1.3.2017

Eikä tullut kakka (ujo)

No nyt se sitten tapahtuu! On tätä odotettu, kahdeksan ja puoli kuukautta. Silloin kesällä ajattelin, että kaikki on ohi parissa kuukaudessa ja homma okei. Ei sit mennyt ihan niin kuin siinä nimeltä mainitsemattomassa koko perheen televisio-ohjelmassa. Heikkohermoisena meinasin menettää jo ne viimeisetkin hermon häilyvät rippeet. Niin, niin, asiat etenee omalla painollaan ja kaikella on aina tarkoituksensa. Välillä on joutunut tarkistamaan kaiken tarkoitusta, eikä käsittää voi, eikä odottaa.

Onko uuden kylppärin ja saniteettitilan ansioita, mutta kiinnostus asuntoani kohtaan on nyt kliimaksissa. Vallan hirvittää. Sisällä jo muikea ostotarjous, johon olen tyytyväinen, mutta ei siinä kaikki. Tänään ja vielä huomenna tulossa vakavasti kiinnostuneita ostajaehdokkaita, se suattaapi olla, että vallan hintakilpailutilanne saadaan polokastua pystyyn. Ensi kukaan ei osta, ei halua ja sit niitä tulee ovista ja ikkunoista. On tämä kummallista. Nyt tietysti pitäisi sanoa, että älä nuolase ennen kuin tipahtaa. Kirjallinen, hyväksyttävä tarjous on jo tipahtanut ja jos muista ei tule totta, niin tähän olen tyytyväinen. Tietysti, aina voi sattua pahaa. Kato, ei voi, eikä uskalla vielä uskoa todeksi. Nöyränä, nöyränä, hattu ja housut kourassa.

Mie lähen mökill

Ehei, en ole onnellinen, enkä iloinen. Olen helvetin stressaantunut. Kauhuskenaario on se, että UK:n asuntoa myydään kuin iisakin kirkkoa ja se menee kaupaksi joskus kakstuhattakaheksantoista, jos silloinkaan. Multa lähtee koti alta ja taasko joudun evakkohuutolaiseks. Anna mun kaikki kestää. Jos tietäisitte, miten ihanaa oli muuttaa takas ommaan kottiin, niin ymmärtäisitte tän mun ressin.

Miten itse muutto? Mie en tällä selällä kanna enää kuin höyhentyynyjä. Firma on palkattava avuksi. Okei, kamat siis varastoon jonnekin. Entä sitten, pitäähän ne joskus sieltä sitten saada sinne yhteiseen omaan kotiin. Taasko vuokrataan muuttofirma. Hankalaks menee ja kalliiks. Tässä on nyt liikaa liikkuvia osia, enkä näin nauttia voi tästä onnen kääntymöstä. Vai olenko vain kiittämätön nahjus, enkä ymmärrä omaa parastani. Nyt pitäisi kääntää tämä rajallinen aivokapasiteetti positiivisuuden kanavalle 2018. Lopeta vinkuminen ja elä unelmaas. Joo!

Enkä. Uutta kotia ei löydy. Olen tsekannut nyt sata ja tuhat. Ei yhtään meille. Minne ne katosivat. Vielä kesällä oli huru mykke. Ei sitä löydy. Taivasalle joudun. Voi, voi. Remppareiskan piti tulla eilen hoitaa hommat loppuun. Eui tullut. Lupasivat tänä aamuna kello kasi. Minulla kello soittaa ajoissa, että kerkeen herätä ja tehdä hätäkakan, ennen kuin tänne paukkaavat. Eikä tullut kakka (ujo,) eikä reiska perkele. Mikä siinä maksaa näiden kans, aina sama juttu. Luvataan ja sovitaan, eikä pidetä kiinni. Kummallista touhua. Mut hei, koti menee ny!

6 kommenttia:

 1. No voi että. Mullekin tuli nyt vähän ressi tästä, kun aloin mielikuvittelemaan itseni samaan tilanteeseen. Mutta josko tää nyt olis kumminkin sitä, että kohtalo puuttuu ostajien muodossa peliin ja tuuppaa asioita yhden pykälän eteenpäin ja siitä sitten seuraa se seuraava askel yhtä yllättäen, ja yhtäkkiä UK:n asunto onkin myyty ja teille tulee jostain eteen unelmakämppä. Jos vaikka tulee jollekulle joku yllättävä avioero ja koti laitetaan myyntiin (halavalla) ja se onkin teidän uus unelmakoti. Vai voiko sellanen olla unelma, jossa jo kerran on erottu? Hmmmmm. En tiedä. Toisen epäonni, toisen onni, vai miten se menee.

  Sopisko tällainen käsikirjoitus?

  PS. Jos asuttais lähempänä, lähettäisin ukkelin sulle muuttoa tekemään. Tekee niitä muutenkin. Ja hassua kyllä, hällä on paljon kanta-asiakkaita, jotka on muuttanut jo moneen kertaan paikasta toiseen ja takaisin ja kohta alkaa varmaan taas puhelin soimaan, kun kevään muuttobuumi iskee. Toiset on luotuja kulkemaan, toiset möllää vaan paikallaan niinkuin meikäläinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näinhän se menee. Yks askel johtaa toiseen ja tämä hemmetin ressivyyhti alkaa toivottavasti purkautua. Niin se vain on uskottava. Mut varmaan tiedät jo mut, vähemmälläkin pääsisi, mut minkäs teet pikku pääsi ajatuksille. Pidettiin OK:n kans eilen pikku palaveria ja se heti helpotti. Pilkottiin asioita palasiks ja mun oli helpompi ne käsittää. Onhan tässä nyt paljon sitä hyvääkin, mitä on haettu ja kaivattu. Käsikirjoituksesi auttoi myös käsittämään, nyt loppui turhan ressaaminen, thänks!

   P:S Pankki oli yhteydessä ja tämmöisiä tapauksia varten on olemassa järjestelyt. Voidaan etsiä uusi koti ja pankki lainottaa toisen osuuden ja homma hoidetaan sit, kun toinen asunto on saatu myytyä :) Elän siis toivossa, etten joudu taas evakkohuutolaiseks :)

   Poista
  2. Unohtu se, että tohon käsikseen kuului myös se testievakko, joka tuli eteen vessaremontiksi naamioituneena :). Kohtalo nääs niin kauheen ovela, että järkkää tommosta...
   Ja koska testi meni hyvin, homma etenee käsikirjoituksen(i) mukaisesti..

   Poista
 2. Kiitos päivän ilostuksesta! Remahdin nauramaan jo tuota otsikkoa lukiessa ja hirnahtelin koko jutun ajan :D ... kuulosti ihan miulta ja yheltä ystävältä: "... ei lähtennä kakka ..."
  Miepä uskon, että tässä käypi ihan hyvin. Tosin mikäs olen mitään sanomaan, kun täällä susirajalla asun ja ikinä mittään asuntoja myynyt saatikka ostellut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hyvä, että iloa löytyy :)

   Mikään ei ole pahempaa kuin remppareiskojen rampaaminen aamutuimaan. Ei saa ihminen olla rauhas, pitää pelätä, että tulevat just sillä hetkellä, kun lähtee ;) Onneks remppa on ohi, muuten olisi syöttänyt niille luumuja.

   Poista
 3. P.S. Laita illalla luumuja likoon vesilasiin, se auttanee, jos ei lähe kakka. Reiskoihin tuskin auttaa.

  VastaaPoista