12.2.2019

I love Tallinn

Pikku reissumme takana ja himas ollaan. Tälläkään kertaa Tallinna ei pettänyt, siellä on aina mukavaa ja antoisaa piipahtaa. Jos nyt jostain saa valittaa, niin kelit ei ihan ollut kohdillaan, vettä rätki sielläkin ja flunssa pirulainen vaivasi. Mutta päivät lensi kuin siivillä ja näkemistä, kokemista riitti.

No niin, tähän sitten kirjataan ylös kaikki hyvät.

Maisema


En tiiä, mie varmaan olen elänyt vahvasti keskiajalla, koska se vanhan kaupungin tunnelma ja atmosfääri koskettaa ja puhuttelee minua. Erityinen intohimoni ovat ne takapihat ja hiljaiset pikkukujat. Joka kerta löydän uutta ihmeteltävää. Kuvat sieltä jäi vähemmälle, kun satoi vettä ja iso kamera ei siitä oikein tykkää. Nähkääs, vaeltelin kujilla taas useammankin tunnin. Kyllä siinä kastuu ukko ja kamera. Mut ei se tahtia haitannut, välillä piipahdin gallerioissa ( ja niitä riittää ) ja juomassa kupposellisen kahvia, jossakin kivassa kuppilassa ( ja niitäkin siellä riittää.)

Dissaini museosta

Supelsaksad kahvila


Torstaina saavuttuamme UK heitti mut Ulemisten kauppakeskukseen ja pyörin siellä tovin jos toisenkin. Ajatuksena hiukka shoppailla, mut sit se kuluttamisen turhuus iski. Olisi ollut vaikka mitä shopattavaa, mut kyseenalaistin todellisen tarpeen ja saalis jäi kaks teepaitaa laihaksi. Nyt täytyy kyllä sit kuitenkin myöntää, että korjasin asiaa myöhemmin ja sain kuin sainkin kivasti muutamia rätei ja lumpui ostettua. Mukaan lähti takkia, housuu, paitaa ja UK:llekin jotain kivaa. No miten se ääni nyt noin kellossa muuttui? Tallinnassa alennusmyynnit tarkoittaa alennusta! Eli hinnasta 70 pojoo pois ja myynnissä on kunnon tavaraa. Jos teepaituili maksaa 3 egee ja ne on oikeesti kivoi ja pitkä, musta untuvatoppis lähti 50 egellä, niin ei voinut olla ostamatta. Takki on ens talveks ja teepaidat kesäks. Ei tartte sitten ostella, perustelee hän. Kiitos ja anteeks.

Farm vastaanottokomitea

Farm valaisin


Tällä reissulla tutustuin oikein urakalla Tallinnan museotarjontaan. Kävinks mää peräti viidessä museossa ja lukuisissa gallerioissa. Olen tämän aikaisemminkin todennut, mutta Tallinna on luovasti inspiroiva citi. Uusi tuttavuus oli Eesti Tarbe kunsti-Disainimuuseum. Todellakin kokemisen arvoinen ja paljon upeaa käsityötä ja dissainii. Suosittelen. Mieleen jäi myös Vabamu KGB:n vankisellit. Aitoja tarinoita ja autenttista tunnelmaa. Jotenkin selkäpiitä karmivaa ja samalla hyvin koskettavaa. Pikkuinen paikka vanhassa kaupungissa ja suosittelen pistäytymään myös siellä.

Oren seinävalot

Oren kattovalot


Tällä kertaa ulkoruokinta mestoiksi valikoitua Ore ja Farm. Oressa olen käynyt ennen kuin se oli Ore ( enkä nyt muista mikä siinä oli aikasemmin.) Ruoka oli ihan jees, palvelu ihan jees ja paikka ihan jees. Mutta oliks se vähän liian jeesjees. Ei mitään ihmeellistä mutta okei. Perjantai-illan Farm oli taas ravintola minun makuuni. Eteisaulan "eläimellinen" vastaanotto oli hauska ja ravintolan sisustus muutoinkin onnistuneesti erittäin kotoisa vaikka kyseessä on iso mesta. Tunnelma rauhallinen ja erityistä kiitosta saa kaunis taustamusa. Ruoka kautta linjan erittäin hyvää, palvelu kivan rentoa ja ainakin me viihdyimme erittäin hyvin. Eli siis vahva suositus. Kahden hengen, pitkän kaavan dinneri oli molemmissa paikoissa rapiat sata erkkii eli melkoisesti puolet halvempi kuin meillä. Vaikka Tallinnassa on hintataso noussut, niin ulkoruokinta on vielä edukkaampaa kuin meillä. Lisään tähän vielä pari kahvilla joita voin suositella. Tallinnan vanhin kahvila Maiasmokk ja satamaan mennessä Supelsaksad (erityisen huikee sisustus.)

Rappio...

...romantiikkaa


Perjantaina oli Rva:n hoitopäivä ja kävin Sinine Salong Spassa tapani mukaan Lomi-Lomi hieronnassa. Tällä kertaa se oli vähän pettymys. Jostakin kumman syystä taustamusana pauhasi kasarirokki ja sekös kävi sit rouvaa jurppii. Annoin kassalla palautetta ja ilmeisesti heillä se kuuluu perjantaifiiliksiin. Ei herra paratkoon, spassa soi rokki! Siellä kuuluu vain pimelipom-musiikki. En pystynyt relaa. Ja kyllä hierojalla ja hierojalla on myös eroja. Jotenkin tää vain jynssäsi menemään, eikä ollut sitä tunnetta mukana. Aikaisimmilla kerroilla juuri tämä hieronta on saanut mut taivaisiin. No, aina ei voi voittaa. Olen vieraillut paikassa jo lukuisia kertoja ja yleensä olen ollut erittäin tyytyväinen.

Suosittelen!


Löysin feisbuukista kivan sivun Tallinnan tärpit. Siellä on paljon hyviä vinkkejä Tallinnan kävijöille. Sitä kautta tutustuin myös Sooloiluja blogiin. Siellä paljon juttua Tallinnasta, erittäin hyviä vinkkejä, erittäin selkeästi ja hyvin kirjoitettu. Voin todella suositella, jos olet Tallinnaan päin menossa ja kaipaat vähän muutakin kuin ne perinteiset turistikohteet. Esim. paljon hyviä ravintola ja kahvilasuosituksia. Käykää tsekkaamassa!

KGB selli

KGB kuulusteluselli


Tällaiset pikkulomat ovat aina paikallaan. Mä tykkään Tallinnasta todella. Puhuttiin UK:n kans, että ensi kesänä voisi vuokrata sieltä asunnon ja olla vähän pidempään. Aina tuntuu, että aika loppuu kesken ja siellä haluaisi viettää aikaa enemmänkin. Haluan kuvata sitä rappioromantiikkaa, mitä sieltä vielä ihanasti löytyy ( ennen kuin kaikki talot on peruskorjattu tavallisen tylsäksi.) Tai ei, Virossa osataan jättää vanhaa upeasti esille ja siksi se on niin mielenkiintoinen kaupunki. Ensi kesää odotellessa. Menkää Tallinnaan, se antaa paljon.

7 kommenttia:

 1. Kiva postaus. Tuli palanen Tallinnaa tähän työpäivän keskelle piristämään.

  Myös iloinenkulkuri.blogspot.com kirjoittelee mukavia juttuja Tallinnasta ja muualtakin. Kurkkaa, jos kerkiät.

  Aurinkoista Suomi-päivää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thänks, Tallinna on niin kiva.

   Kurkkaan blogin, kiitti vinkistä!

   Poista
 2. Tallinnasta löytää paljon kivoja paikkoja. Viime kesänä kaupunki avautui ihan toisella, kun liikuimme myös vähän kaupungin ulkopuolella. Nautihan tulevasta viikosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sori, huomasin vasta nyt kommentin :(
   Tallinna on muutakin kuin vanha kaupunki. Viime kesänä kierrettiin koko Viro ja esim. Tarttoo on todella kiva.

   Ensi kesänä taas lomalle Tallinnaan. Otetaan oma auto, jotta voi kierrellä.

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Kiitos vinkeistä! Oon käynyt "vasta" kolme kertaa Tallinnassa tänä vuonna. Toi KGB pitänee käydä tsekkaamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me odotamme kesää, että päästään taas ja ollaankin vähän pidempään kuin vain muutama päivä.

   KGB on piskuinen paikka mutta koskettava.

   Poista