4.2.2019

Terve kuin pässi

Tylsääkin tylsempi mandei. Tiiättekö, päivä on pitkä kuin nälkävuosi ja tekee muka jotain ja ei saa mitään aikaiseksi. Hölömöttää vaan. Olen nukkunut päikkäritkin pariin otteeseen, mut enhän mää enää niitäkään taida. Ei vaan uni tuu tai se on sellaista valvemukaunta. Alkuehtoosta kävin pidemmällä kävelyllä, se vähän piristi ja sain kuin sainkin tehtyä perheelle apetta. Siellä niin uunissa juurekset muhii. Töllöstäkään ei saatana tuu mitään nykyään. Areenat ja netflixitkin on möllätty, huoks.

Herkästi mennään


Jokos mää kerroin tästä meidän fiksusta elämäntavasta. Siitä niin, että viikonloppuna ostetaan viikon ruuat ja ne duunataan myös. Vähäks kiva hei. Viime viikko syötiin valmista kotiruokaa ja kaupasta haettiin vaan leipää. Nytkin keitin La hillittömän kattilan thaikanakeittoo ja sitä vedetään kolome päivää. Su haudutin riisipuuron ja siitä saan yhden päivän eväät duuniin. Kyl mie oon niin näppärä emäntä. Mut ihan oikeesti, päivät on pitkii ja illalla väsy, ala siinä sitten värkkäämään jotain terveellistä. Kyllä se kuulkaa pikalinjalle menee. Mut mikäs on nyt ollessa, jääkaapista vaan lämmäyttää ja vot, pöydässä on parasta plaatua.

Mun piti mennä tänään enkeliterapiaan. Kyllä, luit ihan oikein. Olen aina ollut avoin enkeleille ja kaikki muut terapiat onkin jo kokeiltu. Mulle on ihan sama, onko se enkeli vai onko se virtahepo, jos siitä on jonkun sortin apua ja helpotusta elämän tuskaan. Miks enkelit? Katsos nääs, tämä elämän tahti on niin kova ja kylmä, että uskoisin pikkasen pehmeemmän vaihtoehdon olevan hyvä meille. Onks siinä mitään pahaa? Tuskin. Valittaen peruin kuitenkin terapian, johtuen ajokeleistä. Enkelikartano sijaitsee Kirkkonummella ja siellä tiet ei välttämättä ole ihan parhaassa kunnossa juuri nyt. Olishan se noloo, jos olisin ajanut kolarin menomatkalla enkeliterapiaan ja kuolo olisi korjannut. Tai niin joo, toisaalta aika kiva lähtö. Enkeliksi kertaheitolla. Mutta uusi yritys ensi viikolla. Voihan se olla, että tällä on joku tarkoitus. Ehkä se mun oma suojelusenkeli on joko a) ujo b) kadoksissa) c) matkan päällä ja näin ollen tapaamisemme oli siirtyvä.

Mä haluun eroon mun kahleista


Se Nykäsen Masakin otti ja lähti enkeliks. Jotenkin tuli suru. Masassa ja mussa on aika paljon samaa. Olen muutaman ohjelman hänestä katsonut ja yhteneväisiä luonteenpiirteitä löytyy. Täytyy myöntää, että jossain vaiheessa mun kävi häntä niin sääliksi. Ja sitä hemmetin riepottelua. Nyt hällä on rauha, toivottavasti. Sääli nyt sinällään, et näytti jo hetken siltä, että se rauha olisi löytynyt ihan täällä maallisella taipaleellakin. Hatun nosto ja pitkää liitoa Nykäsen Matti!

Enkeleitä onko heitä


Kävin tossa pari viikkoa sitten otattaa kaikki mahdolliset kokeet, kun tää flunssa vaan riipii. Perjantaina kävin tohtorilla kuuntelee tulokset. Olin tietysti varautunut pahimpaan ja vähän niin ku silleen, et tää on sit tässä. Mitä vielä. Ukko on terve kuin pukki. Lääkäri ihasteli tuloksia ja sanoi, et harvoin näkee näin täydellistä. On kuulemma kuin oppikirjasta. Huomaa, että hoidan ja välitän itsestä. Painoindeksikin on ihanteellinen. Ainut kauneusvirhe on toi röökin poltto ja se onkin tuhottavien listalla seuraavaksi.

Lukot auki ja taivaspaikka


Nyt kun tälle linjalle lähettiin, niin kävin muutoin hammaslääkärissäkin viikolla. Edellisestä käynnistä on vuosia. Ihan vain siksi, kun pelkkä hammaskiven poisto sattui niin saatanasti. En ole uskaltanut mennä. Mulla on nykyään hyvin herkät hampaat vihloo, joskus pelkkä pesu ottaa koville. Sinnekin menin, et tää on varmaan tässä ja tekarit on tulossa. Mitä vielä. Hampaat on hyvin suussa, ei reijän reikää ja hammaskiveäkin maltillisesti. Pesen kuulemma liian tehokkaasti hampaita ja siitä vihlonta. Kauniit hampaat ja hyvä suu, jatka samaan malliin sanoi ihana hammastohtori.

Tää viikko on kiva. To lähdetään matkailee sinne Tallinnaan.  Mulla on pitkä lista mitä kaikkee näen ja koen. Kiva, kun tulee vähän vaihteluu ja toivottavasti ei oo tylsää. Eikä oo. Reisussa on just siksi niin kiva käydä, kun pääsee näkemään sellaisia mestoi, mitä ei ole koskaan aikaisemmin nähnyt - kokenut. Mukavaa ja ei tylsää viikkoa kaikille!

6 kommenttia:

  1. No voihan rähmä, kun nyt vasta näin tän sun tekstin, mutta parempi myöhäänkin.

    Olen samaa mieltä Matista. Kun on sattumoisin aikaslailla samaa ikäkaliiperia niin sun, ukkelin kuin mun kanssa, niin kyllähän se jotenkin erityisen lähetä liippaa. Ja oli jotenkin niin surullisen hahmon ritari, että monella unohtui se, kuinka merkittävä tyyppi on koko Suomen kansalle ollut ja tulee aina olemaan. Tuntuu, että muualla maailmassa poislähtöäään muistettiin kunnioittavalla tavalla, eikä repimällä lööppejä kadunvarret täyteen.

    Onnittelut ruoka-ahkeruudesta ja kehonkoostumuksesta! Patistin oman ukkelin tässä just muutama päivä sitten mittauksiin, kun epäilin, että on alkanut kerätä viskeraalirasvaa vyötärölle, mutta niin vaan kopsahti omaan nilkkaan. Lihaksia oli vaikka mu(i)lle jakaa ja ylimääräistä rasvaa grammalleen saman verran kuin mulla itsellä, vaikka meillä on 30 kiloa painoeroa... Että suuta vaan soukemmalle ens kerralla :).

    Kakikkea hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jou! Ostin eilen molemmat iltapäivälehdet ja luin ne ennen nukkumaan menoa. Hitsi, kun tuli ontto ja surullinenkin olo. Ihan kuin olisi hyväkin tuttu poistunut joukostamme. Sehän tässä on jännä, et nyt hehkutetaan, kun se on itse asianomaiselle myöhäistä. Miks ei silloin kuin sen aika olisi ollut. Sääli.

      Eikös sun Ukkos ollut samaa hyvää vuoden 64-vuosikertaa? Me ollaan nääs terästä, niin ja pelkkää lihasta. Erityisen kiitollinen olen noista kolestrooli ja verensokeriarvoista. Ei oo suonet tukos, eikä diabeettes vaarana. Hyvä hyvä :)

      Poista
    2. Jepulis. Ja vieläpä huhtikuun ja Savon poikia niinkuin sieki..

      Poista
  2. Sama täällä, ontto surullinen olo kun oon Matin kans samaa vuosikertaa. Se vaan tuntuu niin yllättävältä vaikka toki elintavat vaikuttivat varmasti asiaan. Viikonloppuna voisikin nostaa maljan maailman parhaalle mäkikotkalle!-Rida

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, näin teemme. Nostamme maljan Matin kunniaks. Hän olisi siitä pitänyt :)

      Poista