17.1.2017

Konmariks konmarin paikalle

Ja niin valkeni aamu ja hän heräsi uudessa residensissään. Olen ollut täällä kuin kotonani. Ehkä tähän sopeutumiseen auttaa se, että UK on duunimatkalla ja palailee vasta tänä yönä. On rouvalla pehmeä lasku. Täytyy myöntää, että yöuni oli hitusen katkonainen, mutta levollinen. Katkotukseen saattoi olla syynä myös uusi sänky. Uusi on aina uusi, mutta uskoisin, että meistä tulee vielä hyvät kaverit.

Ukkorähjä ja hänen mielitietty kävivät jeesaamassa sängyn kasauksen kanssa. Kiitos ja hallelujaa. Olisi jäänyt multa kasaamatta. Liikaa liikkuvia osia ja huonot hermot, juu sii. Kyllä se parisen tuntia otti, mut on se hieno. Kiva nähkääs, kun moottorilla nousee kinttu ja nuppi. Patjan kovuus ottaa harjoituksen, mutta uskoisin sen tekevän vain hyvää minulle. Ainahan uuden patjan sisäänajo ottaa sen viikon kaks. Olisihan me UK:n kans se yhes saatu kasaan, mut hän on ollut kovasti bisi viimeiset päivät ja rouvan oli sänky saatava heti. Mie missään sohval tahi lattioilla ala bunkkaamaan. Rinsessat eivät moiseen suostu.

Asunto on pohjallisesti parempi perhe-elämään kuin omani. Vaikka neliöitä onkin vähemmän. Jännä juttu. Makkari on kivasti tuolla omassa rauhassa ja siellä on oikea ovi. Martan resdensissä on vain iso aukko ja siinä liukuovi. Eiköhän me tulla UK:n kans hyvin juttuun ellei sit hänellä mene hermot ja pistä rouvaansa hankeen jo ensi viikolla.

Aaaaaaah!

Vähän mää eilen järjestelin ja siivosin. Silleen välttämättömät. Kylppäri piti pestä katosta lattiaan, siinä tekee ittensä niin kuin sinuks vallitsevien seinä ja lattiapintojen kanssa. Ihan vaan vähän muutin järjestystä toimivammaksi kahden ihmisen oleiluun. Jos nyt UK:oo lukee tätä, niin ei kannata hermostua. Minulla on hyvät perusteet suoritetulle muutokselle. Perustelut täytyy aina olla, eiks niin. Mitään en ole roskiin heittänyt, se kun tuntuu olevan mun tapa. Jostakin kumman syytä kaikki siitä huomauttelee. Olen nähkääs ollu KonMari jo ennen KonMaria. Sen filosofian olen ottanut käyttöön ennen kuin hää oli syntynytkään. Jos joku haluaa turhasta eroon, niin kannattaa tilata Martta paikalle. Jo läks!

Tapaaminen isännöitsijän kanssa oli nollamiinus. Tai itse asiassa se meni jo huvituksen puolelle. Katsokaas, sitä vanhaa laattaa, millä kylppärin ja veskin seinät on edellisen putkiremontin yhteydessä vuorattu, ei ole enää olemassakaan. Mitä tekee taloyhtiö? Joutuvat siis avaamaan osan seinistä ja paikkakorjaavat mahdollisimman lähelle olevalla laatalla rikkomansa jäljet. Eli kylppäriin tulee siis paikkaus erilaisella laatalla. Ja tämä on kuulemma lakipykälien mukaista!

Isännöitsijän mielestä asia on ihan ok. Minun mielestä ei. Sen verta sain keskusteltua, että taloyhtiö kustantaa lattioiden laatat ja niiden laiton. Jos haluan seinät kunnolla laitettua, joudun itse maksamaan uudet laatat ja niiden laiton. En mää voi hyväksyä, että saniteettitilani ovat kuin pakanamaan kartta. Ajatelkaa nyt, vanhaa laattaa, maalattua laattaa ja nyt sit vielä jotain muuta. Hah, sanoohan tuon nyt alkukantainen järkikin, että moinen ei tule toimimaan. Okei, taloyhtiö olisi valmis maalaamaan koko ton paskan, mutta eihän siitä tule siistiä, kun maalataan jo kertaalleen maalattua ja maalaamatonta laattaa. Voi jösses mikä sotku!

Sinne mää jätin mun kotini. Tunsin veret seisauttavaa ikävää ja viiltävää kipua. Aivan kuin evakkoon olisi lähtenyt ja läksinkin. Marttaa on siunattu draaman tajulla, niin tunne oli kuin karjalasta kadotetuilla. Ihan oikeesti hei. Koti on mulle niin tärkeä ja rakas paikka, että kyllä se kuulkaa pisti viiltämään. En mää sille mitään voi. Onneks on UK. Täällä saan tuntea kodin lämpöä ja rakkautta, ja näin selviän tästä koettelemuksesta. On sen verta ollut tässä kaikkee saissee ja nyt vielä se tunne, että koti menisi alta, pistää se oikeesti hirvittää. Tällä draamalla voi ajatella, et jos tää olisi oikea tilanne. Menisi koti alta, eikä olisi paikkaa minne päätään kallistaa. Hui kauheeta, miten semmoisesta voi selvitä.


2 kommenttia:

 1. Sää oot kyllä niin ihana draama-queen, ettei löydy kuule karjalastakaan toista samanmoista :D.

  Ja mun mieltä lämmitti lukea, että ukkorähjällä on uus mielitietty. Sikälimikäli oikein ymmärsin. Ei tartte olla yksin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Draaman tajua täytyy olla, muutoin elämästä saattaisi tulla liian yksinkertaista ja hui kauhistus, tylsää.

   Ymmärsit oikein. Tapaileevat ja minullekin jo esitelty. Hyvä juttu, absoluutli. Hänelle jos kenelle suon kaiken parhaan ja hyvän. Rähjästä puhun siis.

   Poista