9.1.2017

Turpaan vaan niin, että tukka lähtee!

Olen laskeutunut kuvankäsittelyn ihmeellisestä maailmasta takaisin tänne tylsään arkeen. Photoshoppaaminen on kuin eläisi sadussa. Kaikki on mahdollista. Teet näkymättömästä näkyvää ja päin vastoin. Voit kadottaa kuvasta ikävää ja ei toivottua.

Ihan oikeesti, nyt tajusin kuvankäsittelyn mahdin. Onhan siitä paljon puhuttu. Kuinka ihmiset eivät enää näytä itseltään, rypyt, finnit, läskit ja kaikki, puf, tuosta vaan tehdään sinusta julkaisukelpoinen. Pelottavaa, mutta niin tätä päivää. Toki, me kaikkihan tiedämme kuvankäsittelyn, mutta ei sitä ymmärrä ennen kuin omin silmin näkee. Minunkin pienet tihrusilmät sai vuosikausia kaivattua olen pikku bampi metsäaukiolla katsetta. Kokeilin myös tuoda itselleni ylähuulen, minullahan ei ole sellaista, on vain tiukka viiva. Sekin on oikeesti mahdollista, mut mun taidot ei siihen vielä riitä.

Tässä mun räpellös. Tätä tehtiin heela daagen. Mut mä tein sen!

Oli hyvä, että en luovuttanut. Sunnuntaipäivä oli kiehtova ja antoisa. Lannistuminen minua suuremman asian edessä teki sen, että lähestyin asiaa negaation kautta. Eihän sellaisesta mitään tuu. Tyyppillistä meitsii, ei handlaa hommaa, niin nakataan hanskat tiskiin. Pythyi, kuinka typerää. Lähestyin haastetta positiivisuuden kautta ja katso, sain jotakin aikaiseksi. Ongelma on lähinnä se, että ko. käsittelyä en muista enää, enkä näin pysty itsenäiseen työskentelyyn. Vielä. Ja tässä kohtaa otan sen armollisuuden hyveekseni. Annan itselle aikaa ja hyväksyn hitauden.

Sananen kuvankäsittelystä. Se on asia, joka herättää paljon mielipiteitä. Ymmärrän. Olen asiaa miettinyt itsessä ja tullut siihen tulokseen, että pidän nämä kaksi asiaa ikään kuin erillään toisistaan. On kuvaaminen ja kuvankäsittely. Minulle jälkimmäinen on fantasiamaailmaa, se on oma taiteen muotonsa. En halua poistaa kuvistani oikeaa elämää. Toki, Raw-tiedosto on raakaa kuvaa ja sitä pitää kehittää, ja niin kuuluu olla. Jos varsinaisesti käsittelen ( voisi puhua photoshoppaan ) kuvaa, niin haluan, että siitä todella näkee käsittelyn. Tehdään fantasiaa fantasian ehdoilla. Ja sehän on hauskaa, sehän on ihmeellistä! Mutta prioriteetti namper van olisi ensin oppia kuvaamaan. Piste.

Välillä olen niin vihainen. Itselle. Turpaan vaan!

Eipä tiennyt Janhusen akan poika, kun lähti kuvaamista opiskelee, kuinka isoihin saappaisiin on hyppäämässä. Tämä tiedon ja tekniikan määrä on niin valtava, että en nyt yhtään ihmettele, jos kuvaajaksi opiskelu kestää sen nelisen vuotta yliopistolla. Elämässä ei saisi katua mitään. Mut hemmetti, kun tonne takaraivoon nousee hienoinen pettymys siitä, et miks en ole lähtenyt tälle tielle aikaisemmin. Tässä iässä ( taas mää sanon ton ikävän ) asioiden omaksumiseen menee aikaa ja ymmärrystä ja se saattaapi olla, että mun aika ei enää riitä. Mikäs, jos olisi mahdollisuus tehdä ja opiskella tätä täyspäiväisesti loppuelämän, niin varmaan just ja just saisin omat monttubileet kuvattua niin, että olisi pro ja tyytyväinen jälkeensä. Hah, jättäisi niin kuin jälkensä jälkipolville.

Voisin kirjoittaa vaikka romaanin tästä aiheesta, mutta tyydyn tiivistämään. Tarinan opetus on lähinnä se, että ei pidä pelätä uusia asioita ja pitää vain mennä kohti unelmiaan. Tää on ollut ihmeellinen matka. En olisi uskonut, kuinka paljon joudun kohtaamaan asioita itsessäni opiskellessani uutta. Olisiko se ollut sama, jos haluaisin ottaa haltuun arabian kielen tahi raumalaisen perinnepitsin nypläämisen. Huu nous. Nöyräks se vetää, kun on sellaisten asioiden edessä, että haluaisi hallita, haluaisi oppia, haluaisi onnistua. Sitä kohti, en mää sillä. Kyllä se palkinto aina siellä silloin tällöin vilahtaa ja niitä onnistumisen tunteitakin on varmasti tulossa. Ei pidä luovuttaa ja hei, se on se armollisuus itsessä. Elämä rakastaa...


2 kommenttia:

 1. Täältä tulee kuule ihan todella, todella paljon rispektiä sun asenteelle! Sille, että et luovuta, vaikka eläkeläisiä tässä jo ollaan :D. (Luin sun aiemmankin tekstin).
  Niin se vaan on, että jos motivaatio on on riittävällä tasolla, niin kyllä sitä prkl kaikkensa tekee, että edes jotenkuten onnistuu, vaikka koville se oma rajallisuus matkan varrella ottaa. Just kaiken sellasen suhteen, mikä nuoremmille on ihan peruskauraa, mutta meille ei. (Tulipahan mieleen se, kuinka ylä-asteella aloitettiin ATK-opinnot niin, ettei luokassa ollut koneen konetta. Piirreltiin vuo-kaavioita "kyllä" ja "ei"-nuolineen ruutupaperille ja siinä se. Muistatko semmosta? (Jos vastaat "muistan", paina "kyllä", jos vastaat "en muista", paina "ei" ja siiry kohtaan "yritä uudelleen" :D. Tai jotain..)

  Mulla on ollut tota kuvankäsittelyä kohtaan (ja on edelleen) vähän sellanen negatiivinen asenne. Ja samalla olen vähän sitäkin jännittänyt, että katoaako täältä sun blogistakin kaikki ne ihan luomunakin (tai pienesti säädettynä) hienot kuvat ja tuleeko kaikesta sellasta tehtyä taidetta? Ja saa tottakai tulla, koska sinä oot tän paikan herra, mutta tahtoo vaan sanoa, että tykkään niin hirveästi myös niistä sun "tavallisista" kuvista, joista näkee, että osaat oikeasti kuvata.
  Mutta hyvin kirjoitat tosta, että pidät ne ikäänkuin erillään. Kuvat on kuvia ja fantasia on sit fantasiaa. Se kuulostaa just järkevältä.

  Muistatko muuten sen linkin, jonka laitoin sulle taannoin koskien just tätä fantasiakuvankäsittelyä? Siellä se varmaan meidän viestiketjussa on ja aattelin, että oisko siitä tässä kohtaa iloa? Tai myöhemmin sit, kun Muurlan opinnot on pulkassa. (Milloin ne muuten on?)

  PS. Hieno toi sun kukkahattukuva! Alempi on vähän pelottava. Näin kukkahatun tilalla sarvet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ou jee, sun kommentit on aina niin kivaa, kannustavaa luettavaa. Mä niin odotan niitä :)

   Me "eläkeläiset" emme luovuta, vaan nousemme barrikaadeille ja vaadimme henkilökohtaiset mikrotukihenkilöt. Muistan ensimmäiset TK-tunnit. Joskaan ne eivät olleet tietotekniikan nimellä, oisko toisiaan olleet joku mikro tai jotain. Oli meillä koneet, mut ei niitä opettajakaan osannut käyttää. Pelattiin sitä ihme tennispeliä, missä se pallo liikki puolelta toiselle ja sano poink, poink ja poink. Tätä "kurssia" oli ehkä noin viis tuntia ja täts it.

   Ei, mun kuva kuvat eivät tule katomaan. Ollaan käsittelyn suhteen samoilla linjoilla, mutta sitä satua ja fantasiaa tahdon myös. Mut se tulee sit jossain vaiheessa.

   Muistan linkin ja sen aika tarkkaan katsoinkin, mut ihan en tähän saumaan sitä vielä edes harkitse. Otetaan noi perusteet ensin haltuun ja vot sie, lähetään sit lentoon!

   Tunnetila itsessä. Annukka, ei ihan helppo nakki, mut äärimmäisen kiinnostava ja jotenkin raaka. Tuossa olen vihainen itselle tai kuvankäsittelylle ( sain meinaa aika hyvin tunnetilan esiin, kun ajattelin ko. asiaa.) Kukkahattu on vielä räpellös, mutta olen siitä siksi ylpeä, että olen sen tehnyt ja saanut aikaiseksi, jee!!

   Poista