatellen. Jos remontin kans on jo tässä vaiheessa hirveetä vääntöö, ei sitä paranna se, et vedetään vaan mikrosementit pintaan. Haluan olla varma siitä, että kaikki on tehty ok ja vimpan päälle. Näin on näreet vaikka vähän tää nyt nyppiikin, mut jossain myyntivaiheessa saatan kiitellä.

Onko se tämä ikä vai mikä, mutta en ota enää tämmöisistä asioista hernettä nenuun. Turha alkaa möyhöö. Tärkeintä on aina selvittää, kuinka tästä selvitään ja kuinka mennään eteenpäin. Sitä en voi sietää, jos ei olla oikeudenmukaisia. Asiassa kuin asiassa. Ja jos yritetään jotenkin kusettaa. Se tekee mulle näppylöitä ja sit menee myös pinna. Onks musta tullut vanha ja viisas, kun näin tyynesti asioita hoitelen. Hirmu kiva.

2 kommenttia:

  1. Hiljaa hyvä tulee :). Ja juu. Susta on tullut viisas :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huh! Tässä on kuule Annukka nyt liikaa vauhtia ja vaaratilanteita. Saas nähä, toteuutuuko huomiset kaupat?! Kirjoitan postauksen jahka kykenen...

      Poista