22.3.2012

Hunajapölyä

Mitä, mitä, mitä? Eikö ilmassa leijukin kiimaista ( hups!) hunajapölyä? Tämä valon määrä ja lämpö tekee Martalle tepposiaan. Herääminen syvästä ja pimeästä talviunesta on alkanut. Eilisellä duunimatkalla huomasin, että maailmassa on muitakin ihmisiä. On kauniita naisia, mutta myös komeita miehiä. En siis taaskaan ole seniili. Olen herännäinen kevät pörriäinen. Martta pörisee kuin pahainen Maija Mehiläinen. Tämäkin vielä. Todistettavasti elossa. Julistan kevään alkaneeksi. Kevät on jotenkin raaka... Mut ihana.

Muistatteko lapsuuden jouluista sitä sietämätöntä odotuksen tunnetta? Odotti Joulupukkia niin, että perse meinasi haljeta. Ei oikein pystynyt keskittymään mihinkään ja se jännitys purkaantui hysteerisenä oksentelun olotilana. Tila lähenteli hyperventilaatioo ja korville tuli tuon tuosta. Martta on aina ollut huono odottamaan, enkä millään malttaisi keskittyä arkeni pyörittämiseen. Odotan niin huomista.
O d o t  a n sitä, että pääsen ensimmäistä kertaa yksin tulevaan kotiini. Mikä onkaan se tunne, kun aukaisin oven ensimmäistä kertaa? Astun tyhjiin huoneisiin, aistin eletyn elämän ja tunnen kotini energiat. Toivottavasti on hyvät fibat, eikä kummitukset jahtaa. Avaan ikkunat, annan raikkaan ilman tulla. Aloitan näkemisen sieluni silmin, kaivan mittanauhan esille ja julistan remontin alkaneeksi. Siitä se lähtee. Kodin rakennus. Se on aina ollut minulle tärkeä hetki. Olenkin päättänyt nauttia tulevasta. En hermoile, otan tyynesti. Tämä on hyvä remontti. Tämä on hyvä koti.

Sain eilen hevisti aikaan. Muuttoilmoitus on tehty, sähkösopparit sovittu. Isännöitsijä soitettu, remppareiskan tilattu, sälekaihtimia selvitetty. Mitä vielä? Sain kivan idean makkariin. Sinne tulee maisematapetti. Sellainen sademetsähässäkkä. Oih, Martta köllii tropiikissa! Idea sai alkunsa uusimmasta Avotakasta. Otin ja soitin, selvitin asian. Voit itse netissä duunaa ko. tapetin. Vaihtoehtoja huru mykke ja se näyttää valitsemasi tapetin huonetilassasi. Huomenna saan tarkat mitat ja het oitis laitan tilaukseen. Siitä tulee kiva. Metsänpeikko tahdon olla, sankar jylhän kuusiston...

Gurmee-ateriat ovat nyt hetken jäissä. Ei pysty keskittyy kokkailuun. Sydän itkee verta, kun rätkin paskahöttöö kiduksiini.  Mutta eilen meillä syötiin hyvin. Sain yhtiökumppanin anopilta hirven vasan paistin. Tässä hässäkässä valmistaminen meinasi tuottaa omantunnon tuskaa. Mitä hittoo mie teen sille?  Eilen pakkauksen lomassa, paistoin pinnat kiinni, heitin hetkeksi uuniin ja jätin sen hopiapaperiin vetäytymään. Illalla duunasin kaveriksi vihersalaatin ja katso, meillä oli herkkuateria! En tiedä, oliko tämä se The Vasa, mikä teki siitä niin maukkaan ja mehevän, mutta hyvää oli. Ihan hillitöntä. Kiitos siitä.

Kello on vasta 05.15. Kaksi armon (unen) aamua takana, nyt onkin jo hyvä valvoa. Milloin se pukki tulee? Eikö se jo tule? Pitäisikö tehdä lista siitä, mitä kaikkea pitääkään tehdä. Se olisi hyvä idea. Tulevana viikonloppuna suoritetaan kaikki hankinnat remonttiin. Eräskin pytty maalia, lattiaa ja yhtäsuntoista on ostettava. Se uusi soffa pitäisi saada tilaukseen. Aloitamme purkamisen ja Ukkorähjä saa/pitää/pakotan katon kimppuun. TraLaLaa... La, Laa...

P:S Tervetuloa uudet lukijat! On aina erityisen nastaa saada uusia rekisteröityneitä. Mahtavaa!

3 kommenttia:

  1. Melkein tuun kateelliseks tosta ihanasta vaiheesta! Mikä vois olla hauskempaa? En nyt tarkoita noita sun hunajapöly -juttujas (meillä ei pölise mikään;)) vaan uuden kodin suunnittelua ja sisustushankintoja!
    Maisematapetti kuulostaa kivalta, mullakin oli keittiössä 70-luvulla. Nyt se tullee taas trendikkääksi. Sademetsä? Olisin kuvitellut että Martta haluaa sienimetsän keltaisin kanttarellein:-)
    Nauti nyt joka hetkestä!

    VastaaPoista
  2. En ole martta sinnuu unohtanut, mutta kiireen keskellä ei ole ehtinyt kuulumisia pahemmin lukea. Nyt piti pikalukea useampi postaus kerralla. Hei, mahtava juttu tuo uusi asunto, Onneksi Olkoon! Tuo uuden kodin sisustaminen ja fiilistely on ihan parasta. Minä kanssa homasin aikanani Keittiömaailmasta keittiön, vessan ja makkarin kaapistot ja tsydeemit. Silloin kanssa tuli pähkäiltyä, että onko punaisten ja valkoisten kaappien yhdistelmä liian levoton tai muuten hirveä, mutta edelleen olen kovasti tyytyväinen valintaan.
    Ja voi, ihanaa tosiaan tuo kevää tulo...uskomatonta mitä valo ja auringon lämmön ensi kosketus poskella saakaan ihmisessä aikaan :)

    VastaaPoista
  3. Viivi: Eiks siellä pölise hunajapölyt ;) Huomenna se sit alkaa, aion nauttia joka hetkestä! Sademetsässä on eksotiikkoo...

    Pepper: Mulla on kans niin kiire, että en kerkee nyt blogeja lukemaan :( Olen kyllä ihan täpinöissäni. Mahtavaa päästä tekemään uutta kotia. Tulee ihan erilainen kuin aikaisempi. Jee!

    VastaaPoista