31.12.2011

Matka jatkuu

Voihan pylleröinen! Eilisen postauksen jälkeen sainkin heti miten todeta, että kaikki ei ole ihan kohdallaan. Valittelin jo viime postauksessa kummallista oireyhtymää ja eilen se kaatoi koko päiväksi sänkyyn. Kroppa huusi hoosiannaa ja oli voimaton väsy. Mulla on jo muutaman päivän ollut hiukka outo olo ja olen tulkinnut sen vanhaihminenlähteematkalle-sydroomaksi. Minun pikku elämääni tulee liikaa hallitsemattomia muutoksia ja näin Martta menee hiukka sekaisin. Juu, voi se olla sitäkin, mutta uskoisin, että kärsin jonkun sortin nestetasapainon epäjärjestäytymöstä. Olen kyllä mielestäni juonut paljon vettä ja vissyä, mutta onko se sittenkään ollut tarpeeksi. Täällähän hikoilee kuin pieni sika ja teen sitä varsinkin öisin. Viime yönä sammutimme ilmastoinnin ja katso, en hikoillut pätkääkään. Ystävät armollisesti kävivät hakemassa minulle troppia, Codeini-pitoinen särkylääke ja joku palautusjuoma. Meni tunti ja Martta oli pystyssä! Nyt olo vielä hiukka hutera, saa jäädä aamulenkit väliin, mutta olen kuitenkin kykenevä elämään. Mikään ei ole sen kurjempaa kuin sairastaa lomalla, se vaikuttaa niin yleiseen fiilikseen. Mutta yritän tsempata, enkä suostu kipuilee.


Illalla piipahdimme Patongilla. Martta oli hienoisessa lääkehönössä ja se hillitön meno / meteli tuli  päälle. En kuitenkaan halunnut jäädä yksin kämpille möllöttää, joten katsoin parhaaksi lähteä porukan mukaan. Käytiin syömässä paikallisessa Hard Rock Cafessa ja se ei ollut oikein mun mieleen. Mutta porukalla matkustaessa joutuu aina välillä venymään. Nou hätä.


Taxiauto tulee tänään noutamaan kympiltä. Suuntaamme siis sinne Krabille. Ystäväni Sanna on varannut meille Uuden-Vuoden viettopaikan jostakin ihanasta ravintolasta meren rannalta. On mahtavaa saada viettää vuodenvaihde täällä näin. Toivottavasti mun happi on siinä kunnossa, että kykenen nauttimaan. Jos postauksia ei kuulu, niin yhteydet ei pelitä. Tähän astihan ne ovatkin toimineet loistavasti.



Mut hei, juuri nyt, juuri tällä hetkellä, auringon ensi säteet tavoittavat verkkokalvoni. Möllykkä nosti päänsä takapihamme kaiteen yli ja minä kiitän herraa. Valo, tuo Jumalan sanansaattaja tekee sielulle hyvää ja olenkin kiitollinen siitä. Ensimmäinen viikko takana ja olisi järkytys lopettaa lomailu tähän. Kuud bai Bang Tao biits!!!

Aika jännää, Martta viettää Uutta-Vuotta viisi tuntia aikaisemmin kuin te siellä. Voinks mää siis bilettää kahteen kertaan? Hassua tuokin. Toivotan teille kaikille:

RAKKAUDEN JA ONNEN TÄYTTÄMÄÄ VUOTTA 2012!!!!!

30.12.2011

Outo ilmiö

Valkoiset valaat ovat rantautuneet

Ananasakäämä

Paikallinen aurinkostail

Ei vapaata vangita voi

Hot
Thaiaamuni koostuvat pikakahvista ja takapihan piipittävästä, sirittävästä, kurnuttavasta äänimaailmasta. Pikkasen on eroa tämän hetkiseen Suomiaamuun. Siihen kylmän harmaaseen, äänettömään valottomuuteen. Martta käy kovin tätä ihmettelemään. On se jotenkin jännä, matkaat koneella muutamia tunteja ja olet jossakin ihan toisenmoisessa atmosfäärissä. Kaikki on niin eri, makujen ja tuoksujen maailmat. Ihmiset, olotilat, ilmasto, kaikki on niin eri. On se outoo ja samalla hyvin jännää.

Järkky haba

Sido minut ota minut

Lurpsista

Spa
Eilen vietettiin sit biitsipäivä. Urheilullisen aamupäivän jälkeen ( huom. emme siis vedä koko ajan tenua nenuun, vaan ollaan välillä myös reippaita) suunnistettiin rantalavitsoille. Siitä kivat mestat, että ei olla kuin sillit suolassa. Väljää on ja siisti ranta. Martta vain ei kykene makaamaan, ottaa päähän ja on liian hot. Mutta miehän käyskentelin edestakas ja nautin pällistelystä. Oli tarkoitus jetteillä, mutta aallokko rannassa on aika massiivinen, jätettiinkö siksi väliin. Siinä kuulkaa tajuaa, meren mahtavan voiman. Tuskin paikallisesti aallokko on edes kova, mutta kylläpä heitti Martankin ihan mukkelis makkelis. Suolavettä joka reikä täynnä ja mieleen nousi tsunami. Nyt ymmärtää, millaiseen pyöritykseen meri / aallot onkaan ihmiset pistänyt. Nöyräksi vetää ajatus.

Talo rannalla

Marttala

Hoitoyrttilöit
Rannalta Martta suunnisti hierontaan. Kermapyllynä vältän rantahierontaa ja haluan laatua, että luksusta. Viiden tähden hotelleissa on upeat hoitolat. Niistä Martta tykkää. Niissä hoidot maksaa tietenkin monin verroin enemmän, mutta maksakoot, mie oon lomalla. Suomen hintatasoon verrattuna, hoidot ovat kuitenkin edukkaampia. Eilen nautin jetlag-hieronnan. Se tuntui ihanalle. Jostakin syystä Martan kroppa on ihan jumissa. Johtuuko jatkuvasta ilmastointilaitteiden puhurista, kylmän ja kuuman vaihtelusta, mutta niskahartiaseutu on ihan tukossa. Hieronta teki kyllä hyvää, mutta illaksi nousi huono happi. Joka paikkaa särki ja olo oli tukala. Jotakin outoa tapahtuu, viime yönä heräsin siihen, kun jaloista oli mennyt tunto. Toivottavasti se on vain joku paikallinen härö eikä mikään hyppykuppa.

Illalla jakauduimme kahteen ryhmään. Nuoriso meni viinittelee omia teitään ja me "vanhukset" kipaistiin tohon rantaravintolalle illastaa. Ruoka ei taaskaan tuottanut pettymystä, nautin ihanat lammasvartaat alkuruuaksi ja pääruokana kunnon pihvi, kasviksilla ja mielettömän maukkaalla pinaattimuhennoksella. Aterian jälkeen olikin aika väsy,  mutta valitettavasti Martta nukkui hyvin huonosti. Nyt ei ole oikein biorytmit kohdallaan. Yö oli tukala, eikä ollenkaan levollinen. Olen joskus aikaisemminkin kärsinyt aurinkolomalla unettomuudesta. Hikoilen öisin märkänä ja uni on levotonta kääntämistä. Tulkitsen asian niin, että se johtuu tästä yhtäkkisestä valon määrästä. Valohormoonit piinaavat vanhaa ihmistä. Ei ole kuulkaa helppoa tämä lomailu.

Tänään on vika päivä näillä mestoilla. Huomenna suunnistamme Uuden-Vuoden viettoon Krabille. Ihan jees vaihtaa maisemaa. Ja Martta saa oman huoneen! Rakastan niin omaa rauhaani, että hetkittäin olen sitä kaivannut. Ei sillä, että kenessäkään tai missään olisi mitään valittamista, mutta mie olen tämmöinen yksinäinäisen sielun vaeltaja. Outo mikä outo. Kummallinen.

29.12.2011

Kuvia läheltä

Aamuinen kuvaussessio maisemissa. Ollaan meidän mestoilla - Bang Tao beach.

Julkisivulauta kunta kiittää

Paikallinen taxisteisson

Vene jolla on pitkä häntä

Kohtaamisia

Poikain talo

Suljettu

Buari

Suljettu

Spaa voimaa

Martta tykkää

Värikäs ilo

Ping Pang Patong

Kukko kiekuu jossakin ja sirkat sirittää. Ensimmäinen aikainen Thaiaamu, jännä fiilis. On sillai söpösti viilee ja ilma tuntuu freesille. Toisin kuin minä, sormet on niin turvoksissa, että eivät meinaa taipua näppistölle. Syöty, juotu ja ylen on eletty leväperäisesti. Juuri sitä, mitä lomalla kuuluukin olla. Mutta eilinen päivä oli verihot, ververihot. Siinä myös yksi hyvä syy turvota. Martta, tuo Pohjolan kylmä Donna, ei oikein kestä hillittömiä helteitä. Ei, en valita. En missään nimessä, mutta jumalainen temppelini kertoo lämpötilan olevan yli Martan sietokyvyn.

Eiliset postaukset jäi väliin. Meni aamurutiinit sekaisin, Martta otti ja nukkui puolille päivin. Hyvin epätavallista. Myös rinsessan päiväunet ovat jääneet väliin, niin on ollut menoa ja nykytystä. Mitäs kaikkea tähän väliin mahtuu? Päivät alkavat mennä jo sekaisin, ajantaju on hämärtynyt, enkä muista mitä, missä ja milloin.

Retki paikalliseen ostoshelvettiin on tehty ja mukaan tarttui yhtäsuntoista rättiä ja lumppua. Ukkorähjän tuliaiset alkaa olla kasassa, farkkua, paitaa ja pikkukivaa on tiedossa. Hintataso on hyvinkin edukas. Vai mitä sanotte, esim. yhdet farkut ja kolme paitaa maksoi 1800 bathii, joka on n. viiskybää. Ei paha. Martan käsveskafetissi oli koetuksella. Sinne jäivät perääni suremaan, kaikki nuo ihanaiset nyssykät. Mihin hemmettiin minä niitä pakkaan? Kaikki halukkaat eivät millään mahdu matkalaukkuuni. Oih ja voih, tätä surun määrää! Teen vielä yhden uuden täsmäiskun, sinne jäi vielä vaikka mitä kivaa haluttavaksi.

Fisuille ruokaa

Kuka siellä kurkkii

Ehkä oon ehkä en

Kaikki ei oo sitä mille näyttää

Money talks

Patong
Tehtiin myös iltaretki Patongille. Huh, helvetti, millainen härdelli. Paikka on TÄYNNÄ baaria ja pillukonttoria vieri vieressä. Mondon matkaoppaan mukaan siellä on eniten baareja maailmassa. Meno on sen mukainen. En haluaisin asustaa siellä, mutta näin pistäytymällä sen kestää. Käytiin syömässä Italialaisessa ravintolassa Roma. Pieni, ammuttu täyteen, mutta ruoka oli hyvää. Italialainen maistuu aina. Ilta oli oikein mukava ja tunnelma tiivis. Siitä matka jatkui pakollisten koettavan turistina elämyksiin. Ladyboy-show nähtiin, ei mikään kummoinen, olen nähnyt parempiakin. Täällä on Thailandian yksi parhaimmista ladyboyseista, mutta juuri se show ei sopinut aikatauluihimme. Homokaduille Martan piti tietenkin päästä pällistelemään ja siellä show oli ihan katsottava. Ei ne mua kiihota, enemmänkin ehkä säälittää. Siellä pojat on tyrkyllä, rahalla saa ja hevosella pääsee.

Tasapuolisuuden nimissä, menimme katsomaan myös mikälie Piip-shown. Siellä vähäpukeiset, nuoret neitokaiset nytkyttelivät itseään tankoja vasten. Varsinainen ohjelmanumero oli se, mitä kaikkea nainen voikaan sisäänsä kätkeä. Ja voin kertoa, että siinä vaiheessa kun sieltä tuli sammakko, mun piti lähteä pois. Ei kestänyt kattoo. Ei pystynyt. Sain kuulla, että sieltä oli tullut vielä yhtä sunt toista. Kanarianlintua ja pingpongpalloa. Kiitos, mutta ei kiitos.

Ilta jatkui tuhannen kapakan kautta. Pakkohan se oli Seudulassakin piipahtaa. Olin yllättynyt, musta se oli oikeinkin menokas mesta, eikä mikään suomituristin örvellyskeidas. Martta sai joraa terassilla, hyvää musaa ja leppeä tuulenvire. Minä olisin voinut jatkaa iltaa aamuun asti, mutta viisaat matkakumppanit tekivät järkevän päätökseen, ja luovutimme suht ajoissa. En ihan ollut asiasta samaa mieltä, mutta aamulla kiittelin kyllä.

Eilen kävimme myös Thairuuan kokkikurssin. Meidät tuli pirssi noutamaan ja huitasimme vuoristoon kokkimme kesähuvilalle. Paikka oli aika mielenkiintoinen, autenttinen mesta. Saatiin aikaiseksi kevätrullat, papaijasalatti, rapukeitto ja vihreäkanacurry. Vähänkö oli mahtavaa tehdä ruokaa niillä tuoreilla raaka-aineilla. Kaikkea ei meiltä saa, ja voin kertoa, että maut ja tuoksut olivat lähes huumaavia. Opettaja oli jännä, aika tiukan oloinen tätsy, meille kokemus oli antoisa. Oli muuten aika jännä olla keskellä viidakkoa ja varsinkin illan saapuessa meteli oli uskomaton.

Wokit mestoilla

Hi ha haa

Mortelli jos toinenkin

Paas wokaten, sano Anneli

Mikä maku, mikä tuoksu

Sano se kukkasin

Rulla on kevät

Papayasalad

Perhe illallisella

Tom Yum Goong

Kaeng Kiaow wav gai

Riisitötterö

Illalla koko poppoo oli aika väsy. Mentiin koisaa jo kympiltä. Me ei ole vietetty vielä yhtään biitsipäivää ja tänään on sen vuoro. Rannat täällä ovat siistit ja kauniit. Vuokrataan jetit ja annetaan palaa! On niin loma! Nyt ajattelin lähteä lenkille, ennen kuin arska ottaa voiton.

27.12.2011

Lomastellen

Nuoriso nukkuu vielä ja Martta on tapansa mukaan ylhäällä. Tämäkin päivä herää aurinkoisena ja tuulisena. Lämmintä siis piisaa, mittari huitelee tuolla kolmessa kympissä, mutta tuuli tekee siitä siedettävän. Kuulin uutisia, että Suomessa on ollut kovat myräkät. Toivottavasti siellä on kaikki ooko, eikä mitään vakavuuksia ole päässyt käymään.

Eikku ottaa massagee

Vòila


Se pakollinen ölkkyfoto
Täällä elämä on luiskahtanut sujuvasti lomailun tahtiin. Mitään ihmeellistä ei olla saatu aikaiseksi, kaiketi pää ja kroppa hakee lepoa ja rauhaa. Nyt alkaa hahmoittaa elämää ympärillä ja paikat alkavat olla selvillä. Täällä mestat ovat suht rauhallisia, mitään huoratyrkkyä ja hillitöntä biletysmestaa ei ole. Rantakuppilat ovat kivoja, eikä ämyrit huuda täysillä. Mii laik! Varsinainen The Alue on Lagunabeach ja siellä sijaitsee kaikki ökyhotellit ja nehän ovat Martalle kuin toinen koti. Rantaa on kilometri tolkulla ja se on just sitä mitä täältä odottaakin. Erona aikaisempiin Thailandia kokemuksiin on se, että täällä ei olla kuin sillit suolassa ja meno on oikeesti rauhallisempi.

Täti antaa Terolle kyytiä

Martan pikku varpaat
 Eilinen päivä meni hiukka reisille. Takaraivossa jyskyttävä itseaiheutettu ongelmatila pyrki ottamaan vallan. Siitä en tykännyt. Hoitelin sitä kuumaöljy hieronnalla ja syötiin sikahyvät pizzat. Ruokavalio on myös lomalla, en todella ole hillareitteni vartija. Annan mennä kaikkea surutta, kotona palataan taas valiolle. Eilinen illallinen nautittiin varpaat hiekassa rantaravintolan katveessa. Paikka vaatimaton, mutta ruoka hyvää ja halpaa. Martta rakastaa kaikkia nuudelihässäköitä ja uusi herkkulöytö on paikallinen morning-glory eli houlingmooses. Se on jotakin levähässäkää ja taivaallisen hyvää.


Taipuu taipuu

Rock Tugtug
Tänään ohjelmassa shoppailua, olisi tarkoitus huitaista Patongin puolelle. Siellä on joku iso tavaratalo, pitäähän sitä Ukkorähjälle tuliaisia ostella. Illalla mennään sit hässäköitymään turistihelvettiin. Ladyboy-show on nähtävä ja koettava. Ehkäpä laitamme myös jalalla koriasti ja mennään diskoteekkiin. Näillä mennään, ei hassumpaa.