8.1.2016

Ei taho ei kestä

Onks minusta tullut ikäihminen, kun en nyt yhtään kestä tätä kylmää? Minä, joka rakastan avantoa ja mikään ei ole ollut liian kylmää. Minä, joka rakastan meidän jokaista vuodenaikaa. Minä, nallejääkarhunen. Nyt en vaan yhtään kestä. Voin suorastaan pahoin tuosta kylmästä ja sen lieveilmiöistä. Joo, joo, se on vain pukeutumiskysymys. Ja onkin, mut sekin nyppii, kun pitää tupata ittensä pökkimää niin täyteen ettei eteenpäin pääse. Ja voi auto parkaa! Suorastaan raakaa väkivaltaa pikkuista kohtaan. Eilen jo mietin, että lähden julkisilla, mutta kuulin reidiosta, että nekin tökkii pakkasen vuoksi. Eli sielläpä olisi seisottu pysäkillä pakkasessa, nou wei.

Iho kuivuu, kiristää ja kutittaa. Nenun limakalvot vuotaa verta ja hengittäminen sitä kautta on tuskallista. En vain osaa vetää ilmaa suun kautta, se on luonnotonta. Onneksi noi vitamiiniöljytipat auttaa hiukka. Enpä olisi uskonut, että minua talvi ja kylmä näin tökkii. Vai onks tää nyt vain sitä, että sain maistaa espanjan ilmastoa ja ymmärsin, että talvet voisi olla näinkin. Silleen kivasti. Leudosti ja valosti. Olenhan mää talvia thailandias viettänyt, mutta sielläpä onkin ollut epämiellyttävän kuuma, eikä semmoistakaan helvettiä pitkään jaksa.

Sieluni sykkyrällä

Juu, on taas valittamisen aiheet. Mut hei, sehän kertoo, että asiat on hyvin, kun pitää ilmasta purnata. Ei oo muuta valittamista. Välihousua jalkaan ja suu suppuun. Ole hiljaa hillo ja nauti ihanasta talvisäästä. Tuossa mietin, että kuinka saan tungettua pitkät kalsarit ja välihousut farkun punttiin, ovat sitä pillinuorisomallia. Hyvä, että itse niihin mahtuu. Ihan törkee ongelma...

Olettekos tulossa matkamessuilla? Siellä on ensimmäistä kertaa Pink Island osasto, jonka stailauksen minä hoidan. Edustan myös Lemon Decoa osastolla ja olen ainakin osan aikaa siellä. Mun täytyy tunnustaa, että tämä on ensimmäinen kerta ko. messuilla. Toivottavasti matkakärpänen ei puraise pahemman kerran ja saan huomata, että ollaan lähdössä aruballe. Mut varmasti jännä, uusi kokemus. Nähdään siellä!

Jää kausi jää

Sain hauskan joululahjan Ukkokullalta. Lahjakortin joka oikeuttaa minut nauttimaan vuonna 2016 korkeatasoisesta ja johdonmukaisesta valistuksesta ja uudesta sivistyksestä. Kortti piti sisällään useita eri koulutusmahdollisuuksia ja yksi ehdottomasti tutustumisen arvoinen voisi olla mainittu -pukeutuminen, tavat ja käyttäytyminen 1920-luvilla, varsinkin jos ohjaajana on Kaarina Suonperä. Lahjakortti odottaa täytäntöään ja ankarasti mietin, mitä ihmettä se voisi olla. Minua voisi kiinnostaa myös luonnollisen kuoleman kohdanneiden metsäeläinten konservointikurssi tai lapualaisen perinnepitsin entisöintikurssi. Oih ja voih, on niin paljon asioita joita voisi vielä elämässään oppia.

Jaa, ei kai tässä muu auta, kun alkaa vaan tumppaamaan toppaa ylle. Radio tiedottaa, että liikenne jähmeää ja kalusto takkuaa. Jos ei olisi pakko, en lähtisi yhtään mihinkään. Vetäisin vaan bodiloussonii pintaan ja makaisin simmareissa olohuoneen lattialla. Kuvittelisin jumalaut olevani siellä aruballa. Tai ei sentään, espanja riittäisi. Argh! Lämmintä jatkoa! Urgh!

6 kommenttia:

 1. Ei oo enää pukeutumiskysymys tää prkl pakkanen. Grrrr. Mulla harvoin menee hermo, mutta nyt meni. Just kun ehdin manailemaan, että kohta seinät huurtuu ja vesi jäätyy, niin niin kävi kans. Ei onneks koko tölli jäässä, mutta yläkerrassa hyyty lämmitys. Ja suihkusta jääty lämminvesiputket. Jääkylmää vettä tulee liruttamalla, mutta siinä se. Voi prkl prkl. Onneks on sauna ja siellä toinen kylppäri, mutta kyllä silti hermo menee. Ja autokin on ihan siinä kinttaalla, että lähteekö mihinkään vai ei lähde, vaikka kuinka johdon päässä lämmittää. Ihan sama olis ajella reellä jäätyneen halkopinon päällä. Yhtä mukavaa kyytiä. Ei puutu ku hevonen enää. Pitäiskö hankkia? Vai lähtiskö sun ja Kaarinan messiin sinne Aruballe.

  Nyt ei todellakaan huvita mikään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huuuurrr ja grhhhh, nyt mua vasta alkoikin paleltaa. Tämmöiset pakkaset pitäisi omakotitalolaisilta kieltää kokonaan. Ei yhtään mitään tämmöistä talon ympärille.

   Hommataan kuule heposet ja kunnon turkikset ja annetaan mennä vaan tai sit lähetään Aruballe ;) Ei tässä nyt muu auta.

   Poista
 2. Jopas täällä ollaan pakkas-vastaisia ;-D
  Mukavan rapsakka keli.... no ei vaan, vähän on tuo liikaa, mutta viikonloppua kohden lupasivat lauhtuvaa!
  Eikun uutta, löysää housua ostamaan, että raappakalsarit mahtuvat alle;-D

  Aurinkoa viikonloppuusi!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt jo muutaman asteen tippunut ja heti oli helpompi hengittää. Ei mul aikaisemmin tämmöistä tuskaa ole ollut. Niinpä, ei ole tainnut pariin talveen paljon pakkasiakaan pidellyt.

   Omistan kyllä toppahousut, mut rinsessa ei kaupungilla semmoisissa kävele. Maine menee... Mut hei, kohta on kevät :)

   Poista
 3. Juu, minä en näe mitään iloanäissä pakkasissa. Mulla satma ottaa nokkiinsa aina kovilla pakkasilla ja sitten taas vedellä kortisonia. Mä voisin niin asua Espanjassa tai Portugalissa talvet. En kaipaa mitää Thaimaan lämpöä vaikka sinne päin parin viikon päästä suunnataankin.
  Mulla on vielä hieman epäselvää ehdinkö matkamesuille, saapi nähdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla ulkona kuivuessa, palellessa ja kärsiessä on kuule käynyt mielessä se epsanjan miellyttävä ilmasto. Joko sitä ens talveks mennään?

   Thaikkua jaksaa sen viikon kaks ja ihanaahan se on valo ja lämpöhoito. Hyvää matkaa!

   Siellä mie Pink Island osastolla olen ( joskin en ihan koko aikaa.) Tuu moikkaamaan :)

   Poista