24.9.2012

Turhautunut turvokki

Voi mua höperöö! Otan koulun liian tosissaan, enkä saa siksi nukuttua. Se hemmetin kuutio pyörii  mielessä, eikä jätä rauhaan. Yritin taas eilen piirtämistä, mutta en pääse asiassa eteenpäin. Tehtävä olisi jo tehty, jos taidot riittäisi ja sehän tässä niin saatanasti jurppiikin. Laitoin opelle eilen meiliä, ett mitä tehdä, kun homma ei vörki. Ollaan saatu kokonaiset kolme tuntia opetusta ja niillä tiedoilla pitäisi pystyä suunnittelemaan suht hankala tehtävä. Musta se ei ole oikein. En tiiä, onks se tää suht pedantti luonne vai mikä se ajaa ihmisen epätoivon partaalle. Vai olenks mää oikeesti niin tyhymä, että en moiseen pysty. Voehan perse! Eihän tää ole kuoleman vakava asia. Mut kun on! Haluis tehdä, mut ei osaa. Se ottaa kuulkaa luonnolle ja lujasti. Tein tehtävää jo unissanikin. Suunnitelma heitti ihan häränpyllyy. Änkäsin tilaan hillittömän kokoisen kulmasohvan ja kyökki siirtyi parvelle. Yhden kivan idean sain unessa, osaisin sen vain piirtää paperille. On tää niin väärin. Niin väärin. Tälle tuntuu olla turhautunut, pr pr prk...le!!!!

Sataa. Sataa. On satanut jo toista vuorokautta. On märkää ja pimiää. Sateesta tuli mieleen, että Ukkorähjä veti eilen kunnon lipat mökin terdellä. Kävi se vanhanaikainen. Juuri kun oli päässyt sanomasta, että varokaa sateesta liukasta terassia ja hups, kävi kehnosti. Selässä on hirvee ruhje, saa nähdä pääseekö aamulla sängystä ulos. Siis ylös. Niin tai ulos. Sama kai tuo on. Varmasti teki kipiää. Martta ei olisi moisesta selvinnyt hengissä.

Tänään on veepee. Ollaan siis talviaikataulussa. Kakkujakin pitäisi duuniin paistaa. Olisi kokonainen päivä aikaa tehdä koulutehtäviä. Niin olisi, kun osaisi. Pitäskö mun mennä tukiopetukseen, saiskohan sellaista? Menisin het oitis. Tänään on hyvä päivä siivota ja järjestellä kotia. Kesän jäljiltä on monta epäkohtaa jotka kaipaavat kosketustani. Kesällä ei kerkeä. Syksy on kiva. Saa järjestellä. Olen kodin pikku hengetär. Parveke pitäisi laittaa talvikuntoon. Pelarguuuuniat vetelee viimeisiään. Syksyasetelmat voisi jo laittaa.

Kello on vasta 04.02, hohoijaa! Käynkö ton saatanan piirustuksen kimppuun vai yritänkö unta? On tää kans, sanonko mitä? Mut hei, harmaasta huolimatta, olkoon viikkosi värikäs. Vaikka rakkauven punainen!

10 kommenttia:

  1. Ei kannata enää mennä nukkumaan vaan odotetaan kesää. Tai mietitään, miten koristaa joulukuusi tänä jouluna. Tasan 3kk ja pukki on porstuassa.

    Värikästä viikkoa sinnekin.

    Terv. "Uneton Turussa"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, joulua odotellessa. Mua pelottaa mennä nukkumaan...

      Poista
  2. Ei kannata enää mennä nukkumaan vaan odotetaan kesää. Tai mietitään, miten koristaa joulukuusi tänä jouluna. Tasan 3kk ja pukki on porstuassa.

    Värikästä viikkoa sinnekin.

    Terv. "Uneton Turussa"

    VastaaPoista
  3. Ei sulla sattuisi olemaan jossain uumenissa lego-palikoita? Niillähän voisi kuivaharjoitella sen kuution tekoa. Minä pienenä monet kerrat rakentelin legoilla kotitalojeni pohjapiirroksia, kaikki huoneet suurin piirtein kohdilleen ja vähän huonekalujakin sisään. Nykyisin on palikkatarjontakin hieman monipuolisempaa kuin 70-luvulla. ;-)

    Uskon ja luotan vahvasti, että se visio iskee jossain vaiheessa Martan mieleen ja sitten se on menoa, kuution sisustusta pukkaa enemmän kuin olisi tarpeeksi! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Legot kehiin, jos ei muu auta. Visioita odotellessa ;)

      Poista
  4. Ymmärrän, että asian tulis olla hanskassa, mutta sitten, jun olet edennyt ja juttu on edelleen hankala, niin ajattele, että sillehän voi löytää tekijät! Vähän niinkuin kun muotoilet jonkun huonekalun ja toiset tekee sen 'käytannöllisemmän' työn. Tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ope lupas tukiopetusta, eikä kuulemma kukaan ole ollut niin tyhmä etteikö olisi asiaa oppinut. Oonks mie nyt sit ensimmäinen? Enkä oo! Ja sit kun oon huipulla, mulla on omat piirtäjät ja tietotekniikka insinjöörit käytössä ;)

      Poista
  5. Ymmärrän totaalisesti, itse en osaa oikein hahmottaa tuollaisia ja tuntisin ääretöntä raivoa. Noi legohommat vois auttaa jos ois legoja. Elä revi tukkaa kyllä se siitä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun on PAKKO oppia! Tarvitaan harjoitusta. Tukka lähtee päästä ;)

      Poista
  6. Aloin selailla näitä sun kirjoituksia koulusta tarkemmin ja tunsin suurta sympatiaa... Koska itsekin elin ajatuksissani varmaankin kuukauden päivät siinä 4x4x4 kokoisessa tilassa, niin olisipa kivaa nähdä, millaiseen ratkaisuun sä päädyit.

    VastaaPoista