3.3.2017

En halua isoa, pieni riittää

Täten virallisesti julistettakoon, että asunto on nyt myyty. Koti sana on kokenut inflaation ja sillä hetkellä, kun sitova tarjous tuli, tämä ei ole enää koti, tämä on kylmää kauppatavaraa. Kauhee tunne, tämmöiselle pähkinähiirelle, joka on kotihenkilö vimosen päälle. Iloksenne ilmoitettakoon, että tarjous oli parempi mitä odotin ja herra ei ole mua hyljännyt, hallelle lujaa ja kova vauhti. Antaa mennä vaan.

Nyt kuumeinen istuminen netissä. Silmät kierossa ja niska vinossa, auts. Selaan tuhansia vaihtoehtoja ja huomaan välillä, että istun työtuolilla kummallisesti. Olen valunut puolittain lattialle ja tuijotan tietokoneen näyttöä oudosti niska kenossa alhaalta ylöspäin. Yritänkö niin epätoivoisesti saada näkemääni perspektiiviä ja tuntea edes hitusen sitä tunnetta, tässä se on, jumangegga! Ei löydy, ei edes mitään läikettä missään. Kaksi kuukautta aikaa löytää uusi kortteeri tai mie oon taivasalla. Paniikki, rytmihäiriö, ummetus, oksetus, levottomuus ja mielialahäiriö.

Unelmat elää!


Remppa myös ohi. Reiskat saapui viimein Ke. Ovat Viron veikkoja. Toinen heistä erityisen kommee, sellainen, että pistää vanhalla villasukkaa pyörimään. Hän oli erittäin pahoillaan viivytyksestä, oikein kättäpitäen pahoitteli. Hauskakin on hän. Siinä käytiin läpi tekemättömiä duuneja. Esitin toiveen pienestä pyyhekoukusta kylppärin seinään, pyyhkeelle niin. Hän totisella naamalla näyttää käsillään, että laittaa sellaisen ison koukun, kolkytsenttisen. En ymmärtänyt pilaa, vaan totisena totesin, en mie niin isoa halua, sellainen pieni riittää. Ja samalla hetkellä sanottuani, tajuan, et hää minua vedättää. Tunsin, kuinka punastuin kuin pikku tyttö. Minä! Vanha homo. Kyllä meitä kuulkaa sitten nauratti ( paitsi minua, minua heikotti.)

Pyysin UK:lta jo eilen ennakkoon anteeks tulevaa ja sitä, et saatan olla hieman hankala. Mie niin tiiän, että ennen en lepää ja rauhotu, kun se oma koti kullan kallis on laitettu ja löydetty. Hermo saattaa vinkuu ja tää käy kierroksilla kuin sähköjänis. Täytyy vain toivoo, että pumppu kestää ja heikko mieleni terveys ei romaha. Ukko tuumas vain hyvin ykskantaan: " Ei tässä ole mitään uutta, hankala olet ollut alusta asti." Mie? Hankala? Hän on ymmärtänyt nyt ihan väärin. En oo hankala, enkä leidityyppinen, olen Martta mielenkiintoinen.  Tai joo. Miten sen nyt ottaa. Onneks UK:oo omaa lehmän hermot ja lupaan rakastaa häntä niin myötä kuin vastanäppylöissä.

Ajatella, jos kaikki menee niin kuin suunnittelen, niin kahden kuukauden päästä ollaan saman katon alla. Omas kodis. Oisko kuitenkin viisaampi, että ei suunnittelis. Jos jättäisi kaikki herran huomaan ja oikein kovasti rukoilis. Taidan ottaa raamatun iltalukemiseks. Ehtoollisviiniä ja öylättiä pitää nauttia oikein urakalla. Aloitan jo tänään, alkon kautta kotiin. Mikähän vuosikerta olisi hyvä, ajaako skumppa saman asian?

12 kommenttia:

 1. Luota samaan voimaan mikä kotisi myyntiä avitti �� Uusi koti löytyy, ja onhan teillä Karin kanssa jo hyvä kokemus yhdessäolosta, jos se antaa vähän odotuttaa itseään. Hyvä ei tuu aina hiljaa, voi tulla jo tänään �� Lähetän postiivista vibaa universumille teidän puolesta! T. Serkkutyttö

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos, hyvää vibaa tarvitaan. Tahtoisin ajatella, että elämä kantaa ja asiat loksahtelevat paikalleen. Ja kyllä ne aina järjestyy, suuntaan tahi toiseen.

   Onhan tää samalla mielenkiintoista ja ressaavaa aikaa. Oma koti menee alta ja uutta ei ole näköpiirissä. Nyt vaan ajatuksen kans toivotaan, että uusi koti on nurkan takana.

   Poista
 2. Upeaa, että sait asunnon myytyä (siis ei enään koti :)). Kyllä se teidän yhteinen kotikin tulee vastaan ihan varmasti. Pitää vaan uskoa lujasti ja skumppa on ehdottomasti hyvä uskon lujittaja :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unohdin, että mun massu ei kestä enää skumppaa. Mut ehtoollisviinit nautin ja usko on luja. Kyllä se koti löytää meidät, hyvällä energialla mennään.

   Poista
 3. Ihanaa realismia. "Hankala oot ollut alusta asti" :D. Mitäpä siihen sitten mitään lisäämään.

  Kohta alkaa kevään muuttosesonki ja lisää asuntoja tipahtelee myyntiin. Usko pois, että siellä joukossa on se helmi teille poimittavaksi. Kutkuttavan jännittävää, vaikka ymmärrän kyllä todella sun levottomuuden.

  Viinikästä viikonloppua! Öylätit teet tietty itse :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, UK omaa ihailtavan jalat maassa asenteen. Se kummasti rauhoittaa rouvaakin ja pitää ruodussa. Katos, välillä lähtee tää mopo käsistä, juu nou...

   Se on vain uskottava, että kaikki menee kohdilleen. Hirvee pähkäily siitä, onko kohde pommi vai valmis. Tiiät mut, kaikki ei kelpaa ja parasta saa, kun itse laittaa. Mut vähän on fiilis, et ei enää kuule jaksa sitä hirveetä remppaamista. Kai se on jaksettava. Tämän kerran.


   Hmmmm, öylätin ohje, ei voi olla kovin haastava. Joskin jostakin pitäisi saada öylätille siunaus. Viinihän on jo jumalten juoma, thi :)

   Poista
 4. Oi, paljon onnea! Pidän peukkuja, että ihan pian tupsahtaa eteen just se oikea seuraava koti ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki sormet, varpaat ja ruumiin ulokkeet ylös. Nyt tarvitaan joukkohysteriaa, et se uus, ihana, oma kotikullankallis löytyy. Ja se löytyy!

   Poista
 5. Hienoa, että kaunis kotisi meni kaupaksi! Nyt vaan kärsivällisyyttä ja onnea uuden etsintään- sieltä se kyllä löytyy ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattele, 8,5 kk:tta myytiin ja sit yhes viikossa on kolme ehdokasta ja hups, noin vaan menee.

   Mari, sie tiiät, et kärsivällisyys ei oo meitsin hyve ;) Elämä opettaa...

   Poista
 6. Hei, hieno juttu!
  Ja mikä hankala sie nyt oot - vallan erinomainen olet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun alkaa tapahtua, niin sit tapahtuu!

   Olen kuule ihan samaa mieltä, olen erinomaisen hankala :)

   Poista