3.6.2017

Helepommallakin saattaisi päästä, jos.

Enkä anna periksi. Tässä istun terdellä, kääriintyneenä villaan ja vällyihin. Juu, pipo ja kaulaliina on oltava. Aurinko paistaa kyllä, mutta kylymä pohjoistuuli on jäätävä. Näpit on niin jäässä, että ne kangistuvat näppäillessä. Ei heleveta, siirryin sisätiloihin. Tajusin samalla, et ei mun oo mikään pakko palella. Tuvassa on lämmin, tässä hyvä. Maisema avautuu ikkunasta, vain äänitehosteet puuttuu.

The Pyhättö

UK lähti taas duunimatkalle. Jätti rouvan törkeesti yksin. Vaikka nautin yksin olosta, niin kyllä viikonloput saisi olla yhteistä laatuaikaa. Sitä niin, milloin ollaan helliä, pelataan yhes seurapelejä, keitetään kalasoppaa ja kutitellaan korvista. Ei olla niin. Ihan saan yksin leikkiä, nih.

Eipä mitä. Remonttirintamalle kuuluu vähän parempaa. Hommat on notkahtanut piirun verran etiäpäin ja Rouvalla riittää tekemistä. Uskaltauduimme laittamaan jo huonekaluja paikoilleen. Ovat noin niin kuin suuntaa antavilla paikoillaan ja tänään olisi tarkoituksissa purkaa laatikoita ja nyssäköitä. Täysin valmista ei tälle suvelle tule, ja nielen tämän nöyryytyksen ja hyväksyn tosiasiat. Iso askel on jo se, että päästään yleensä asettumaan taloksi. Hirveesti paljon on vielä tekemättä, pahimmat kylppäri ja pikku vessa. Suihku löytyy taloyhtiöstä ja pikku vessa on tarpeita varten. Sitä ei siksikään voi duunaa nyt, onhan se pidee oltava.

Ei vapaata vangita voi

Kadonneiden ruuvien metsästys osa 1. Kyllä siinä sitten niin kävi, että uuden sängyn kiinnitystsydeemit ovat kadonneet kuin tuhka tuulee. Muuttomiehet olivat joutuneet laittaa sängyn kuitenkin palasiks ja ilman ruuviloita sänkyä on hieman hankala kasata. Kummallakaan ei ole minkäänlaista muistikuvaa. Tai mulla on sellainen, et UK sanoi laittavansa ruuvit paikkaan nimeltä tänne? Hän ei muista edes tuota. Minä muistan, mut en sit enää sitä paikkaa? Saakohan Ikeasta tilalle uusia ruuveja? Muutoin jää uusi sänky käyttämättä, kai niitä nyt jostain saa, hemmetti.

Mie oon lukossa

Eilen tuli ihan vähäsen jo innostunut ja kiva mieli. Sai laitella ja tuumailla. Vaikka koko eteinen on vielä rakennustyömaa ja se paskapöly kulkeutuu jaloissa eestaas, niin silti Rva. heilutti rättiä urakalla. En sit tiiä onko siinä mitään järkee. Olen nyt pessyt keittiön puolenkymmentä kertaa ja aina, kun siellä pyörähtää, niin pöly leviää sinne takas. Mut ajattelin asian näin, koko aikainen siivoaminen vähentää pölyn määrää. Kyllä se jumalauta jossain vaiheessa loppuu. Pesen niin kauan, että lattialta voi syödä kermaisia tuulihattuja ja juoda maitokakaoo.

Ilta kuutamolla

Täällä mökillä ajatus on syvällinen. Mistäköhän se johtuu? Onko se tämä luonnon ääretön merkityksellisyys vai aika. Käsitteenä niin, että ihminen istuu aloillaan, eikä anna minkään ulkopuolisen tekijän häiriöidä. Ei möllää töllöö, ei asu somessa. On vain tämä hetki ja sauna ja rauha ja kiireettömyys hetkessä. Kuulee omat ajatuksensa ja pysähtyy kenties pohtimaan. Se on sit eri asia, onko se hyväks vai huonoks. Ei ole nämä munkaan ajatukset kovin kaksinaisii. Mut pysähtyminen on hyväksi.

Eilen mm. mietin sellaista asiaa. Miehän olen kovasti kurssi-ihmisii. Jatkuvasti joku kurssi jossain ja uusia katselen. Mennään noin niin kuin mielenkiinnon mukaan. Pikku päähäni pälkähti, et olisikohan missään sellaista kurssia, missä opetetaan rakastamaan itseä. Tämä suorittaminen ja itsensä ruoskiminen voisi pikku hiljaa loppua tai ainakin voisi opiskella olemaan itselle armollisempi.  Varmaan aika monikin voisi. Okke, ikä tuo kaivattua pehmeyttä, mut silti. Täällä rauhas kuulet paremmin myös itsesi ääntä ja ihmettelen suuresti sitä, et mistä moinen soimaaminen johtuu. Helepommallakin saattaisi päästä, jos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti