12.11.2019

Kellumalla kadonnut

On kuulkaa ihan pakko postaa siitä viime La kuntohulluuspäivästä. Ihan oikeesti vein UK:n rapputreeniin ja piti vallan hänelle näyttää kuinka hyväs huonos kunnossa mä olen. Kipitin intoa täynnä portaita puoleen väliin ja sit alkoikin jo silmissä mustenee. Pääsin ylös perkele ja alaskin tulin ja vielä uudelleen. Eikä antanut luonto periks, sitkuttelin epätoivoisesti. Huh helvetti, ihan oikeesti meinas taju lähtee ja tuli hyvin, hyvin ikävä kipu kinttuihin. Sitäpä onkin sit jatkunut lähes tähän päivään asti. Särkylääkettä ja mobilaattia on pitänyt vetää kaksin käsin. Ei taida vanha enää tollaseen venyä tai henki lähtee. Maataan vaan rauhas siellä soffan pohjalla. Ja mussun mussu.

Mutta asiaan. Toinen yllätys oli se kellunta. Sekös vasta mukava kokemus. Ihan on pakko teille kaikille asiasta tietämättömille tätä ilosanomaa jakaa. Kuten tietänette, minulle rentoutuminen ei ole ihan yksinkertainen asia. Selkä, niska, jalat on jatkuvalla tuskalla. Se hyvä puoli siinä on, että siihen jatkuvaan kipuun tietysti tottuu. Syytän aina tätä duunia, sitä että olen vaan niin tiukkis. Kyl mä joskus relaan - saunas, avannos, mettäs ja humalaspäissäni. Käyn hierojalla ja milloin milläkin poppatohtorilla. Mut en mää tämmöstä relaamista ole missään ennen kokenut!

Vastaanotto - rauha


Kellumo on Helsingin Kampissa Hietalahdenkatu 3. Sellainen kahden tankin relaamo. Asiansa osaava leidi esitteli toimintaa ja kuinka siellä tulee käyttäytyä. Pikkasen jännitti, jos täs vaikka hukkuu. Saat ihan oman tankin ja huoneen, ei siis tartte kenenkään tuntemattoman kans kelluksia. Suihkun kautta nakkena kapseliin. Vesi on niin suolaista, että se tuntuu geelimäiselle. Asettaudut pitkällesi ja saat huomata, että se on yllättävän helppoa ja turvallisen tuntuista. Valitsemasi musiikki alkaa soittaa (valitsin tietysti enkelimusan.) Musa soi ensin 10 min. ja sit lopuksi vielä 5 min. Muu aika on hiirenhiljaista, olet vain sinä ja sun kroppa ja sun ajatukset (jos niitä on.)

Hiton jännä fiilis. Jotenkin maailmankaikkeus aukesi ja olit aivan omillasi. Alkuun oli vaikea relaa ja minulla varsinkin niskaan tuli ikävä paineen aiheuttama kipu. Hiukka hätäännyin, koska ajattelin, et jos se on heti tällaista, niin mitä kipu on loppua kohti. Sitten muistin, että voi laittaa kädet niskan taakse ja näin kipu helpotti. Pystyin relaa. Minuutti minuutilta, tunsin kuinka kaikki jännite ja paska kehostani katosi jonnekin. Niska antoi periksi ja saatoin kellua ihan äksänä. Minut valtasi kaikki voipa hyvän olon tunne.

Kellunta muna tai siis kapseli


Ajatukset tahtoi poukkoilla. Välillä mietin, että olen kokenut tämän aikaisemminkin. Olin äitini kohdussa. Sieltä lensin maata kiertävälle radalle. Joku ahdistava ajatus ajoi takaa, näin sen mustana kuusikulmaisen aukkona. Pyyhin sen pois ja annoin valon tulla, kirkas sellainen täytti mieleni. Näin myös rakkauden punaisen sydämen (tuleva morsmaikku.) Kun tämä kaikki oli tasaantunut, hengittelin vain hissukseen ja pudotin painolastiani. Annoin itselle luvan olla itseni ulkopuolella. Ja poks, kaikki kireys oli kadonnut.

Mietin tuota, miks se teki minuun niin voimallisen vaikutuksen. Joo, yksi on varmasti se, että olen vaan niin jumis. Aina ollut. Vertasin kokemaani hierontaan. Joo, se auttaa kyllä, mutta yleensä se myös sattuu ja olen hieronnan jälkeen aina kipeenä vähän sieltä täältä ja nostaa jopa pikku kuumeen. Mutta tässä rentouttajana olet sinä itse ja tämä kaikki tulee ikään kuin sisäpuoleltasi. Lempeästi vailla väkivaltaa ja omilla ehdoillasi. Siksi se oli minulle niin voimallinen kokemus. Eikä suotta voi korostaa myös sitä, että ihminen on yhden tunnin hiljaisuudessa, kaikki pysähtyy. Ajatus, mieli, sielu ja ennen kaikkea sinä itse ihminen. PYSÄHDYT.

Olo session jälkeen oli kevyt ja taivaallinen. Vähän samanlainen kuin mökkisaunassa olisi nautiskellut. Ja hei, se on paljon se, jos noin sanon. Kotiin päästyä oli pakko ottaa pikku ettoneet ja kas kummaa, nukuin kuin possu tunnin ajan. Sekin on nykyään harvinaista herkkua, että päivällä saa syvää unta. Nesteet lähti liikenteeseen ja sai virtsata alvariinsa. Ihan tuli tunne, että olisi hoikistunut.

Enihau, suosittelen kokeilemaan. Ihan ilmaista lystiä se ei ole. Kaverikellunta oli kahdelle 120€, mut norm. yksin meno on 68€. Mikkään ei oo ilmasta ja tästä lystistä maksan summan mielelläni. Olen ajatellut, että ottaisin kellunnan säännölliseen käyttöön helpottamaan jäykkäpaskaa oloani. Selvästi terveyttä edistävä vaikutus sillä oli. Menkää kellumaan rakkaat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti