16.1.2017

Jännä kakkaa ujostuttaa

Olin ajatellut, että nousen yläpuolelle putkiremontin aiheuttamasta harmista, enkä anna sen vaikuttaa elämääni. Ohitan sen sujuvasti, enempää harmittelematta tai no, ihan suomeks sanottuna, en anna vitutukselle valtaa. Se on tullut yllättäen elämääni ja tätsit. Ei sille mitään voi.

Opiskeluviikonloppujen jälkeen olen aina ihan tööt. Uuden omaksuminen ja oppiminen, sekä siihen yhdistetty innostuneisuus vie voimia. Se on selvä. Ajomatka talvikeleillä on myös energiaa vievää touhua. Täytyy skarpata koko ajan. Yleensä Su-ilta menee tehokkaasti vaakatasossa syventäen opintoja ajatuksellisesti tai tässä koneella kuvia käsitellessä tai jotain. Nyt piti aloittaa heti kylppärin, veskin ja keittiön purku. Kaikki kamat pois poikkeen remontin tieltä.

En ollut tehnyt rikkaa ristiin remontin eteen, enkä hommannut edes pahvilaatikoita. Muistelin, että kellarissa olisi pari isoa loudaa, joihin purettavat tavarat mahtuisi, mut ei oo siellä. Taas joku hemmetin ajatusharha. Eli ei laatikon laatikkoa. Kaiken maailman nyssäkkää on huoneet täys ja samalla tajusin, et ei tää nyt sit ookaan mikään ihan tuosta vaan, kevyesti ja kivasti menee keissi, pythyi. Väsy painoi ja alkoi ahistaa.

Ajattelin, et remppareiskat paukkaa tänne jo het kasi, mut ei oo vielä kuulunut. En voi ottaa rennosti ja olla omas kotona niin kuin omas ollaan. Nehän tulee avaimilla, jos ovet ei aukea ja siks en pääse edes aamukakalle. En uskalla, jos tulevat just silloin, kun siellä istun. Ois se noloo, housut kintuissa siellä pöntöllä istun ja multa viedään pönttö alta. Siks toisekseen, tää on just niitä psykologisia jännäkakka juttuja. Ei se ees uskaltaisi tulla, kun ilmitulon ja häiriön vaara on liian suuri. Ähnötän sit ja kiellän perustarpeeni.

Fiilarit just nyt

Ymmärrys myös siitä, että mukaani täytyisi ottaa kaikki se kama mitä tarvitsen aboutrallaa puolentoista kuukauden aikana. Häh?! Munhan pitäisi ottaa koko elämä. Muu asunto pannaan muovitukselle ja onks nyt näin, että täällä ei sit liikuta. Okei, posti on pakko hakee, mut kaikki muu on sulki. Tänne jää mun pöytäkone siis tieto sellainen, läppärin kans pitää ährätä. Ei siinä muuten, mut kuvien kans pöytäkone on ehdoton, ymmärsin senkin. Onneks pääsen UK:lle evakkoon, kai häneltä löytyy sellaisia tykötarpeita, että toimeen tullaan. Mut kaikki mun biutituotteet on otettava ja aikamoinen määrä asusteita, puhumattakaan terveyttä edistävistä, elämälle välttämättömistä tuoteyhdisteistä.

STOP. Ottaisiko tämän sellaisena puhdistavana harjoituksena. Jätän kaiken taakseni ja aloitan uudelta pohjalta. Lähden maailmalle ja tulen toimeen sillä mitä on. Passi ja hammasharja. Hmmmm, en taida pahemmin passia itäisellä pääkaupunkiseudulla tarvita ja hammasharjan voi aina ostaa. Uusi sänky meitä jo odottaa, kunhan otan elämäni suuren rakkauden eli oman tyynyn mukaan. Pari mekkoo ja sukkikset, siinä kaikki. Hylkään menneisyyteni ja saan uuden elämän. Tää voi olla veri intresant.

Kello käy jo ysiin. Ketään ei kuulu. Tapaaminen täällä isännöitsijän ja kiinteistöpäällikön kans kello kymmenen. Onko nyt näin, että show alkaa vasta sitten. Uskaltaisinko sittenkin luovuttaa viimeisen maallisen jätöksen aikaa ennen putkiremonttia. Reippaasti vaan. Sehän voisi olla sellainen riittinen toimenpide ennen ja jälkeen uuden elämän. Jätetään noin niin kuin brutaalisti vanha paska pois ja annetaan uuden elämän tulla!

4 kommenttia:

 1. Voi sun kanssas... Onks kyseessä sukitus vai perinteinen remppa? En kyllä jättäis tietsikaa, telkkaria tai muitakaan laitteita sinne. Postinkin voit kääntää sinne boyfriendin luo tai duuniin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edellinen putkiremontti tehty pinnoittamalla? ja tulos on muutamassa asunnossa susi. Nyt sit tehdään kaiketi perinteisellä, kun revitään kaikki auki. Sisään mennään keittiöstä, sielläkin sis seinä auki jne.

   Mun on pakko käydä himas välillä tsikaa, kuin hyö raiskaa kotiani ja kastella kukat. Samalla saan postin. Ei kuulemma tartte laittaa kamoja muutoin kasaa, kun keittiö, kylppäri, veski osasto. Muut menee muovituksen taakse. Tosin peittelin töllön ja tietsikan. Toivotaan...

   Poista
 2. Voi Markku ku sie oot ihana! Ja kunnon mies nyt kestää yhen putkirempan tosta vaan... Meillä alkaa täällä Possiolla Helemikuussa täydellinen köökiremppa,kaikki laitetaan uusiksi ja se vaatiiki pitkää pinnaa...isäntä ei haluu olla sillo ees paikalla vaan poistuu jonnehhi,mie täällä sit remppapoikien kans tohotan ja voit uskoo et tohotanki täysillä ja oon niin pomoa,niin pomoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen vältellyt putkiremonttia kuin ruttoa, mutta nyt se tuli kohdalle ja otetaan vastaan mitä annetaan. Ei kai sille muuta voi.

   Onnea ja menestystä keittiöremppaan. Pitää vain lopputuloksen mielessä, niin sen kyllä kestää. Otetaan nää suurena seikkailuna ;)

   Poista