16.4.2013

KokaKolloo

Ääh, heräsin väärällä jalalla. Takaraivossa hienoinen vitutus, en tiedä miksi. Nukuin täyteläisesti, mut tää aamu on tahmee. Mistähän moinen johtuu? Onko neutroonit aivorakenteessa viturallaan ja siitä hapatus. Mitään syytä ei pitäisi olla. Asiaa voisi tarkastella ja yrittää laskea siitä irti. Turha on itteensä rienata. Mut onko hapatus omissa käsissämme, voiko siitä päästä eroon ja kääntää päivänsä suuntaa kohti valoa. Mitä valoa? Harmaata on tuolla ulkomaailmassa. Mutta ei syy ole ulkoinen, se on mun sisäinen valo, joka himmenee ajoittain. Vai onko? Ketä tästä syyttää, onko aina löydettävä syyllinen? Otan kupin mokkoo, jospa se helpottaisi.

Nythän mää tajusin. Tämä on joka keväinen juttu. Vaikka olen kevään lapsi, niin tähän aikaan vuodesta tunnen sellaista outoa levottomuutta ja tyytymättömyyttä asioihin. En kestä tasapäisyyttä vaan haluan äksöniä. Sellaista ihanaa kokakola meininkiä. Niin kuin niissä mainoksissa aina on. Nuoret ja kauniit istuvat urheiluautoissa tai jykevissä jeepeissä. Taustalla soi poppi ja ilta-aurinko paistaa. Ovat matkalla menestykseen ja elämä on ihanasti auki. Se on suuri mahdollisuus. Nauravatkin pirulaiset ja helliä katseita toisiinsa luovat. Hoikkia ja hyvin muodostuneita ovat varreltaan ja hampaat ovat valkoisemmat kuin keskitalven puhdas lumi. On menoa ja meininkiä. Etteivät olisi vielä varakkaiden perheiden rikkaita pentuja. Ei sillä, että mulla olisi heitä vastaan mitään, mutta... mua vaan nyt tylsistyttää tää elämä.

Juuri nyt. Tällä hetkellä pitäisi olla varattuna matka maailman ääriin. Joku porkkana millä jaksaa. Ehkä mua vituttaa se, että kesälle ei voi olla mitään suunnitelmia. On se olkapääleikkaus ja koko kesä menee varmasti möllöttämiseksi. Ei mittään kivoo oo tiedossa. Stop. Eipä lähdetä tuolle linjalle. Ihan se on itsestä kiinni, kuinka ja mitenkä asian ottaa. Mutta ei se oo kokakolloo. Ei oo niin. Hyvä jos keltasta jaffoo. Okei, tämä monisuuntainen mielialahärö on siitä kiva, että edes se tuo elämään vaihtelua. Olisihan se ihan hirveetä, jos koko ajan olisi huipulla naminami jeesjees. Täytyy vaan osata ottaa ilo irti tästä tahmeestakin. Niin just, siitähän siinä loppu viimeksi on kysymys.

Olavi Virta laulaa raatiossa hopeisesta kuusta. Sekin tekee mut levottomaksi. Se on kai rakkautta. Tai kaipuuta tuntemattomaan. On se vaan hyvä tsipale. Siinä on tunnetta! Se tuntuu syvällä. Ei ollut Olankaan tarina ihan se huippu. Surkeesti vei elämä menojaan. Tiesittekö, että suomalaiset ovat äänestäneet parhaaksi suomalaiseksi ääneksi juuri hänen äänensä. Eikä turhaan. Saavu ei koskaan tällaista iltaa...

Jopa helepotti. Sain purkautua. Nyt lähen lenkille ja uimaan. Yritän selättää tämän vitutuksen ja siihen lenkki usein auttaa. Jos ei, niin jään sinne avantoon. Se on Adios sit vaan!

9 kommenttia:

 1. Ei avantoon kande jäädä, siellä on kylmää. Uuteen nousuun kokakolloo juomaan tai ainakin sitä sitruunasuudaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ollaan, elämä nousussa taas. Sittisooda on hyvä juoma, siinä on kuplia ;)

   Poista
 2. Kokis voi olla liian hapokasta, varo :-)
  Mulla oli eilen tuo fiilis eli vuoroin vieraissa...
  Mun kommentit muuten ei tule esille joka postaukseen vaikka kuinka kirjoittelen tai sitten sä poistat niitä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KokaKola on kyllä aika hapokas ja siinä on liikaa sugerii.

   Oliks sulla sama fiilis, ihanaa, että muillakin. Lohdutti, jee!

   Mitä hittoo, en kyllä poista. Joskus nää temppuilee, mulle on käynyt ihan samoin. Elä luovuta, on ihana saada kommenttia :)

   Poista
 3. Huomenna taas hyvä päivä. Usko pois :).

  Perustyytymättömyys kuuluu välillä asiaan, mutta pitkäaikasta olotilaa sitää ei kannata itselleen ottaa. Kostautuu åian sillä, että elämä järkkää jotain ihan todellisia murheita ja sitähän me ei haluta :)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyppäs nyt toi ruåtsalainen ååkin tohon jostain. Siinä piti lukee "pian".

   Poista
  2. Se on tuo ruåttin kieli niin jette kiva. Ettei ois toinen kotmainen teillä?

   Tää on kuin tuuliviiri. Nyt jo helepottaa. Ei kannata jäädä murehtii, elämässä on kuiteskii paljon mukavia juttuja. Välillä pitää vaan päästä purkaa...
   Annukka, aurinkoo sun sieluus!

   Poista
 4. Minäkään en aina saa kommenttejani täällä Maketsun blogissa "läpi". En tiedä mistä johtuu mutta ilmenee vain tähän ko. blogiin kirjoittaessani. Johtuneeko iPadista? Mutta jos menen isännän läppärillä naputtamaan niin onnistuu:)
  Korostan vielä että muualle kirjoittaessani onnistuu hyvin iiipatillaniinkuin Make varmaan sanoisi ;)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hitsi, mikähän toi on? Ei oo kiva, koska kommentit ovat niitä millä jaksaa kirjuuttaa.

   Poista