5.1.2016

Hola, Hola Españoles!

Hei, hoi hengissä ollaan! Mahtava reissu takana ja valohoito teki poikaa. Muutaman päivän se otti, mutta kyllä sen kuulkaa ihan munaskuita myöten tunsi, kun valo alkoi elvyttää ihmispoloa. Ilmasto oli meikeläiselle just passeli, ei ollut liian kuuma. Pari kertaa oltiin ihan biitsilläkin ja aamu-uinnit välimeressä oli raikastava kokemus. Matkailtiin sit enemmänkin Espanjaa. Tykkäämme molemmat siitä, että ei möllätä yhes mestassa, vaan vaihdellaan paikkoja ja näin tulee liikettä ja äksöniä. Ei paljon keretty hotellihuoneissa himmailla. Sopii meille.

Reissu aloitettiin ystävän luona Fuengirolassa, siitä tehtiin päiväretkii Torremolinokseen ja Benalmádenaan. Käytiin myös vuoristossa ystävän ystävän "kesämökillä." Sit saatiin vuokralle auto ja huitaistiin Granadaan ja siitä loppulomaksi Malagaan. Eli aika hyvin vajaaseen pariin viikkoon. Paljon nähtiin, koettiin ja aistittiin.

Joulu juhlittiin ystävällä, meno oli kuin konsanaan korvatunturilla. Oli kinkut, laatikot ja lahjat. Jette kiva de. Tapaninpäivänä oli grillipartyt ja ihan mentiin humpalle keskustan älämölöön. Voisin jopa sanoa, että pikkutunneille asti jaksettiin. Hauskaa oli ja siitä olikin relaa huitaista vuoriston rauhaan mökkeilemään. Martta otti roolin ja illallinen grillattiin, vain sauna puuttui.

Vähän sillä silmällä mestoja tsekkailtiin ja fiilisteltiin, että josko sitä voisi viettää siellä talvikautta enemmänkin. Ja mikäs, kyllä sellainen tunne jäi, mikskö ei? Eläminen siellä on erittäin edullista ja sehän on vain järjestely kysymys. Jotensakin ihastuin tähän elämäntapaan ja tyyliin. Espanjalainen on rento ihminen ja herreminguudendo, kun hyö sitä oluttakin lipittää pitkin päivää. Ihan oikeesti, siestan saapuessa joka ikinen kuppila oli tupaten täynnä ja siellä ne vaan toimistorouvatkin kaljaa ja vinhoa tapaksien kera litki. Ei ihme, että ovat rentoja. Meillä Suomessa tuota kutsutaan alkoholismiksi ja se ei kerta kaikkiaan tule kuuloonkaan.

Ukkokullan kanssa on kyllä mahtavaa matkustaa. Olen sen tainnut jo aikaisemminkin todeta. Hänen espanjan kielen taidolla hyvin selvittiin ja uskomaton on hänen suuntavaisto. Rouva käveli sujuvasti perässä, en edes yrittänyt ohjailla. Ainut tunteitamme kuumentava epäselvyys oli saapuminen autolla Malagaan. Mie toimin kartturina ja perille kyllä päästiin, mutta Calle Perras katu olikin silleen haastava, että sinne oli vaikea päästä sen yksisuuntaisuuden vuoksi. Muutama kerta jouduttiin pyörittää ja meinasi jo hermo mennä. Mut hyvin selvittiin, ja se taisi olla ainut kerta, kun hermoja kysyttiin. No okei, kerran Ukkokulta ärähti ja kiukutteli, kun komensin liikaa pakkamaan. Mulla tämä rytmi on niin tapahtuva, että olen aika kova komentelee, jos asiat ei tapahdu. Juu, ehkä pitäisi ottaa rennommin, mut mihinkäs sitä Martta tavoistaan pääsee.

Granadassa käytiin Unescon maailmanperintökohteessa. Hulppea Alhambre linnoitus tai oisko se peräti pikku kaupunki vuorilla. Siellä muutama tunteroinen vierähti ja täytyy myöntää, että kokemuksena se oli erittäin vaikuttava. Mie niin tykkään noista historiallisista kohteista. Se tunne, kun vaellat vanhaa ja aistit kaiken sen tapahtuneen. Granada on muutenkin kaunis, kaunis kaupunki.

Malaga on mahtava mesta. Pikkukaupungin omainen mutta silti sykkivä citi. Voi jösses, sitä porukan määrä, mikä vaelsi illalla kaupungilla ja sen lukuisissa kuppiloissa. Meno oli ylen mellevää ja ah, kun nautinkin siitä. Ei, en taaskaan jaksaisi varmaan asua siellä, mutta erittäin kiva sopivana annoksena. Olin odottanut, että siellä voisi shoppailla edukkaasti rätei ja lumpuloi, mutta ikäväkseni täytyy todeta, että miehille tarjonta on aika väritöntä ja pappastailii. Vai johtuuko se siitä, että takana juuri londonin reissu ja jokainen tietää, että lontoon tarjonta on hiukka toista. Eli eipä tullut tehtyä ostoksia, okei uudeksi vuodeksi ostin paitulin ja villatakin. Silleen nättinä lähdettiin sitä viettämään.

Uusi vuosi olikin sitten kokemus hyvässä ja pahassa. Emme saaneet tehtyä illallisvarausta ajoissa huonojen nettiyhteyksien takia, joten se jäi niin viime tippaan, että kaikki parhaat paikat oli jo fulibuuket. Otettiin riski ja mentiin sillä  mitä saatiin. Suurin osa ravintoloista olikin suljettu ja oikeesti piti ottaa se mitä saatiin. Sillä seurauksella, että illallinen oli täysi fiasko. Odotettiin alkuruokaa pelkästään puoltoistatuntii ja jälkiruoka jouduttiin tarjoilemaan vasta, kun tulimme paikalliselta aukiolta takas, jonne karkasimme vastaanottamaan uutta vuotta. Ruoka oli niin huonoa, että mulla se jäi syömättä. Mautonta, kuivaa ja mitään sanomatonta. Itse asiassa, en koskaan ole moiseen törmännyt ja tämä menikin jo niin alta lipan, että emme voineet muuta kuin ottaa se huumorilla. Tarjoilija oli hyvin messissä ja pyyteli kovasti anteeksi ja kantoi pöytään alkkomahoolijuomaa sen minkä kerkesi. Hyvitykseksikö vai tarkoituksena juottaa meidät känniin, jotta ei nosteta älämölöä. Noh, hutikassa oltiin ja meillä oli hauskaa. Itse uusi vuosi vaihtui rakkauden täyttämässä ilmapiirissä ja meno aukiolla oli jotakin sanoin kuvaamatonta. Ihan meinasi itku tulla tai taisi tullakin. Hieno, hieno ja huono kokemus. En tule tätä koskaan unohtamaan.

Mun tekisi mieli aloittaa espanjan kielen opiskelu. Buenas taredes ja silleen... Kovasti mää yritin ottaa haltuun niitä mitä tarvitaan. Ja kyllä mie sen kaljan ja laskun sujuvasti espanjalla jo tilaan. Voisiko olla aika hyvä haastaa noita harmaantuneita aivosoluja ja koetella, että vieläkö sitä oppisi jotakin uutta ja haastavaa? Ja eipä tuota tiedä, se voi olla, että tulevaisuudessa kielellä olisi käyttöä. Sen verta harmittaa olla se passiivinen osapuoli, kun on tottunut höpöttää. Oih, musta olisi niin ihanaa huastella paikallisten kanssa. Tai mitäpä tuosta, uutena vuotena eksyttiin paikalliseen pikku kuppilaan ukkeleitten kanssa horisemaan. Kaikki oltiin tillin tallin ja ihan hirveesti meitä nauratti ja hyvin toisiamme ymmärrettiin.

Niin kauheesti paljon koettiin, että en niitä kaikkia tänne ala purkaa. Teen tarkemmat ja "viralliset" matkapostukset Lemon Decon puolelle, jos kiinnostaa niin voit lukea sieltä. Sieltä voit saada myös pikku vinkkejä mahdolliseen omaan matkailuun. Kuviakin postaan sinne enemmän.

4 kommenttia:

 1. Täällä alkoholisoitunut toimistorouva nyökkäilee hyväksyvästi rennolle elämäntyylille :). Kuulosti kivalta reissulta. Mutta tosiaan, kyllä se kielitaito aina on poikaa. Saa vielä enemmän irti kaikesta. Tai siis saisi.. Ukkelin ja mun espanjantaidoilla saadaan vaan olutta ja kalaa :D. Mutta kyllähän niilläkin pärjäilee.

  Kiva kumminkin kun tulit takasin. Oli jo vähän ikävä näitä tarinoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olenko minäkin holisoitunut, kun join lähes joka päivä oluen kaks, parhaana kolme. Hurja on meno silleen.
   Mulle tuli ihan käsittämätön tarve oppia ymmärtämään ja puhumaan espanjaa. Ihan oikein kuule kismitti, kun ei pystynyt. Siinä voisi olla loppuelämän tavoite - oppia epsanja auttavasti ainakin. Meinaan vaan, et jos sinne muuttaisi talvikaudeksi, niin kala ja kalja saattaisi jossain vaiheessa alkaa tökkiä ;)

   Kiva, kun minuakin joku kaipaa. Kiitos siitä ja hei, mahtavaa uutta vuotta!

   Poista
 2. Aika täydellisen kuuloinen reissu ;-)
  Nuo värit kuvissa ovat niin kaunita, luonnonläheisiä. Tykkään!
  Lämpöä tosiaan kaipaisi, nyt pakkaset vaan kiristyvät...aika paluu teillä näihin tunnelmiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin nyt, kun tänä uusi Ukkokulta matkustaa kanssani, niin saan reissuista enemmän irti kuin yksin matkatessa. Se alkoikin jo tökkiä vaikka omat puolensa on siinäkin. Mutta ehkä just siksi näistä reissuista muotoutuu niin mukavia. Onnellisena siitä.

   Uuuh, kuvia on monta sataa ja matkoilla on aina mahtava kuvata, joskin toi uus järkkäri painaa sata kiloo ja välillä sen kantaminen tuottaa töitä. Mut sit taas täällä himas on kiva kattella ja laittaa niitä muidenkin iloksi.

   Mulle iski heti joku matkatyyppinen ilmastonvaihdos flunssa. Nenun limakalvot vuotaa verta ja ovat turvoksissa ja pelkkä sisään hengittäminen sattuu niin, että ei nukutuksi saa. Ei hyvä tämmöinen raakuus ihmistä kohtaan.

   Ja hei, oikein ihanista uutta vuotta!

   Poista