21.12.2020

Jouluks jollotan

Tippe tap ja hou, hou! Martta täältä kaiken jouluhyörinnän keskeltä.  Hommat on hyvin putkes, jopa jo niin, et pitää vähän himmailla. Olen tänään jo aloitellut joulusiivousta ja meinaa lähtee lapasesta. On pakko odottaa, kun huominen on vasta virallinen joulusiivouspäivä. Kaikki on taimattu niin, et on paree pysyä suunnitelmassa. Toki, oon tänään pessyt kaikki koriste-esineet ja keittiön laatikot, laitellu kukkia valmiiksi ja mitä vielä. No kaikkee joulujuttui. Ihanaa! Pitkästä aikaa saan laittaa joulua, niin olen ihan fiilareissa. 


Kuka


Huomen aamulla pitää herätellä leivän juuri, et saadaan jouluks tuoretta leipää. Oon innostunut nyt tämmöisestä. Katotaan mitä tulee, kerron sit. Mut onhan se aika jees, jos leipois ite leipänsä. Siinä on jotain sellaista alkukantaisen reilua. Tää on eka kerta, ollaan armollisia. Ruisleipää on tulossa.
TÄMÄ ON JOULUPUKKITIEDOITE: Joulukuusen alle on ilmestynyt aika monta pakettia Markulle. Mää oikein tiiä, miten päin mää olisin. Enhän mää mittää ois tarvinna. Mut hei, enää kolme yötä ja pukki tulee! Tervetulloo! 

Edellisessä kuvassa on totuus siitä, että ei Martankaan joululeivonnaiset aina onnistu. Ässät mänt vituiks. Ne levis. Joulu on pilalla. 
Kyllä mun täytyy tunnustaa, että tein kyllä to do listan myös jouluaatolle. Taidan heivata sen mäkeen. Aattona ei enää tehä muuta kuin nostetaan pöperöö pöytään ja syyvään. Mut kun on siinä aattona kaiken laista joulusauna, hautakäynnit, jumalanpalvelukset, joulupukit ja hutun keitot. On siinä hyvä olla jo jonkunlaista suunnitelmaa.  Mut onneks kaikki muu onkin jo laitettu valmiiksi ja hyvällä suunnittelulla ja taimauksella kaik on mahollista. Ja varsin jouluna. Se on taikaa. Semmosta joulun taikaa. Ollaan ihan Redi.
Nyt kun kehun tätä marttailuani, niin voisin myös kertoa hyvää tekevästä osallistumisestani. Feisbuukissa eräs kampaaja ilmoitteli, että on mahdollisuus osallistua esim lahjakortilla koronahoitajien muistamiseen siitä arvokkaasta työstä mitä he koko ajan tekevät hyväksemme. Halusin heti osallistua. En sotkeudu tämän enempää tähän politiikkaan, mutta sen sanon, et hoitsuille pitäisi maksaa kunnon palkkaa vaativasta työstä. Mun lahjakortti ei paljon auta, joskin se varmasti tuo paljon iloa ja onnea. Sen lupaan.
Tän päivän to do lista on suoritettu. Ja vähän ylikin. Nyt mie taijan jo vähän alkaa fiilistelee joulua. Aamulla herättelen sit sen ruisleivän juuren ja leipasen jouluks itetehtyä ruislaipää. Kuulostaa suorittamiselle mut ihan vähän pitää suorittaa, koska joulu. Läppäriltä, joka on tuossa vieressä, kuuluu clubforfiven joululevyt. Niissä on tunnelmaa ja tykkään kuunneella niitä. UK ehdotti äsken, et otettasko jouluglögit. No, miehän panin pannun tulille ja vot, joulun maku tunki tajuntaan. Glögi on sellaista 5,5%. Mantelit on syöty jo. Piparia tarjosin. Glögi lämmittää kivasti.
Näin täällä meijän torpassa joulu nousee. UK on ihan messis ja jeesaa Rva:a tarvittaessa. Listaan on merkattu kaikki hänen "jouluhommat." Maton kopisteluu ja ovien pesua, semmoisia voimaa ja fysiikkaa vaativia hommia. Rva. vastaa sit koristelusta ja muista erikoisefekteistä. Tasapuolisina mennään ja rakennetaan parempaa huomista. Hei, otetaan nyt ilo irti tästä joulusta ja unohdetaan hetkeks se maailmallinen jäte. Koronan piru. Me voitamme sen ja rokotukset alkaa tepsiä ja elämä palaan uomilleen. Eiks niin. Sovitaanko näin. Nyt annan joulun rauhaa, taikaa ja ihmeellisyyttä. Sydämeeni joulun teen. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti