9.4.2016

Tänään kotona

Lauantaiaamu ja Ukkokulta on saapunut maalimalta. Hän tulikin niin aikaisin aamusta, että päädyimme taksikyytiin. Olisin joutunut heräämään viideltä ja se on vähän liian aikaisin. Olisin koko päivän ollut ihan kaput. Mielummin näin, nyt jaksan laittaa illallisen, hoitaa ja hyysätä matkamiestä. Vähintäänkin kokovartalohieronta täytyy laittaa. On hän sata tuntia istunut lentokoneessa ja paikat varmasti jumissa. Rouva helepottaa ja auttaa. Se on meidän kotirintamalaisten velvollisuus ja hyve.
Karitsan sisäfilleet on varattu, selleriperunapyreellä. Alkuruokana eletään parasta parsaa. Sitä sitten, oikein uppomunalla ja ilmakuivatulla kinkulla ajattelin tyrkätä. Täytyyhän tätä hieman juhlia. On oikeastaan kiva huomata, kuinka tavallaan sitä onkaan tullut puolikkaaksi toista. Yhes olemalla ollaan yhes ja toisen puuttuessa tuntee jonkun puuttuvan. Joku voisi sanoa sitä ikäväksi, ja mikäs, sehän on hyvä tunne. Tietää, että tuntee jotakin. Ei oo silleen ihan seniili.
Eilinen meni vallan siivillä. Nautin. Aamupäivän autenttiset vuodevaatekuvaukset oli antoisat. On aina kiva kohdata ihmisiä, joilla on samat intohimot. Ja hei, aika upea koti, missä vierailin. Siellä selkeästi oli hillitöntä kädentaitoa ja osaamista. Tyyli kivasti retro, vintage ja tyylillä toteutettu. Ihana valoisa kokonaisuus, missä riitti upeita yksityiskohtia. Suurin osa huonekaluista oli aitoa, vanhaa disainii, ihan niin, et veti jo hiljaseks. Upea, upea koti. Kiitos Minna ja Pekka! Teen kuvauksista oman postauksen Lemon Decon puolelle, jahka tässä kerkeen.
Sain hoidettu asioita ja kotimatkalla kävin shoppaamassa uudet tabletit, kylppärin ja veskin matot. Rysänteemitkin ostin. Siivosin raivokkaasti, rätti heilui topakasti ja oli jotenkin mahtavaa järjestää ja pestä paikkoja. Siivous on kyllä parhaimmillaan hyvinkin meditoivaa ja antoisaa. Siinä niin näkee kättensä jäljen ja se on muutoin hauska, että hajuallergisena en ole yliherkistynyt tolulle ja muille rakastamilleni siivouksessa käytettäville tehoaineille. Hyvä, että en alkanut imppaamaan. Tai taisin vähän imasta. Se tuoksu edustaa minulle puhtautta ja mielenrauhaa.
Siivouksen kruunaa ehdottomasti tuoreet kukkaset ja jotakin pientä kivaa uutta kotiin. Ei nämä olleet turhuutta ja tarpeettomuutta. Ihan tarpeeseen hankin, puolustelee hän. Joskus on kiva laittaa. Olikin kiva asetella, vaihdoin kukkasten paikkoja ja ikään kuin stailasin. Innostuin sit räpsimään kuvia. Näkemyksiä ja tunnelmia. Vähän tyhmää esitellä omaa himaa,  mut näinpä pääsee lukijakin mun tunnelmiin.
Päivän kruunasi bastu. Puhdas koti, puhdas rouva, näin se maalima pysyy raiteillaan ja ihmisillä hyvä tahto. Latasin pakastepizzan uuniin ja itkua tuhersin voiceoffinlandin tahtiin. Oli jotenkin koskettavaa tulkintaa vai oliks vaan niin, et ne oli oikeesti herkkiä tulkitsijoita. Eipä tarvinnut paljon unta houkutella ja pahat henget jättivät rauhaan. Yö oli lepo.
Jebe, oisko aamu-uinnin paikka vai lähtisikö kameran kanssa rantoja mittomaan. Vähän näyttää sille, että saattaisi vettä roiskahuttaa. Silloin ei ole kiva kuvata ja pelottaa, että kamera kastuu. Katsotaan tilannetta. UK on ansaitulla levolla, ja odotan häntä saapuvaksi. Siinäpä sitä, tälle viikonlopulle. Adios.

8 kommenttia:

 1. Sulla on kaunis koti, ihania yksityiskohtia. No onhan ammattilainen ollut asialla. Toi sohvan takana oleva tapaetti on ihana. Mä jo näin sen meidän makuhuoneen takaseinällä. Kovasti haluaisin remontoida makuuhuonetta, mutta nyt kuitenkin keskitytään keittiöremonttiin, joka on päätetty tehdä tänä vuonna.

  Mulla on pieni pahe ostaa leikkokukkakimppu aina viikonloppuna. Sanonkin, että se on se mun "perjantaipullo".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, kiitos kauhiasti paljon. Ajattelin ensin, et olisi jotenkin tyhmää laittaa omasta himasta kuvia. Mut kaiketi ihan kiva näyttää fiilareita...

   Onnea ja jaksamista kyökkirempaan, ne on aina isoja juttuja.

   Sulla ei oo ollenkaan pahempi perjantaipullo, hyvä :)

   Poista
 2. Mahtavaa, kun jaksat uk:tasi noin paapoa, täytyy myöntää, että minä en omaani ollenkaan samalla tavalla. Välillä sitä oikeen odottaa, että toinen lähtee reissuun, saapi olla rauhassa ;-)
  Kodistasi on kiva ja mielenkiintoinen nähdä kuvia, laita ihmeessä lisää!
  Auvoista iltaa rouvalle ja miehelle, nauttikaa herkuista ja toisistanne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie oon sellainen paapoja luonteeltani. Tykkään laittaa ihmisille kivaksi.
   Pikku breikki on aina paikallaan, koska se ikävä on oikeasti aika kiva tunne.

   Olen kaiketi tänne jossain vaiheessa postaillut, himakuvia meinaan. Mutta kaikkihan muuttuu ja päivittyy. Laitan tunnelmii...Kiitos sulle.

   Ukkokulta nukkuu jo tuolla, mulla hyvää aikaa olla koneella. En raaski herättää, aikaero pöllyissä toinen vaipuu...

   Poista
 3. Vitsit, miten kivaa, kun laitoit pitkästä aikaa näin paljon kuvia! Kakkonen on mun lemppari. Ja kaikki muut kans :). Sun (teidän) koti on kyllä kiva. Vaikka on mulle paljon väriä, niin silti on sellanen yhtenäisyys ja rauha. Tykkään tosi paljon.

  Mää on meidän perheessä vähän niinkuin sun ukko. Perjantaina tuun kotiin, niin mies on täällä pistänyt Tolupullon tuulemaan ja tuoksuu hyvälle ja puhtaalle jo ulko-ovella. On sellanen tärkeä perjantairiitti ja mua on kielletty tulemasta liian aikasin töistä, että saa rauhassa siivota ja luukuttaa mieleistään musiikkia. Mulle ei jää kuin pölyjen pyyhkiminen olkkarin tasoilta ja sen perjantaipuskan osto. Viini mulle on laitettu valmiiks kylmään :). Sellasia pieniä, mutta isoja elämän iloja.

  PS. Ostin kans parsoja, mutten tiedä, mitä niille tekisin :). Ehkä huomenna grillimakkaran kylkeen laitan :D

  Ihanoo viikendiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me taidetaan molemmat olla sellaisia asettelijoita. Kukat ja kynttilät, valot tärkeesti jne. jne.

   Olin aikaisemmin aika mustavalkoinen, nyt värit tulee väkisin ja innostun hurmaantumaan, jos värit puhuttelee ja koskettaa. Elämäs pitää olla väriä.

   Sulla on aika unelma Ukko. Vähän niin ko mä. En niin unelma, mut kuitenkin. Kotia siivoava mies on jumalan lahja Martoille. Ja hei, jos viinit on kylymässä, niin vot sie :) Asiat ei ole todellakaan huonosti :)

   Lykkää ne parsat uuniin. Helppoo kuin heinänteko. Kuorit, päällystät esim. ilmakuivattukinkku tai ei mitään. 10-15 min. 225 asteisessa uunissa ja redi. Kastikkeena Hollandaise ( saa pussista helposti ) ja siinä parsaa parhaimmillaan. Uppomuna ja muutama parmesanlastu lautaselle on hyvää ekstraa. Mut ei pakko. Laitan just kuvat blogiini illalliselta, niin näet kuinka asetella ja laittaa.

   Huippu viikendii myös sinne!

   Poista
  2. Ou. Kiitos paljon ohjeesta. Tästä tulee parsasunnuntai :). T. Annukka (tulee puhelimesta tolla mun vanhan blogin profiililla kommentit, mutta sama vanha kädetön kokki kyseessä :))

   Poista
  3. Ou. Kiitos paljon ohjeesta. Tästä tulee parsasunnuntai :). T. Annukka (tulee puhelimesta tolla mun vanhan blogin profiililla kommentit, mutta sama vanha kädetön kokki kyseessä :))

   Poista