22.5.2013

Jörkän järkky ja mä putosin

Toistaiseksi vielä kaksi kätinen tilannekatsaus. Ei tämä mikään kymmensormijärjestelmä ole, vaikkakin olen käynyt konekirjoituskurssin. Ihan totta, yläasteella oli mahdollisuus valinnaisaineisiin ja mulla ne oli kotsa ja konekirjoitus. Hah, kk:hon mentiin vaan siksi, kun siellä oli kaikki muutkin häiriköt ja päästiin mahdollisimman helpolla. Juu, juu luuseri olin jo silloin. Eipä sitä taitoa ole pahemmin tarvinnut. Ei tullut Martasta sihteeriä, eikä nämä nakit vieläkään taivu järjestelmään.

Mua alkaa pikkuhiljaa nyppiä nämä töllön julkkis realityohjelmat. Voi pyhä perse, nyt se luumanni ja indreen jo hyppäävät kilvan uimahyppyjä! Haloo! Ketä oikeesti kiinnostaa. Mikä pistää ihmisen tunkemaan naamansa joka helevetin ohjelmaan? Jei jymmärrä. Mun mielestä, tämä tämmöinen alkaa olla jo katsojien aliarvioimista. Samat saatanan naamat on joka kanavalla ja joka ohjelmassa. Missä on hyvä kotimainen teeveedraama?! Niin missä??!! Nyt herätkää siellä päättäjien palleilla! Jos joku kanava haluaisi menestyä ja saada katsojalukuja, niin se olisi varmasti kotimaisen kunnon teeveeviihteen aika. Kai suomessa löytyisi tekijöitä, onhan noita saatu nauttia takavuosina. Mieleen nousee mm. Puhtaat valkoiset lakanat, Lotto, Tahdon asia ja Vuoroin vieraissa. Tuota realitypaskaa tulee joka kanavalta. Heivaan kohta töllön jorpakkoon. Onneks pääsee mökille pakoon, siellä en töllöö möllää. On parempaakin tekemistä.

Toinen asia mikä mua jurppii vietävästi on nykyajan jäätelöt. Minne ovat kadonneet kaikki perinteiset maut? Tilalle on tullut sellaisia makuhirviöitä ettei niitä syö erkkikään. Tai ehkä erkki, mutten minä. Ovat niin ällön imeliä, eikä niistä enää ota selvää, syökö jädee vai jotain muuta. Ihan totta, yritin tuossa männä viikolla etsiä perinteistä suklaatuuttia. Ei löytynyt. Oli pilveä, kismettiä ja vaikka vallan mitä, mutta ei sitä perinteistä. Minä, pullamössö rinsessa, vaihtaisin nisun kesällä mieluusti jädeen. Mutta olen luovuttanut. Jäätelökitskankin tarjonta on outo ja ne perinteiset ( mitä vielä on jäljellä ) maut ovat imelämpiä kuin ennen. Onks mun makuaisti muuttunut vai lisätäänkö niihin nykyään enemmän sokeria? Kesä on pilalla. Armotta. Että ottaa pattiin...

Valituksesta erotiikkaan. Näin toissa yönä ihanan unen. Varoitus, tämä on nyt pornoo, jos se ei sovi herkälle sielullesi, niin hyppää yli. Mää olin Jörn Donnerin kans silleen. Ja silleen aika ihanasti. Uni oli pitkä ja sanoisinko, hekumallinen. En nyt ihan koko juttuu pura tässä, mutta muutama yksityiskohta. Kävelimme Jörkän kaa läpi kesäöisen Helsingin. Ilma oli sellainen linnunmaito ja lokit kirkuivat taustalla. Juttelimme syntyjä syviä ja ihastuin suunnattomasti hänen älykkyyteen. Muistan, kuinka ihastelin unessa antamiaan elämän ohjeita. Olivat niin viisaita. Vietimme yhteisen hetken kampissa, joku asunto? Yhdyimme kiihkeästi. Jörkällä oli suunnaton molo ja ihmettelin sitä, kuinka noin iäkkäällä miehellä voi olla noin järkky stondis. Noh, mää hyppäsin satulaan ja mulla oli hirvee kiire tulla. Jörkkä kuiskasi hellästi, etten turhaa kiirehtisi. Ja me  r a k a s t e l i m m e pitkään ja antaumuksella. Se oli jotenkin niin täyttä ja hellää. Uni jatkui vielä oudoissa merkeissä, mutta ei siitä nyt sen enempää. Herättyäni aamulla, olin saaneen oloinen ja ihan kuin suupieleni olisivat hiukasti hymyssä. Kiitos Jörde, se oli mahtavaa.

Viime yönä näin taas paniikkiunta. Olin korkean mäen laella, josta lähti kivinen ja erittäin jyrkkä polku. Yritin päästä varovasti alaspäin, mutta jyrkkyys teki sen, että vauhti oli liian kova. Putosin, putosin ja aina välillä sain kiinni jostakin. Pysähdyin ja yritin päästä uudelleen alas, mutta sama toistui useita kertoja. Polvet, kädet veressä tein matkaa ja aina putosin. Loppu viimeksi polku oli aivan pystysuora ja minä vain putosin tyhjyyteen. Katosin. Mitäs tää nyt sit kertoo? Olenko kadottamassa itseni vai kummitteleeko tuleva leikkaus? Alitajunta pelleilee...

Unihörhöistä tähän todellisuuteen. Mulla on sellainen olo, että mun pitäisi tehdä kauheesti kaikkee sellaista, mitä voi vielä tehdä, kun on kaksi toimivaa kättä. Tyyliin, pese ikkunat, matot, vaihda kukkiin mullat, leivo pakastin täyteen bullaa, täytä ruokakaapit ettet joudu näkemään nälkää ym ym. Hetkinen, mualiman loppuko se on tulossa? Jospa nyt antais kaiken mennä ihan vain omalla painollaan. Mitä ei oo, sitä ei tuu, eikä sitä tarvita. Hah, vähäks mie oon fiksu... Ulkona tuulee ja sataa. Menen uimaan, juuri nyt se on kaunista.

8 kommenttia:

 1. Kylläpä nyt kevät luistelee suonissa, kun ihan uniin asti tunkee. Vähän täytyy olla tollasista unista kyllä kade... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika outo toi Jörkkä, mut ah, se oli niin ihanaa!

   Poista
 2. Just kirosin mielessäni eilen samoja "tärkeitä" asioita. Samat naamat pyörii viihdeohjelmissa, ei vois vähempää kiinnostaa. Ja sitten se tärkeämpi eli jätski. Missä ennenvanhaset maut, tuota makeutta olen kans ihmetellyt, jopa eskimokin tuntuu kovin makealta. Mrrr! Uutukaisia en edes maistele, liian makeita, jak!
  Varsin mukava uni, maistuis mullekkin.

  Inkeri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, en ole ainut ketä nyppii moinen!

   Uni oli hekumallinen, mistä ihmeestä moinen? On se kiva, että saa edes unissaan ;))

   Poista
 3. Tahdon asia oli ihan paras! Sitä oon kaivannut takaisin ruutuun jo pitkän aikaa, vaikka on tainnu jo kertaalleen uusintoinakin tulla.

  Itse osaan lentää unissani. Tai siis hypätä ihan hirveitä matkoja. Jos tulee eteen jotain, mihin en halua törmätä, ponnistan vaan ja hyppään kaiken yli. Makee tunne, vaikka vähän mahanpohjasta ottaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä kaikki sarjat on katsottu jo pariinkin otteeseen, mutta niihin ei vian kyllsäty. Moista ei ole vähään aikaan töllöstä tullut, sääli. Pitää kai alkaa itse kirjoittaa...

   Hei, mie lennän kans! Yleensä nummimaisemissa tai savon järviseuduilla. Se on ihanoo, olen hyvin taitava lentäjä. Unissani. Ehkä myös valveilla. Hei, nyt lennetään!

   Poista
 4. Uuh, mitä unia :-) Noita tulkitessa tarvitaankin jo pidempää kokemusta! Jääteelöiden suhteen olen samaa mieltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku unitulkki voisi kenties tulkita, että henkilö on pahan kerran puutteessa ;) Hyi, olkoon. Mutta unet on vain unia, ei niin totta. Luojan kiitos!

   Pitänee alkaa tehdä itse jäätelötkin, murrhhh...

   Poista