30.12.2011

Outo ilmiö

Valkoiset valaat ovat rantautuneet

Ananasakäämä

Paikallinen aurinkostail

Ei vapaata vangita voi

Hot
Thaiaamuni koostuvat pikakahvista ja takapihan piipittävästä, sirittävästä, kurnuttavasta äänimaailmasta. Pikkasen on eroa tämän hetkiseen Suomiaamuun. Siihen kylmän harmaaseen, äänettömään valottomuuteen. Martta käy kovin tätä ihmettelemään. On se jotenkin jännä, matkaat koneella muutamia tunteja ja olet jossakin ihan toisenmoisessa atmosfäärissä. Kaikki on niin eri, makujen ja tuoksujen maailmat. Ihmiset, olotilat, ilmasto, kaikki on niin eri. On se outoo ja samalla hyvin jännää.

Järkky haba

Sido minut ota minut

Lurpsista

Spa
Eilen vietettiin sit biitsipäivä. Urheilullisen aamupäivän jälkeen ( huom. emme siis vedä koko ajan tenua nenuun, vaan ollaan välillä myös reippaita) suunnistettiin rantalavitsoille. Siitä kivat mestat, että ei olla kuin sillit suolassa. Väljää on ja siisti ranta. Martta vain ei kykene makaamaan, ottaa päähän ja on liian hot. Mutta miehän käyskentelin edestakas ja nautin pällistelystä. Oli tarkoitus jetteillä, mutta aallokko rannassa on aika massiivinen, jätettiinkö siksi väliin. Siinä kuulkaa tajuaa, meren mahtavan voiman. Tuskin paikallisesti aallokko on edes kova, mutta kylläpä heitti Martankin ihan mukkelis makkelis. Suolavettä joka reikä täynnä ja mieleen nousi tsunami. Nyt ymmärtää, millaiseen pyöritykseen meri / aallot onkaan ihmiset pistänyt. Nöyräksi vetää ajatus.

Talo rannalla

Marttala

Hoitoyrttilöit
Rannalta Martta suunnisti hierontaan. Kermapyllynä vältän rantahierontaa ja haluan laatua, että luksusta. Viiden tähden hotelleissa on upeat hoitolat. Niistä Martta tykkää. Niissä hoidot maksaa tietenkin monin verroin enemmän, mutta maksakoot, mie oon lomalla. Suomen hintatasoon verrattuna, hoidot ovat kuitenkin edukkaampia. Eilen nautin jetlag-hieronnan. Se tuntui ihanalle. Jostakin syystä Martan kroppa on ihan jumissa. Johtuuko jatkuvasta ilmastointilaitteiden puhurista, kylmän ja kuuman vaihtelusta, mutta niskahartiaseutu on ihan tukossa. Hieronta teki kyllä hyvää, mutta illaksi nousi huono happi. Joka paikkaa särki ja olo oli tukala. Jotakin outoa tapahtuu, viime yönä heräsin siihen, kun jaloista oli mennyt tunto. Toivottavasti se on vain joku paikallinen härö eikä mikään hyppykuppa.

Illalla jakauduimme kahteen ryhmään. Nuoriso meni viinittelee omia teitään ja me "vanhukset" kipaistiin tohon rantaravintolalle illastaa. Ruoka ei taaskaan tuottanut pettymystä, nautin ihanat lammasvartaat alkuruuaksi ja pääruokana kunnon pihvi, kasviksilla ja mielettömän maukkaalla pinaattimuhennoksella. Aterian jälkeen olikin aika väsy,  mutta valitettavasti Martta nukkui hyvin huonosti. Nyt ei ole oikein biorytmit kohdallaan. Yö oli tukala, eikä ollenkaan levollinen. Olen joskus aikaisemminkin kärsinyt aurinkolomalla unettomuudesta. Hikoilen öisin märkänä ja uni on levotonta kääntämistä. Tulkitsen asian niin, että se johtuu tästä yhtäkkisestä valon määrästä. Valohormoonit piinaavat vanhaa ihmistä. Ei ole kuulkaa helppoa tämä lomailu.

Tänään on vika päivä näillä mestoilla. Huomenna suunnistamme Uuden-Vuoden viettoon Krabille. Ihan jees vaihtaa maisemaa. Ja Martta saa oman huoneen! Rakastan niin omaa rauhaani, että hetkittäin olen sitä kaivannut. Ei sillä, että kenessäkään tai missään olisi mitään valittamista, mutta mie olen tämmöinen yksinäinäisen sielun vaeltaja. Outo mikä outo. Kummallinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti