23.6.2018

Juhannusneito nauttii

Ja niin valkeni heille Juhannuspäivän aamu valoisana ja auringon kyllästämänä. Ei olisi eilen uskonut. Jösses mikä myräkkä! Tupeet vinossa täällä mentiin, mutta perinteitä vaalittiin. Sen verta joutui Martta antaa periks, että ruokailimme sisätiloissa. Ei meinaan olisi jussin pöperöt lautasella pysyneet.

Jussin drinkki - Jumalan tahto ja usko on luja. 

Mutta Juhannuskoivut haettiin, vastat taitettiin ja sauna pestiin. Jussigyrmee oli myös perinteinen, niin kuin jo viimeiset parikymmentä vuotta. Mitä sitä hyväksi havaittua vaihtamaan. Savukalloo, potturätkäytystä, mummon kurkut, suolasienisalaatti jne. jne. Mansikkakakku kruunaa jussiaterian.

UK:n kanssa ehtoota terdellä istuttiin ja Martta vallan pisti letkajenkalla menemään. Päivä tohutessa saattoi jo vaikuttaa siihen, että väsy alkoi painaa jo kasilta, mutta periksi ei anneta. Kyllä me yhteentoista jaksettiin mutta yötön yö jäi kyllä kokematta. Sänky voitti ja uni armahti. Perinteiden vaaliminen on tällekin suvelle täytetty ja juhlista parhain on nautittu. Kiitos.

Rouva vastanhaku reissulla

UK on järkyttävän tiskin kimpussa, tiskannut jo toista tuntii. Hää on hyvin perusteellinen, hyvin koulutettu sano. Martta siivoili juhlan jäljet ja nyt on taas paikat ojennuksessa. On sellainen lempeän leppoisa jussipäivän iltapäivä. Radio soittaa entisten nuorten sävellahjaa. On jotenkin vaikea ymmärtää, että on vasta La. Kun on ihan Su olo. Kohta lykkään saunan tulille ja nauttiminen jatkuu. Ja miks ei. Laitoin eilen koivun lehtiä ämpäriin ja siihen kuumaa vettä. Vähäks kiva löylyvesi. Voiko parempaa olla kuin koivun tuoksu löylyvedessä. Ei voi. Tänään se on jo niin ytyä kamaa, että täytyy olla varovainen ettei nouse nuppiin. Siinä sitä Martta sitten pyörii koivupäissään ja tiiä mitä älyttömyyksiä saa aikaseks. Mut suosittelen kaikille saunaihmisille. Originaali koivulöylytuoksuvesi. Mä oon niin luomu nykyään.



Kohta arska alkaa paistaa tähän yläterdelle. Se on aina hekumaa. Varsin eilisen viileen jälkeen. Alaterdelle se paistaa jo, mut laiskuuttani en jaksa siirtää byrootani sinne. Eikä ole hyvä tällä iällä enää olla suorassa hehkussa. Naama täytyy maksaläiskillä ja ihra sulaa. Mulla ottaa arska päähän nykyään, alkaa oikeesti suhisee. Ilman hattuu ei oo mitään asiaa. Ikääntyminen on syvältä. Ennen vanhaa maattiin aamua iltaa ja kertoimet oli nolla. Pitspuinin syventävää ja tehostavaa käytettiin ja oltiin helevetin bruna. Nyt bruna näytää pahalle, kaikki rypyt vaan korostuu. Eli maltti on valttia tässäkin asiassa. Kaikki on nykyään sellaista keskilinjaa. Överit ja vajarit ei toimi.

Mulla on dilemma. Syödäänkö tänään eilisen tähteitä vai laitanko burgerit. Parasta olisi tietysti ettei söisi mitään. Tai korkeintaan vettä ja leipää. Mut syöminen ja ruoka on nautinto, joka on saavutettu etu. Eiks mee niin? Elämän nautinto pyörii sen ympärillä. Mitä syötiin, mitä syödään ja milloin syödään. Ennen juominen oli paljon tärkeempää. No niin, nyt mä taas oon niin kauheen vanhan oloinen. Hei, viime viikolla tuli autoradiosta David Bowien Lets Dance ja mulla tuli tippa linssiin. Muistin niin elvästi sen ajan, kun biisi oli must ja me nuorii. Ja vittu nättii. Bailattiin vailla huolia ja murheita, niin ja läskii ja ryppyi, ja ongelmii ja tulevaisuus ihanasti auki ja kaikki hei mahollista. Oli se ihanaa, eikö ollutkin. Olihan?

Nyt mää taidan lyödä saunan tulille. Tänään on spailta. UK toi mulle lahjaksi kaks jumalatonta purkkii kauneudenhoitotuotteita. Toinen on bodykuorinta ja toinen jalkanaamio. Ovat luomuu. Niitä voisi hölövätä ja kaikkee muuta. Eli tämä juhannusneito sen kun kaunistuu. Mennään pitkällä kaavalla ja hei, taas kerran nautitaan! Hyvää Juhannuksen aikaa jokaiselle. Muistakaa nauttia. Huomisesta ei tiedä. Adios!






2 kommenttia:

  1. Äsken justiin näytin ukkelille sun juhannustanssit ja halus heti kans olla parketin partaveitsi :D. En luvannu kuvata.. Hällä on kuulemma rytmi veressä, muttei jaloissa (ja ainakin toi jälkimmäinen pitää paikkansa ja ehkä toi ensimmäinenkin, koska on varmaan edellisessä elämässä ollu joku kuubalainen tai mikälie).

    Täydelliseltä kuulostaa teidän jussi. Sellaselta suomalaiskansalliselta. Hyvät jatkot sinne ja terkkuja ukolta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voe että, meillä oli UK:n kans niin lystiä, kun Rva pisti jenkaksi. Kylymä oli mut tunnelma kuuma. Meillä savolaisilla on rytmi vähän joka paikassa ;)

      Meillä onkin pitkä viikonloppu, vasta Ma citiin. Upeeta kesää teille molemmille!

      Poista