9.4.2012

Valkoista unelmaa

Nyt se on tehty! Kolme tiukkaa viikkoa ja koti on muutto valmis. Niiltä osin, mitä on itse pystynyt tekemään. Vielä puuttuu paljon asioita ja niitä joutuu odottamaan. Mutta tulevalla viikolla saan peiliovet makkariin, suihkukaapin ja sälekaihtimet. Ja uusia kalusteitakin tulee! Pääsen sisustaa. Sitä hemmetin keittiötä joudun muutaman viikon kärvistelee ja siksi myös eteisen vaatekomero tulee myöhemmin. Eteistila on suht kapea, varmistan tällä, että uusi keittiö mahtuu sisään.

Olohuoneen uusi halovalokisko

Lattia nousee

Työhuoneen ristalliruunu
Tällä hetkellä olen kuoleman väsy. Joka paikkaa repii ja kolottaa. En oikein malta levätä, eikä tässä ole ollut aikaa lepäilyyn. Martta ei lepää ennen kuin hommat on hoidettu. Asunto on mahtavan valoisa! Eilen lattia saatiin päätökseen ja kun saavuin tänään aamulla auringon paisteessa asuntoon, niin aivan silmiä häikäisi. Valkoinen on tehokasta puhtautta. Tänään sain jo pestä kaikki pinnat ja kylläpä silmää, että sielua hiveli. En millään malttanut odottaa, vaan laitoin jo hiukka mattoa ja verhoa... Olen jo pidempään haaveillut valkoisesta tilasta ja se oli hilkulla, että en alkanut riehumaan täällä Matinkylässä. Kyllä tämmöinen koti uudistautuminen tekee ihmiselle hyvää. On ihanaa kun on uutta, puhdasta ja valkoista pintaa. Aivan kuin aloittaisi elämänsä alusta.

Chaos

Mii laik!

Valo lattiassa
Se veskin ja kylppärin paskalaattakin sai onnellisen lopun. Maalaaminen antoi juuri sen toivotun säväyksen ja nyt tila näyttää lähes modernille. Saan vielä kylppäriin uuden pitkän kaapin ja suihkukaapin, olen tyytyväinen. Meille sattui pieni hankaluus kylppärin maalauksessa. Ukkorähjä aloitti työstön ja kylppäri on lämmityksen takia oikeasti lähes kuuma tila. Eihän siitä maalaamisesta tullut mitään. Maali kuivui laattoihin niin, että jälki oli aika karmeeta. Arvaatte varmaan keneltä meni hermot? Tartuin itse siveltimeen ja maalasin vessan. Siellä maali toimi oikein hyvin, eikä mitään ongelmia ollut. Ukkorähjä sai anteeksi ja teimme uuden suunnitelman. Maalipinta hiottiin ja uudelleen maalaus suoritettiin niin, että ovi kylppäriin oli yön auki ja kaikki asunnon ikkunat myös. Näin tila oli sopivasti jäähtynyt ja maalasimme sen pikaisesti yhdessä uudelleen. Siitä tuli hyvä. Jos suunnittelette laattojen maalausta, niin käyttäkää sellaista pientä mohairtelaa. Purkissa suositellaan sivellintä, mutta siistimpi jälki tulee telalla. Homma oli haastava, mutta lopputulos sai mut onnelliseksi. Paskaällölaatta on nyt styleen harmaa.

V A L A K O S T A

Työhuoneen entiset mintun väriset ovet
Hups. Pikkasen on Martalla ollut hermo tiukalla. Ukkorähjä ottaa välillä pattiin ja pahasti. En nyt muista, joko kerkesin valittamaan, mutta nyt annan tulla. Meidän ero tekemisessä on se, että minä teen asiat heti ja mahdollisimman tehokkaasti. Ukkorähjä siirtäisi kaikkea mikä on vain mahdollisuus tehdä myöhemmin. Ja näinhän ei saada mitään aikaiseksi! Olen oppinut, että en kuuntele, jos pyydän apua ja sitä ei tule, niin teen perkele itse. Olenkin aika paljon touhunnut asunnolla yksin. Saan enemmän aikaiseksi. Roolit on vaihtuneet, pitkän päivän uurastuksen jälkeen, ruoka on ollut odottamassa. Kiitos siitä. Tiedän, että mitä lähemmäksi muutto tulee, niin sitä malttamattomampi olen. Ja hermo kiristyy...

Olen laittanut Matinkylää pakettiin. Jos nyt totta puhutaan, niin ei millään enää jaksaisi pestä/siivota yhtään ainutta komeroa. Pakkohan se on. Voiton puolella ollaan. Se paras osio on edessä. Sisustus ja kodin laitto. Joka ilta, rempan jälkeen olen vaeltanut huoneesta toiseen ja asetellut mielessäni kalusteet, taulut, tekstiilit yms. Se kaikki on hyvin selkeänä mielessä ja hyvä siitä tulee. Suorastaan mahtava!

Nyt paistan munakkaan. Hirvee näläkä. Koko ajan on näläkä. Ihminen kuluttaa tehdessään ja tarvitaan energiaa. Sen jälkeen heitän ruhoni hetkeksi vaakatasoon, enkä tee mitään. Olen sen ansainnut!

7 kommenttia:

  1. Auringonvalo keittiössäsi on IHANA! Myös minun keittiöni kylpee auringonvalossa ja se on taivaan mannaa se.

    VastaaPoista
  2. Kadekadekade, tahtoo kans uutta! :)

    VastaaPoista
  3. Anna Ilona: Onnellisen valon kyökki!

    Acata: Paas haisee siellä! Uutta kotia, uutta elämää kehiin!

    Viivi: Thänks! Kohta alkaa se paras vaihe, sisustaminen. Tuskin maltan....

    VastaaPoista
  4. Aivan ihana lattia, saako kysyä, että paljonko se suurinpiirtein kustansi?

    VastaaPoista
  5. Anonyymi: Ostin vaik mitä samalla kertaa. Selvitän laskusta lattian osuuden ja palaan asiaan myöhemmin.

    VastaaPoista
  6. Näyttää tosi hyvältä, olohuone ihanan avara ja valoisa.

    VastaaPoista