31.3.2017

Asioilla on tapana tapahtua

Hyvät henget, keijut ja kummajaiset ovat liikenteessä. UK on saanut ostotarjouksen ja nyt näyttäisi sille, että mennään eikä meinata. Hänen asunto pitää olla tyhjä 12.5 mennessä eli olemme oikeasti kodittomia tuota pikaa. Takaporttina ja ässänä hihassa on muutto mökille. Meinaan vaan, jos tiukille menee. Mut mie olen päättänyt, että tämä on se viikonloppu, kun meille uusi koti löytyy. Eiks nyt ole jo aika, että asiat luistaa, eikä kaikki töki ja aiheuta pelkää harmii. Joskus onnen on käännyttävä ja nyt olisi vuorossa ne kivat jutut. Näin mää näkisin.Heräsin veri öörli. Inasen on jännitystä ilmassa (kaksi varteenotettavaa näyttöä tänään.) Olin mokaillut muistini kanssa. Katsokaas, sen verta pätkii jo, että en enää oikein muista mikä päivä on kyseessä. Noin niin kuin oikeesti. Olin sit sopinut välittäjän kans näytön eiliselle ja hän soittamaan, että on tällä kohteessa ja missä minä? Himas. Soitin Ke ja olin vakavasti puhunut huomisesta, tarkoittaen tietenkin perjantaita. Vähäks nolo. Kakstoist raipan iskua ja tunti pimeetä nurkkaa. Hävetti.

Piipahdin eilen Itiksen luontaismyymälässä ostamassa pellavansiemenii. Oikeastaan kyselin magnesiumkloridin perään. Ei ollut. Tyydyin pellavaan. Siinäpä satuin suuni aukaisemaan ja kerroin massuongelmista. Huh, sain sellaisen ripityksen, että alkoi hirvittää. Nyt pitäisi alkaa laktoosittomalle ja gluteenittomalle ruokavaliolle tai muuten kuolen. Pikkasen tuli myyjä päälle ja kerto raakaa totuutta. Ehkä se oli hyvä, ehkä se oli tarkoitettu. Olen asiaa kyllä joutunut miettimään, sen verta on hankalaa normielämä. Jotain on tehtävä, mut mitä. Mistä hemmetistä saisin oikeaa ja arvokasta tietoa siitä, mitä olisi paras tehdä. Näitä kuppikuntia asian tiimoilta on huru mykke ja lähtökohtaisesti pitäisi saada oikea diagnoosi siitä mikä vaivaa ja mikä ei. Ajattelen kesää, ajattelen grillikyrsää, ajattelen kaljaa. Olenko mökkikauden jälkeen enää hengissä. Luopumisen tuskaa, mut pakko.Sain eilen postissa ensimmäisen numeron tilaamani kameralehteä. Voih, kuinka ihana tunne se olikaan. Ihminen voi tulla iloiseksi niin pienistä asioista. Lehti on täynnä mielenkiintoista asiaa ja luen sitä säästellen. Joka juttu on käytävä läpi, enkä halunnut lukea kaikkea kerralla. Riittää useammalle päivälle. Siinä on myös arvokasta tietoa kursseista, näyttelyistä ja kilpailuista. Hitsin kiva.

UK tulee huomenna himaan. Jo oli aikakin. Kauheen nopeesti meni viikko. Täytynee laittaa suomi-illallinen. Joku lakto-gluteevapaa ateria. Taidan laittaa makarooniloudan parsakaalista ja leikki jauhelihasta. Niitä nyhtöhommii tai jotain. Anna mun kaikki kestää taas. Ohjelmassa on myös, arvatkaa mitä? Näyttöjä, pakkaamista, näyttöjä ja pakkaamista vaan. Eipä se elämä muuta. Onneks tänään on sauna. Sauna ilman olutta. Ou nou. Milloin meillä on viimeks ollut juhlat? Ei nyt ole juhlan aika, juhlitaan sit, kun himahommat on jees. Ankeeta kattoo.


9 kommenttia:

 1. Kyllä se koti nyt tulee vastaan ihan varmasti.
  Noista vatsaongelmista sen verran, että kun mitään ei tutkimuksista huolimatta löytynyt, niin siirryin lakto-gluteenittomaan ruokavalioon ja alkoihan vatsa olla kunnossa. Ei myöskään kestä kunnolla sieniä, sipulia, omenaa, sokeria eikä hiilihapollisia juomia eli FODMAP ruokavaliota noudattalen, en tosin ihan orjallisesti, mutta kyllä huomaan jos oon pistellyt esim. karkkia nassuun. Vatsa turpoo, kipu viiltää ja kohta pitää juosta kohti WC:tä ettei tule tuhrimista :). En tiedä onko se tää ikä vai mikä, mutta muutama samaan ikäryhmää kuluva on kertonut samoja kokemuksia :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Usko on ainakin luja ja kyllä se jossakin vaiheessa koti löytyy :)

   Olen törmännyt radiossa tuohon fodmap valioon. Se kuulosti ratkaisulle ongelmaan. Massua tutkitaan ja jotain tässä pitäisi alkaa tekemään. Ei enää kauheesti naurata... Ikä varmasti tekee omat juttunsa, hitto vie!

   Poista
 2. Ei tartte luopua oluesta. Ainakin Laitilalta löytyy gluteenitonta Kukkoa :). Vaaleeta ja tummaa.

  Ymmärrän, että sulla ei just nyt ole mökkeily päällimmäisenä mielessä, mutta täällä ruudun takana se on jotenkin aina niin kiva kevään ja kesän merkki, kun alkaa tulla Sävellahjaraporttia möksältä.

  Ressitöntä viikonloppua toivotan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulin just saunasta ja nyt nautin kukkoa :)

   Arvaa vaan odotanko itse mökille pääsyä?! Se saattaa olla, että päästään sinne vasta kesäkuussa ( toivotaan et toukokuussa.)

   Ressi ei helepota ennen kuin tää muuttohärdelli on ohi. Kaikki aikanaan, kyl mää kestän juu :)

   Poista
 3. Makaronia/pastaa löytyy kaupasta!

  VastaaPoista
 4. juu samaa täällä huutelen että Laitilan gluteeniton Kukko! Vihree ja kultainen on ihan mun lempparit :)! Meitsikin kokeili tuota viljatonta oloa pari kuukautta ihan tän MäSän takia, kuulemma pahiskaudet saattaisi johtua viljasta (tulehdus suolistossa alati kun niitä popsii) niin paskan marjat, kyllä se pahis vaan päälle tuli viljattomuudestakin huolimatta, plääh. Onko viljattomuus nyt vain päivän trendi, miten paljon sitä oikeesti on tutkittu...?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä ollenkaan huono maku. Mut kyllä toi pakki on niin maan perusteellisen sekaisin, että jotain on pakko tehdä. Se on sit hyvä kysymys et mitä? Jokainen alansa edustaja on sitä mieltä, että jätä se, jätä tuo. Mistä voi tietää, et mikä on mulle just se oikee? Nyt pitäisi päästä sellaisen tohtorin luo, joka voisi sanoa mikä mättää, kun ei homma skullaa. helpommin sanottu kuin tehty juu.

   Toikin on jotenkin niin tuttua, et kaikki tahtoo olla vaan niin trendiä. Milloin on karppaus, milloin mikäkin. Pitänee yrittää selvittää... Tsemppiä sinne ja kukkoillaan :)

   Poista
 5. Höh, mun piti kirjoittaa että gluteenitonta pastaa löytyy pilvin pimein kaupasta!
  Mulla ainakin auttaa kun vältän vehnää (harmi) kaurapuuron teen gluteenittomasta kaurasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No katos, nyt uusin on tärkkelysintorelanssi. Silloin ei edes gluteenittomat käy. Kohta ei saa syödä yhtään mitään... Selevitellään, joku eniwei piinaa ja se ei oo kiva. Jos totta puhutaan, niin nyt pitäisi päästä sellaisen asiantuntijan luokse, joka osaisi sanoa, et mikä on oikein ja mikä väärin. Tää suolistosairauksien viidakko on aika kirjava, ota siitä nyt sitten selevä, äääh.

   Poista