1.9.2013

Tattia ja parisuhdeterapiaa

Sataa lottuuttaa ihan urakalla. Maisema on harmaa ja huomaa, että on syyskuu. Tämän syksyisempi ei olla voisi. Yhtäkkiä tuli mieleeni lapsellinen muisto ja intohimo. Tekisi mieli vetää kirkkaan keltaiset kumisaappaat jalkaan ja lähteä hyppimään lätäköissä ja potkia kuolleita lehtikasoja. Silleen innostuneesti, rapa lentäisi ja lehdet ottaisi kyytiä. Villisti kiljuisin ja antaisin kaiken patoutuman tulla. Olisin taas hetken lapsi...

Muutama...
Olen tyydytetty! Eilinen sieniretki oli odotetusti tattien tulitusta. Saatiin kaksi vasua kaivattua herkkua ja  kuivuri on huutanut eilisestä. Mahti pussi kuivattua kultaa lähtee mukaan kaupunkiin. Talven tattirisotot on hankittu. Sydämeni itki myös verta metsässä, sillä iso osa tateista oli jo mennyt. Hitto, tuolla metsässä pitäisi oikeasti rampata joka päivä. Niin pitäisi.

Kam to mamii...
Huh, kylläpä tulee vettä! Oikein saavista kaatamalla. Hassu fiilis, istua tässä terdellä, aamuhämy ja vesisade. Mulla lämmin ja kuiva, otan vielä kupin mokkoo. Vesisateesta lähtee yllättävän kova saundi, saan huomata.

Meillä on ollut parisuhteen hoitoviikonloppu. Yrittäisimme hieman puhaltaa tähän väljähtyneeseen suhteeseen eloa ja ihmisyyttä. Ollaan puhuttu, ollaan oltu helliä ja molemmat ovat pihalla kuin lumiakat.  En tiiä, tuli vain sellainen olo, että pitäisikö vielä yrittää, vaikka nythän tuo näyttää olevan muotia erota pitkistä parisuhteistakin. Ja Marttahan haluaa aina olla muodin huipulla. Ei tämä helppoa ole. Toinen on niin tapa, että en huomaisi vaikka laittaisin hänet vahingossa pyykkikoneeseen muiden harmaiden sukkien joukossa. Okkei, lähes kaksi vuosikymmentä yhteistä taivalta takana, kyllähän se alkaa jo olla enemmän kuin itsestäänselvyyttä. Ja koko ajan se ruoho näyttäisi vain olevan vihreämpää ja vihreämpää aidan tuolla puolen. Mutta heitellään nyt hiukka lannoitetta ja katsotaan. Josko se tästä lähtisi vielä rusottaa. Tärkeintä on kuitenkin se, että voi katsoa itseään peilistä ja todeta, että me kuitenkin yritimme ja annoimme mahdollisuuden. Ja kyllä yhteisellä historiallakin on oma painoarvonsa, ei sitä ihan yksinkertaista ole heittää menemään. Katsotaan mitä elämä tuo tullessaan.

Tänään en kerkeä metsään. Täytyy lähteä ajoissa kaupunkiin. Mulla on yks erikoismaalausseinä tälle päivälle, se pitää käydä hoitamassa. Ensi viikonloppunakaan ei tulla mökille. On yhdet juhlat tiedossa. Alkaa jo takaraivossa olla asettuminen kesän jälkeen kaupunkiloimaan. Ei nyt ihan vielä. Sienipoloiset odottavat kuitenkin poimintaani. Mutta vääjäämättömästi mennään kohti armahtavan pimeitä iltoja. Kynttiläin loistetta, punaista viiniä ja villasukkaa. Se on sitä rauhaa ja rakkautta. I houp sou...

10 kommenttia:

  1. Wau, mikä saalis!
    Ja kiitos vinkistä, en ollenkaan tajunnut, että tattejakin voi kuivattaa!

    Toivottavasti saitte parisuhteeseenne uutta puhtia, vanhassa vara parempi, näin uskon vakaasti! Hetken se ruoho näyttää vihreältä siellä aidan toisella puolella, mutta kyllä sekin pian harmaantuu....
    Itsekin olen saman miehen kanssa ollut 20 vuotta. Ei se vaihtamalla parane, uudessa tapauksessa olisi kuitenkin joitain muita vikoja :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tatti on hyvä kuivattuna ja näin siitä on iloa pitkin talvea :)

      Ei se vaihtamalla parane, mutta jos on tarkoitettu, niin irti on osattava päästää. Ihan helpolla en luovuta, kai se joku meriitti on noi yhdessäolovuodetkin ;)

      Poista
  2. Tsemppiä parisuhteen hoitoon!

    Näin ikisinkkuna ja miehiltä vain rukkasia saavana pitäisin aika tiukasti kiinni jostakin, joka olisi parikymmentä vuotta jaksanut meikäläistä. Yksin on huomattavan paljon yksinäisempää.
    Mutta näinhän se on, että sitä arvostaa aina enempi niitä asioita mitä itsellä ei ole. Kun on joka päivä molemmat jalat, niin eipä sitä jaksa illalla laulaa kiitoslauluja siitä, ettei tarvitse konkata yhdellä jalalla.
    Ja sitten taas toisaalta. Ei missään suhteessa ole pakko olla, ihan vaan siksi ettei luovuttaisi. Kyllä nää asiat selkiytyy ennemmin tai myöhemmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta turiset! Ei olisi ihan valmis heittämään pois yhteistä historiaa, iloineen ja suruineen. Siksikin on yritettävä, mutta jos hakkaa vain päätä seinään, silloin on ymmärrettävä jatkaa matkaa.

      Hei, asioilla on tapana järjestyä. Se on mun mottoin ;)

      Poista
  3. Järkyttävän iso tattisaalis. Kävit sitten keräämässä "meidänkin" tattit ;D.
    Olen Rouva Kivitikan kanssa samaa mieltä, että aikaa se ruoho on vihreämpää aidan toisella puolella, mutta harmaantuu sekin sitten. Itse olen ollut saman Armastukseni kanssa 27 vuotta ja totean, että työtä parisuhde vaatii. Toisaalta pitkässä parisuhteessa vaikka se tuntuukin joskus niin itsestään selvältä, niin se turvallisuuden tunne kun tuntee toisen ja tietää, että itsekin saa olla sellainen kun on eikä tartte pelätä, että toinen jättää huonon hetken tullen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saalis on iso ja lisää tulee! Metsä täynnä kaikkia sieniä, mii laik!

      Sehän siinä just on. Tämä ihmissuhde on niin helppo olla, ei meillä paha. Tietää toisen ja tuntee kuin omat taskunsa. Ei välttämättä jaksaisi enää uutta opetella. Mutta on myös katsottava totuutta silmiin ja elettävä tämä elämä niin, ettei tartteis sitten kuolinvuoteella katua ;) Huh, olipa pätäkästi sanottu ;)

      Harjoitellaan, harjoitellaan...

      Poista
  4. Voi mikä sienisaalis! Mulla jää tatit metsään kun en mukamas tunnista niitä...kanttarellit,torvet ja suppilot ainoastaan päätyvät koriin.
    -hss

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sienikirja kouraan ja tunnistamaan. Tatit ovat helppoja ja maukkaita, parhaita!

      Poista
  5. Lannoita ja lannoita! Kannattaa. Nimim. itse en lannoittanut ja tuli suru paitaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yks kakkaa, kaks kakkaa. Kanankakkaa, muuta ei sitten tarvitakkaan. Tuli takavuosien töllömainos mieleen ;)
      Niin kuin totesin, on ainakin yritettävä ettei sitten tulisi se suru puseroon, eikä tartteisi myöhemmin katua.

      Poista