11.4.2016

Hui Hai hermot menee

No niin, UK tuli, mänt ja läks. Nyt mennään taas eri aikavyöhykkeelle ja mie toivon, että pää, sekä kroppa kestää moista. Mulla ei kestäisi. Varmasti leviäisin finnairin sinivalkoisille siiville. Aivot ja kaikki tämä laardi räjähtäisi iloisesti, siinä sitä olisi kanssamatkustajille ihmettelemistä ja iltapäivälehdille mehevät otsikot. Kaameeta kattoo. Vanha homo levisi kesken Kiinan lennon. Auts.    Ei kauheesti keretty yhtä pitämään, mutta onneksi edes nähtiin. UK:lla oli eilen ennen lentoa vielä monta duunijuttua hoidettavana ja minä jäin nuolemaan näppejäni. Eikä mitä, tein hyvin ja läksin kuvausmatkalle Suomenlinnaan. Olikin aika jännä keli, sumuisen aurinkoinen. Hyvä kuvauskeli. Suokki on muutoin aika exotique. Siitä on jokunen vuosi, kun siellä olen vieraillut ja täytyy myöntää, että onhan se ihan omansa. Pieni kaupunki. Päätin, että tänä kesänä tehdään UK:n kans piknikki Suokkiin. Ihan must.
Juttuhan on nyt niin, että tämä uusi kamerani ( ostin lokakuussa ) aiheuttaa mulle hermostuttavaa epävarmuutta. Pitäisi olla ammattitason kamera ja vallan pro. Minä vaan en onnistu sen kanssa ja sekös perkele mua nyt rassaa. Okei, välillä kuvat onnistuu, mutta noin 50 % ei. Ja mikä parasta, en tiedä miksi? Otan samaa kuvaa eri säädöillä ja silti niistä tulee epätarkkoja. Vanhalla räpsyllä kuvatessani, pääsääntöisesti kuvat olivat enemmän vähemmän onnistuneita. Ja tiesin kyllä aina syyn, miksi kuvat ovat epäonnistuneita. Nyt pitäisi kaikki olla kohdillaan, valo riittävä ja kuvaajakin ihan selvin päin. Mut ei. Kamera ei tarkenna kunnolla ja välillä tuntuu, että kirkas auringonvalokaan ei riitä.  Miehän käytin kameraa Rajalassa ja taisin jo kertoa, että siellä palaute oli, et kamerassa ei oo mitään vikaa. Antoivat ymmärtää, et vika on kuvaajassa. Kuvasivat siellä pari ruutua ja palaute oli tämä. Vaikka yritin sanoa, että kamera kuvaa välillä ihan jees, mut puolet kuvista on kelvottomia. Kamera on epävarma! Ja silloin minä myös.


Asia mikä on ihmiselle intohimo, pitäisi tuottaa tyydytystä ja pelit, sekä vehkeet pitäisi olla kondiksessa. Olipa kyseessä sit mikä tahansa harraste tahi touhu. Kuvatessani joudun miettimään koko ajan, että onnistuuko kuva vai ei. Kuvaan samaa kohdetta kolmella eri säädöllä. Manuaali, puoliautomaatti ja automaatti. Näin saatan saada yhden onnistuneen otoksen, jos hyvin käy. Musta silloin kaikki ei oo niin kuin pitää. Vanhalla räpsyllä kuvattiin rapujuhlat tuhannen päissään mökin iltahämyissä ja niin vaan tuli onnistunutta otosta. Ehkäpä se on just siinä, otan liian vakavasti asian ja siks en onnistu. Tärisen perkele kiukusta ja siks kuvat tärähtää. En tiää, mie joudun kohta hullujen huoneelle.Enihau, kyllästytän teitä kuvillani ja laitan tänne ottamiani otoksia. Niitä niin, mitkä nyt ovat edes sinne päin. Osassa kuvissa on epätarkkuutta, toki tarkoituksella myös ylivaloitettuja. Ovat niin sanotusti taidekuvia, hah. Mut hei, otan kyllä palautetta mielelläni vastaan. Olen miettinyt myös sitä, et voiko mun tietotekniikan ruutu olla epätarkka, iPadilla kuvat ovat hyvinkin tarkkoja. Vai alanks mie olla jo vainoharhanen...
6 kommenttia:

 1. Älähä nyt leviä mihinkään koneeseen, äkäkä siivelle ;-D

  Kauniita ja onnistuneita kuvia, ainakin minun silmääni.
  Varsinkin tuo rapistunut tiiliseinä kuva on ihan tapetti matskua!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No enhän mie leviä, kun en voisi edes kuvitella, että moisella aikataululla lentelisin. Enkä edes tiedä, pystysinkö pitkää matkaa enää lentämään. Niin ottaa voimille jo lyhyetkin matkat.

   Tusen tack :) Sitäpä juuri ajattelin, tapettia varten kuvasin, mutta ei taida olla tarpeeksi terävää tavaraa, että kestäisi suurennoksen. Siinä vika :(

   Poista
 2. Onneks oot olemassa. Saa ees kerran päivässä nauraa :D. Tällä kertaa vanhan homon levinneille laardeille, vaikkei se kyllä olis ollenkaan kiva tapahtuma. Oot vaan niin hassu.

  Nostan kyllä isosti hattua UK:lle. Matkustaminen on ihan hirveen rasittavaa. Etenkin jos tarvii koko ajan suhata aikavyöhykkeiden yli ees taas. huuuh. Mitä enemmän vuosia tulee, niin sitä rankemmaksi käy. Menee toipumiseen puoli vuotta vähintään.

  Varmaan alan tulla vainoharhaiseksi minäkin, kun koitan mielessäni verrata näitä sun uusia kuvia niihin vanhoihin, joita aina ihastelin silmät tapillaan. Mietin aina, että miten voi joku olla noin taitava kuvaaja. Okei. Aiheet oli mun lemppareita eli yksityiskohtia luonnosta (just niitä lehtiä ja sadepisaroita ja muita), mutta jotenkin näistä uusista puuttuu joku pieni juttu, enkä edes tiedä mikä. Ja oikeestihan se ei ole varmasti ees totta, koska hienojahan nääkin kuvat on, mutta olisko sitä tullut silmä jotenkin kriittisemmäksi vai olisko se sitä, että niin hyvin tiedostaa sen tuskan, kun ei vaan onnistu saamaan kuvasta sellasta, millasena silmä näkee.

  Vaihtuiko sulla kamerassa merkki vai onko sama?
  Olisko se nyt jotenkin ylherkkä vekotin, joka ei kestä pientäkään liikettä vai ollaanko me nyt vaan ihan huruja molemmat.

  Äläkä nyt vaan sit ota moitteena kommenttia, koska oot edelleen mun silmissä ihan pro!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, ei muakaan paljon naurattaisi, jos joutuisin noin lentelee ja vaihtelee vyöhykettä. Ei kestäisi pää, eikä kroppa. Se on totta, että ikä tuo omat haasteensa lentoon ja mulla jalat ja peffa. Ei kestä. Tulppaa pukkaa.

   Cannoni on ollut koko ikäni. Katsoppa, juttuhan voi olla just siinä, että joudun pelleilemään tuon tekniikan kanssa, enkä näin voi vain keskittyä kuvaamaan ja antaa luovuuden rauhassa tuikkia. Menetän siinä jotakin olennaista kuvaamisessani. En ole rento, enkä helvetissä voi olla, kun koko ajan pitää miettiä, millaista jälkeä tulee. Ja ajattele, lähes kaikki kuvat otan kolmella eri säädöillä. Ja mikä parasta, automaatillakaan ei välttämättä onnistu. Toki, silmä tulee koko ajan kriittisemmäksi, mut kyllä niitä onnistumisen tunteitakin pitäisi tulla ja tällä harjoittelulla pitäisi olla jo suht varmaa otantaa. Sie varmaan tiedät tunteen.

   Mut kävin siis tänään siellä cannonhuollossa ja olivat tosi kivoja. Kamera tutkitaan perusteellisesti ja jos todetaan, että mitään vikaa ei ole, niin sit tutkitaan minut. Jossakin mättää. Mut hei, arvaas mitä, ostin itselleni uuden kameran synttärilahjaksi!! Ihku ihanan digipokkarin. Pikkunen sulokas ja nyt kulkee kamera koko ajan messissä. On siis niin kuin järkkäri, mut pienessä koossa. Katsotaan, mitä tapahtuu. Jos kuvaan molemmilla epäonnistuneesti, niin sit mie hyppään katolta ja teen siitä juutuupvideon. Kiitos kommentista, en suinkaan pane pahakseni. Kaikenlainen palaute on tervetullutta, eihän sit ihminen muuten ikinä opi.

   Poista
 3. Tosi kauniita kuvia, ymmärrän kyllä ketutuksen kun kuvat tärähtää. Mulla on sama ongelma karvalakkimallin pokkari-Nikonin kanssa ja minä absolutisti en voi syyttää koskaan humalatilaa paskoista kuvista. Kännykällä onnistuu paremmin. Ehkä en vaan osaa. Terveisin nimimerkki taustalukija joka on laiska kommentoimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ongelmat tuli sen jälkeen , kun ostin uuden, kalliin, ammattilaisille tarkoitetun kameran. Liekkö liian hieno meikäläiselle :(

   Kiva, kun luet :)

   Poista