Maanantai veepee on kyllä ohjelmoitu aika tehokkaaksi. Ei tässä paljon kerkeä makoilemaan. Niin on kaikenmoista hommoo. Laiska töitään luettelee, mutta on kiva saada asioita tehtyä, sit voi viikon ottaa rennosti. Juuri nyt pyörittelen houkuttelevaa ajatusta mielessäni, voisinko tänään varata matkan Lissaboniin pääsiäiseksi? Eihän siinä periaatteessa ole mitään estettä, Ukkorähjä ei välttämättä tykkää, kun Martta taas maailmalle lähtee. Mut mieli halaajaa... Jotakin porkkanaa...
La-illan pizza on kyllä julkistamisen arvoinen. Kävin kattoo edellisen postauksen Karppi-pizzastani, mutta se on aika ympäri pyöreä ( löydät sen täältä, ja myös linkin pohjan valmistukseen.) Jokaisella on tietysti ne omat täyte mieltymykset, mutta täytyy tunnustaa, että tää satsi oli erityisen onnistunut. Ei ihan puhdas karppi, laitoin mangoa.
Aloita valmistus täytteistä ja kastikkeesta. Ne on hyvä olla valmiina, ennen kuin teet pohjan. Teen aina itse tomaattikastikkeen, en kylläkään ihan tomaateista asti keittele. Sotket vain ko. kaikki aineet keskenään.
TOMAATTIKASTIKE
- 1 prk maustettu tomaattimurska ( valkosipuli t. chili)
- 1/2 tuubia tomaattipyreettä
- 4 isohkoa valkosipulinkynttä murskana
- ripaus suolaa ja sokeria
- hiukka oliiviöljyä
- 1/2 chili hienonnettuna
- pizzamauste tai oregano ( tuore hyvä.)
- rouhittua chili/mustapippuria
Täytteenä käytin seuraavaa.
- emmental / parmesanraaste
- luomutomaatti
- artisokansydämiä
- buffalomozzarella
- tuore pinaatti
- pakaste mangokuutiot
- ilmakuivattu kinkku
- saksanpähkinäöljy, mustapippurirouhe
Raasta ja sotke juustot keskenään valmiiksi. Viipaloi tomaatti ja pieni artisokka. Mozzarella samoin. Huuhdo pinaatti ja poista kovat kannat. Mangot on sulamassa, tietty. Aloitan pizzan kasaamisen kastikkeesta. Sitten osa juustoraasteesta ja tomaatit. Täytteet nyt voi laittaa periaatteessa missä järjestyksessä haluaa, mutta kinkku vikana ja sen päälle ohuesti vielä juusto. Laitan myös jossakin välissä hiukka saksanp.öljyä ja rouhittua mustapippuria. Lykkää uuniin 200 astetta, ensin n. 15 min. ja sit nosta lämpö 225-250 grillivastuksille ja saat rapsakan pinnaa. Anna pizzan vetäytyä 20 min. ja nauti. Vot!
Pohjalle kastike |
Juustot, tomaatti ja öljy/pippuri |
Artisokka, mango ja pinaatti |
Kinkku ja loput raasteet |
Redi. Syö ja putoa. |
Himoitsen nyt isosti tuota pizzaa. Voi elämä!
VastaaPoistaNaina: Se on kyllä h i m o i t t a v a!
VastaaPoistaKiva syödä tässä kuivaa kaurapuuroo ja katella ihanan näköistä pizzaa...Aah...Huomenta vaan Floridasta!
VastaaPoistaAnna
Milloin lähdemme Lissaboniin?
VastaaPoistaAnna: Äläs ny, syön luomukaurapuuroa joka aamu. Se on parasta!
VastaaPoistaAnna Ilona. Ostin tänään Lissabonin matkaoppaan ja yritin just buukata lentoja. En ymmärrä, vielä viime viikolla Finsikillä oli suorat lennot alle 400. Nyt ei ole mitään suoraa. Outoo... tahtoo suoraan, ei taho matkustaa monta tuntia kentältä kentälle.