25.6.2018

Jälleen uudelleen syntyneet

Oih, nukuin täydellisesti! Tuollaisen yön jälkeen velatkin tuntuu saataville. Elämän tärkeimmät asiat tässä iässä ovat a) kunnon yöuni b) ruokaa säännöllisin väliajoin c) liikkuminen ja ulkoinen ilma d) kakka. Noilla pääsee jo pitkälle ja hermo kiittää. Eikä pidä vähätellä, ei noi ole niin yksinkertaisia asioita. Yks häirintyy, niin on koko elämä sekaisin. No niin on, mut ei nyt. Nyt on just hyvä.

Kauheen nätti aamu. Ollaan vielä täällä möksällä. Tuntuu kuin olisi pikku lomalla. Saavuin paratiisiin jo To ja nyt on Ma. Illalla hieroja, muutoin veepee. Virallista kesälomaa en vietä kuin viikon, joten otan tämmöisiä pikku lomapätkiä. Uutta mulle, saa nähä kuin toimii. Se on vain asennekysymys, sitähän voi sitten ajatella, että on lomalla noin niin ku koko ajan. Käy vain duunis pyörähtää.

Mut joo, hurjan nätti aamu siis. On satanut vettä ja luonto on yypervihree, herkullisen kostea ja jotenkin raskas. Linnuillakin on kovasti asiaa. Ovat varmaan onnellisia, kun saavat hyökii kosteutta. Tuoksu on huumaava, hirveen voimallinen. Kaikessa tuoksuu vihreä. Mun tuoksu. Raikas ja vireä. Aurinko ei paista, eikä tartte. Valokin on pehmeä ja kostee. Kaikessa soi bluus. Kuikat huuteloo seljällä, järvi on tyynessä ja minä päivystän terdellä. On vain tämä hetki.

Liljani mun

Eilen saatiin lomareissu pakettiin. Eli reittisuunnitelma ja yöpymispaikat ja lautat varattua. Siinä on kuulkaa aikamoinen homma. Tie vie seuraavaan - tallinna - narva - tartto - pärnu - saarenmaa - haapsalu - tallinna. Kierretään lähes koko Viro. Ajomatkat ovat verrattain lyhyet, abautrallaa parisen tuntia väli. Emme siis istu koko aikaa ratissa vaan saamme nauttia kohteesta. Saarenmaalla ollaan pari yötä, muut menee yhden pysähdyksen taktiikalla. Oih, odotan reissua, sillä kärsin nykyään kroonisesta matkakuumeesta ja meillä on kovin lystiä UK:n kans reissuillamme.

Mökin edustalla on ruukuissa kolme kuunliljaa. Mun lempparit. Siinä vasta kaunis ja kiitollinen kasvi. Ovat olleet tässä jo satavuotta. Joka syksy ne kaivetaan monttuun mullan alle ja sieltä keväällä nostamme ne ruukkuihin. Tänä vuonna ovat erityisen runsaat. Puskee lehteä niin, että kohta ruukut halkee. Se on aina pienoinen ihme, kuinka ne voikaan selvitä talven koettelemuksista. Ja ovatko ne joka vuosi samat vai voiko sanoa, että syntyvät uudelleen. Ja mikä on se ydin, mikä syntyy uudelleen. Voi ihmettä. Niitä on kiva tuijotella, nytkin sadepisarat ovat kertyneet lehdille kuin isot timantit. Oih!

Viikonlopun hesari on vielä osapuilleen lukematta. Sitä siis hetki vielä ja kenties ihan pienet kauneusunen tyyppiset. Pitää olla varo ettei nuku liian nätiks. UK vetää vielä hirsiä ja antaa vetää. Musta on niin ihanaa, kun hää nukkuu täällä mökillä ihmisiks. Himas kökkii yöt ja nukkuu miten nukkuu. Ei oo ihmiselle hyväks tuommonen. Näillä aloitetaan tämä viikko. Hyvin levänneenä, syöneenä, liikkuneena ja paskoneena. Ei mittään hättää ihmisellä. Adios!

6 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää matkareitti! Joskus kauan sitten itsekin piipahtanut kyseisissä paikoissa. Kuviasi ja matkaraporttia odotellen antoisaa reissua Teille sitten kun sen aika on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ens viikolla starttaamme. Olen käynyt aik Saarenmaalla ja vallan oli ihastuttava. Hauska myös tutustua muutoinkin Viroon. Kuvia tulossa :)

   Poista
 2. Ihana matkareitti. Tytär asuu Tartossa opiskelujen vuoksi ja pistäydyn siksi usein siellä. Aivan mahtava kaupunki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotan kyllä kovin. Me olemme nyk Virofaneja :) Varsin Tallinna on magee mesta. Ja Tartosta olen kuullut paljon hyvää.

   Poista
 3. Anteeksi, mutta luulin kuunliljoja kuvassa kurkuiksi :).

  Hyvä elämän tärkeiden asioiden lista. Allekirjoitan täysin. Järjestys voi vaihdella tilanteen mukaan, mutta jos pitäis tiputtaa joku neljästä pois, niin en kyllä tiedä mikä se olis. Paitsi että olen niin surkea nukkuja, että olen tottunut tulemaan toimeen ilman kunnon yöunia, mutta ei se silti kivaa ole. Se sensijaan on, jos joskus tapahtuu sellanen ihme, ettei herääkään puoli kahdelta ja puoli neljältä, vaan vasta ekan kerran viideltä. Ihan kuin olis uudesti syntynyt. Mutta se pelko siinä kyllä on, että liian nättinä herää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on se elämän balanssi. Kaikkee sopivasti ja ihminen kiittää.

   Mut se on kurjaa, jos nukkuu huonosti. Joskin kaikkeen tottuu, niin kuin sanot. Mulla hyvin sekalaista yöelämää. On myös niitä öitä, että nukun 10 tuntia mutta en lepää. Ja jos ei lepää, niin ei tuu kakka, syö liikaa, eikä jaksa liikkua. Mut näillä mennään mitä on annettu, eiks niin?

   Toivottavasti sulla loma koittaa ja saa nukkua silloin kun nukuttaa. Tai ainakin levätä :)

   Poista