8.5.2017

Pistää nipistämään

Citis ollaan ja en voi sille mitään, et heti alkoi ahdistaa. Mökki on sanansa mukaisesti paratiisi. Siel unhoittuvat arjen surut ja murheet. On helppo unohtaa, kun siellä on laki ja järjestys. On siistii ja kamat paikoillaan ja sellainen kotoisa olo. Onneks on möksä. Pääsen sinne sitten pakoon tätä kaikkee.

Avokylppärikeittiö

En tahtoisi valittaa. Eikä tää nyt sitä olekaan. Tämä on todellisuutta, jota en voi väistää vaikka tahtoisin. Käytiin eilen kotimatkalla uudessa kotona. Vai mikä se nyt sit onkaan? Ei se koti vielä oo. Remonttityömaa, kohde, asunto tai joku. Kaikki on hujan hajan ja hiontapöly on levinnyt kaikkialle. Ällöö. Keittiön ja kylppärin välinen seinä oli osittain purettu ja näkymä oli, niin no, se oli hyvin avara. Meille voisikin tulla sellainen yhdistetty keittiökylpyhuone. Ois niin kuin yhtenäistä tilaa. Baithiwei, mökkimatka kestää sit vaivaiset 50 minsaa. Oonko jo maininnut, en muista. Mut vähäks kiva, voi tarvittaessa huitaista vaik illalla kylpee ja takas. Siis sit, kun on se koti.

Avokeittiökylppäri

UK:oon himakin alkaa olla kaaos. Laatikkoa ja pussukkaa joka paikka täys. Täältä ei paljoa mukaan lähde, on silleen helppo muutto. Osa kamoista on jo lahjoitettu eteenpäin ja romukuorma tulee keskiviikkona. Mikä siinä on, kun paikat on näin sekaisin, ensin mulla ja nyt täällä, niin musta tuntuu, et rouvan pikku pääkin on ihan sekaisin. Silleen inhottavasti. On levoton ja turhautunut olo. Koko ajan pitäis tehdä jotain ja ei kuitenkaan pitäisi. Mun tekisi mieli kadota tai lähteä Bahamalle makkoomaan ja nauttimaan kuubalibree. Pois, pois, kauas pois. Vuorten taa.

Tällaiselle näyttää home

Tänään onneks pääsen hommiin käsiks. Seinät on nyt tasoitettu ja toivottavasti myös hiottu. Pohjamaalia pintaan ja lattian laittoa. Jotenkin tuntuu tyhmälle se maalaushomma. Ympärillä on niin hirvee härdelli, et kandeeko edes maalata. Sotkussa on kuitenkin kaikki. Ne on isoja hommia, tuollaiset purkuhommat. Kaikki vaikuttaa niin keskeneräiselle, et mun maalaukset on vain pikku räpellöstä. Mut jotain on tehtävä, saa edes sen tunteen, et homma etenee.

UK:oota naurattaa. Hän tuossa mainitsi, et pitäisi saada jääkaappi ja pakastin päälle uudessa kohteessa. Saataisiin sinne meittin pöperöt ja pakasteet. Minä ilmoittamaan, et mitä me niitä sinne viedään, kun ei olla siellä syömässäkään. Äänessäni saattoi kuulla hädän ja huolen. Eikä sille voi muuta kuin nauraa juu. Mä sanoin hälle, et etkö sie ymmärrä, et mie saatan joutua tästä vaikka psykoosiin. Niin ottaa koville, ilman jääkaappii tai jääkaapilla.

Onneks meillä on huumori. Mä taas repesin äsken, kun UK sano, että hyttynen on häntä nipistänyt viikonloppuna. Hah, ei hyttynen nipistä, sehän pistää, sanoin. Nipistämiseen tarvitaan kaksi sellaista raajaa tai uloketta, minkä väliin voi jotakin nipistää. UK:n mielestä mökin hyttysillä on kaksi piikkiä millä nipistää. Hah, nipistää...

3 kommenttia:

 1. No onpa kuule aika hyvä, että seinät on purettu. Tietää ainakin sitten, mitä on syöneet, kun ne joskus taas on uudelleen pystyssä. (Mua hirvittää oikeasti meidän kellarin kylppäri. Se olis varmasti myös purkukamaa, mutta jotenkin väistelen sitä ongelmaa, kun tiedän, että siitä se vasta souvi syntyy ja rahanmeno siinä sivussa. Ja toinen korjattava olis se jo aiemmin mainittu talon katto, joka ei vieläkään ole ymmärtänyt lähteä lentoon. Huuuh. Vanhat talot on kivoja niinkauan kuin ne on, mutta sen jälkeen ei. Ja ukkeli ei oikeasti ymmärrä todellisista remonttitarpeista mitään, vaan syyllistää mua siitä, että kaikki on muka mun keksintöä ja vainoharhaa. Vähän niinkuin hyttysen nipistys :). Että psykoosi kuule uhkaa täälläkin..)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voidaan sit yhes mennä johonkin remonttipsykooseille tarkoitettuun ihanaan hoitolaitokseen tai siis kylpylään. Siellähän meitä hoidetaan ja hellitään. Saadaan kaikkii ihanii hoitoi, syödään terveellistä ruokaa ja tehdään liikunnallisii suorituksii. Ukot hoitaa sillä aikaa rempat ja muut. Vähäks kiva hei?

   Poista
  2. No vähänkö tosiaan. Näin myö tehhään :)

   Poista