30.6.2018

Pridesti lomalla

Mä oon niiiiiiin lomalla! LOMALLA. Omalla lomalla. Loma ei ole tällä haavaa pitkäkään mutta erityisen ansaittu se on. Pieni lepotauko on varmasti paikallaan ja täällä nautiskellaan möksällä. Terdellä nakotan ja tuuli yltyy niin, että pelottaa noi vanhat puut ympärillä. Ovat ihan vinossa ja joku niistä saattaa tulla vielä niskaan, hui.



Eilen laitettiin arjesta juhlaa ja loman kunniaksi Martta väänsi pöydän koreeks. Ihan avattiin kuplaputeli ja kilisteltiin. Ulkona syötiin, ilta tyyntyi ihmisiks ja myö poijaat nautittiin. Loman alkamisessa on joku oma alkukantainen mä vapaa oon fiilis. Nyt täytyy lomailla tehokkaasti, koska tätä lystiä kestää vain rapiat viikon. Ajatus saattaisi tuntua ahistavalle, mutta mä nään jo sinne joulunaikaan. Josko se siellä siintää pimeässä valo ja kesäloma talvella. Vähäks näppärää vai mitä.

Me ollaan niin Pride


Tänään on Pride. Pitäisi olla ylpeänä praideilemassa. Mut veri vetää tänne rauhaan ja ajatus siitä, että olisin sosiaalisoitumassa tuhanisen ihmisten keskellä, ei nyt oikein nappaa. Varmasti olisi hauskaa, antoisaa ja vaik mitä. Mut myö pidetään UK:n kans täällä lippua korkealla ja ihan omat pridet. Mut on aika hienoa huomata, kuinka paljon ko. päivä on saanut huomioo ja hyväksyntää. On kuljettu aika pitkä matka siitä, kun sai peljätä omaa olemassa oloaan ja turpaan tuli joka käänteessä. Saatanan homo! oli arki päivää. Vielä odotan sitä tulevaisuutta, jolloin ei tarvita erikseen Pridea vaan se on joka ikinen päivä sulassa sovussa kaikkien kanssa.



Yritän tänään olla tekemättä mitään. Jos vaan istuis ja ihmettelis. No joo, sauna täytyy tietysti lämmäyttää ja ruoka nostaa, mut sehän ei oo mitään tekemistä. Se on elämää. Jos ei olisi näin kova tuuli, menisin veshölökälle. Ei tuonne nyt arvaa mennä, saattaapi tämä pullea tipu lähtee virran mukana kylille. Kelluu kuin korkki. Jotenkin on tyhjää täys olo. Semmonen hölömötys. No nythän mää tajusin, tää on sellainen pysähdys niin ku. Välillä on hyvä huokasta, pysähtyä ja sit taas lähtee. No ens viikolla päästäänkin jo reissuun. Vähäks kiva hei.



UK osti pellavarivettä ja nyt se tökkii sitä möksän rakosiin. Meillä on ilmastointi kohillaan, jostakin välistä paistaa päivä ja niitä on kyllä hyvä laittaa kiinni. Syksyllä pysyy lämmöt pirtissä, näin kesällä se ei haittaa. Nyt on muuten vähä viilee tai siis lämminhän toi keli on, mut tuntuu niiden helteiden jälkeen viileelle. Viime kesänä tää keli ois ollut helle. Helevetti, kun tuulee, mua ihan oikeesti pelottaa noi puut. Yhtäkkiä tulee sellaisia puuskia, et koko mökki nousee lentoon. Varmasti kaatuu metikköö jossain päin suomen niemee. Pikku koirakin vaeltaa levottomana sisältä ulos. Voi hurja.

Nyt täytyy miettiä mitä syödään. UK saa mennä kaupoille. Rva ottaa nokoset ja on niin lomalla. Sanoisinko tähän loppuun: " HohHoijakkata!"


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti