15.9.2012

Oi, oi oppilas

Tänään on lauantai ja minä menen kouluun. Opiskellaan värioppia. Se on kivaa. Eilen tehtiin jo pohjapiirustuksia ihan oikeesti. Oli vaikeaa. Ymmärsin kyllä pohjan piirtämisen, mutta ns. naamakuvan tekemisessä meinasi ymmärrys loppua. Aivorakenteessani oli joku kytkin päällä, että en saanut käännettyä kuvaa niin kuin se tulee piirtää. Hermostutti. Nukuin pitkät päikkärit ja katsottiin asiaa Ukkorähjän kans. Hän sai minut ymmärtämään asian. Nyt odotan, että pääsen tekemään ensimmäistä läksyä. Piirtämään kuution. Ja sinne sisustus niin. Periaatteessa tykkään tuhrata kynillä ja askarella paskarella. Vaikka olen isojen linjojen mies, en niinkään pipertäjä, niin jotakin tyydytystä saan millimetrin tarkasta duunista ja tykkään tehdä siistiä jälkeä. Ukkorähjä on hirmu hyvä tällaisessa. Kysyin eilen, että mistä hän on oppinut kaiken tämän. Olen aina tiennyt, että hän on t a r k k a, mutta hänellä on myös tieto/taito. Hänen faija on piirtänyt paljon työkseen esim. oppikirjoja ym. ym. Entisessä työssään Ukkorähjä järjesti paljon kursseja, jotka sivuavat aihepiiriä ja näin hän on ammentanut oppia myös sieltä. Mahtavaa, kun voin kysyä neuvoa. Mulla on oma piirustuspersonaalireineri. Eikä toi pohjan piirtäminen nyt niin vaikeaa ole, aluksi vaatii harjoitusta, mutta uskon, että muutaman tehtyäni, se alkaa luistaa kuin hokkari jäällä.

Ei siis mennä mökille. Outoa. Ihan kuin viikonloppua ei olisikaan. Huomenna pitäisi piipahtaa Habitaaressa. Ja lopputyön tekeminen pitäisi aloittaa. Ajattelin kuvata ja mitata kohteeni huomenna. Siitä se lähtee. Pääsen jo pohjaa piirtämään. Ai niin, tänään täytyy ostaa vielä kouluun tarvittavia välttämättömyystarvikkeita. Kaikkia jänniä juttuja. Ilmoittauduin maalauskurssille. Opetellaan maalauksen erikoistekniikat. Intresanttia. Sitä taitoa tarvitaan aina.

No hups, onpas tää nyt yhtä koulua. Tänään voisin tehdä makaroonilaatikkoo. Vai mitä tekisi? Nyt ainakin suihkuun, etten vaan myöhästy koulusta. Kauheeta, saisin viel jälkkärii. Olis noloo. Ai niin, yks juttu. Eräs säännöllinen lukijani on joutunut hospitaaliin. Hänelle haluan laittaa hirveestipaljon parantavaa energiaa ja terveisiä. Sairastaminen on syvältä, koeta jaksaa! Niin ja tervetuloa uudet lukijat. Teitä on aina kiva saada joukkoon! Hyvee viikonloppua kaikille!

2 kommenttia:

  1. Olen tänne ajautunut jonkun muun blogin kautta ja anona lueskelen mukavavia juttujasi! Ihania ruokakuvia, joskus olisi kiva saada niihin reseptejäkin. Onnea opiskeluillesi!
    Kalkkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos. Sori, olen hiukka huono noiden reseptien kans, jotakin löytyy. Nyt elämän täyttää opiskelu ja reseptien laitto jää vähemmälle. Tuossa juuri ähelsin ensimmäistä etätehtävää. Huh, on haastavaa!

      Poista