30.1.2012

Julkinen lätty

Voi pyhä ihme! Martta makkoo niin, että savu perseestä tuhnuaa. Ihan piti itsensä ylös väkisin repiä, eihän tämmöisestä mitään tulee. Kello jo kymmenettä näyttää, joku roti se täytyy elämässä olla. Ylös, ylös ja ulos. Hommiin siitä, laiskaperse. Pyykkikone laulamaan, herra ei löysiä suojele.

Maanantai veepee on kyllä ohjelmoitu aika tehokkaaksi. Ei tässä paljon kerkeä makoilemaan. Niin on kaikenmoista hommoo. Laiska töitään luettelee, mutta on kiva saada asioita tehtyä, sit voi viikon ottaa rennosti. Juuri nyt pyörittelen houkuttelevaa ajatusta mielessäni, voisinko tänään varata matkan Lissaboniin pääsiäiseksi? Eihän siinä periaatteessa ole mitään estettä, Ukkorähjä ei välttämättä tykkää, kun Martta taas maailmalle lähtee. Mut mieli halaajaa... Jotakin porkkanaa...

La-illan pizza on kyllä julkistamisen arvoinen. Kävin kattoo edellisen postauksen Karppi-pizzastani,  mutta se on aika ympäri pyöreä ( löydät sen täältä, ja myös linkin pohjan valmistukseen.) Jokaisella on tietysti ne omat täyte mieltymykset, mutta täytyy tunnustaa, että tää satsi oli erityisen onnistunut. Ei ihan puhdas karppi, laitoin mangoa.

Aloita valmistus täytteistä ja kastikkeesta. Ne on hyvä olla valmiina, ennen kuin teet pohjan. Teen aina itse tomaattikastikkeen, en kylläkään ihan tomaateista asti keittele. Sotket vain ko. kaikki aineet keskenään.

TOMAATTIKASTIKE
- 1 prk maustettu tomaattimurska ( valkosipuli t. chili)
- 1/2 tuubia tomaattipyreettä
- 4 isohkoa valkosipulinkynttä murskana
- ripaus suolaa ja sokeria
- hiukka oliiviöljyä
- 1/2 chili hienonnettuna
- pizzamauste tai oregano ( tuore hyvä.)
- rouhittua chili/mustapippuria


Täytteenä käytin seuraavaa.


- emmental / parmesanraaste
- luomutomaatti
- artisokansydämiä
- buffalomozzarella
- tuore pinaatti
- pakaste mangokuutiot
- ilmakuivattu kinkku
- saksanpähkinäöljy, mustapippurirouhe

Raasta ja sotke juustot keskenään valmiiksi. Viipaloi tomaatti ja pieni artisokka. Mozzarella samoin. Huuhdo pinaatti ja poista kovat kannat. Mangot on sulamassa, tietty. Aloitan pizzan kasaamisen kastikkeesta. Sitten osa juustoraasteesta ja tomaatit. Täytteet nyt voi laittaa periaatteessa missä järjestyksessä haluaa, mutta kinkku vikana ja sen päälle ohuesti vielä juusto. Laitan myös jossakin välissä hiukka saksanp.öljyä ja rouhittua mustapippuria. Lykkää uuniin 200 astetta, ensin n. 15 min. ja sit nosta lämpö 225-250 grillivastuksille ja saat rapsakan pinnaa. Anna pizzan vetäytyä 20 min. ja nauti. Vot!

Pohjalle kastike

Juustot, tomaatti ja öljy/pippuri

Artisokka, mango ja pinaatti

Kinkku ja loput raasteet

Redi. Syö ja putoa.
Enpäs nyt kerkeä muuta runoilemaan. Täytynee lähteä uintireissulle ja ajattelin käydä Isossa Ompussa kalaostoksilla. Paska lähisiwasta ei saa kunnon kalaa. On mentävä merta edemmäksi kalaan, hah ha haa! Samalla voisi käydä antamassa äänensä ennakkoon. Se on suuri kunnia ja miellyttävä velvoite. Martta on ollut poliittisesti valveutunut yksilö, ten points! Olkoon alkava viikkosi valoisa!

5 kommenttia:

  1. Himoitsen nyt isosti tuota pizzaa. Voi elämä!

    VastaaPoista
  2. Naina: Se on kyllä h i m o i t t a v a!

    VastaaPoista
  3. Kiva syödä tässä kuivaa kaurapuuroo ja katella ihanan näköistä pizzaa...Aah...Huomenta vaan Floridasta!
    Anna

    VastaaPoista
  4. Milloin lähdemme Lissaboniin?

    VastaaPoista
  5. Anna: Äläs ny, syön luomukaurapuuroa joka aamu. Se on parasta!

    Anna Ilona. Ostin tänään Lissabonin matkaoppaan ja yritin just buukata lentoja. En ymmärrä, vielä viime viikolla Finsikillä oli suorat lennot alle 400. Nyt ei ole mitään suoraa. Outoo... tahtoo suoraan, ei taho matkustaa monta tuntia kentältä kentälle.

    VastaaPoista