5.1.2017

Paska juttu ja uudet putket

Puhelin huutaa kaiuttimella terveyskeskukseen. On huutanut jo puol tuntuu. Hetki vielä, hetki vielä. On se perkele kumma, että on niin kiire ettei puhelimilla enää perille pääse. Kummallista touhua, sanon minä.

Ai miks TK? Kolmatta päivää lentää kuin varpusparvi. Niin just se. Minulle, osaaikaummetteiselle, tämä on tietysti yhtä juhlaa, mutta meinaa vetää voimat nollaan. Onko liikkeellä riehuva vatsapöpö vai onko kiva epsanjan tuliainen. Mullahan oli (kai) ruokamyrkytys jo siellä, onko jatkumoa sille. Jos on joku viheliäinen salmotusnella tai joku. Kai se on pakko lääkäriin lähteä, ei näistä voi varmuudella tietää, ennen kuin heille kakkaa viet tutkittavaksi. Sitä vaan mietin, et miten se näyte otetaan, jos vetenä tulee. Veri intresting. Paskajuttu, sanon minä.

Eikä tässä kaikki. Arki on läjähtänyt päin näköö urakalla. Sen siitä saa, kun nauttii ja lomailee. Joku rankaisu siitä on tultava. Ettei nyt vaan mene liian hyvin. Ei riittänyt se, että plöröt pyrkii pöksyy. Juu, ei riitä. Heräsin tänä aamuna ovikellon soittoon varttia yli kasi. Sekaisin olin kuin seinäkello, luulin ensin, että unta on vain kelloin soitto. Ovi aukeaa ja sisään pakkaa huoltomiestä toppahaalarissaan. Minä nakkena sängyssä rähmät silmillä. Tulivat putkia tarkistaa. Mitä putkia?

Juu, on sitten edellinen putkiremontti tehty juostenkusten ja uusiks menee. Ei kaikkia asuntoja, mutta tietysti mun kylppärin ja veskin putket uusitaan, ja se tarkoittaa sitä, että lattiat, seinät spiikataan auki.  Koko hela show on edessä ja mahdollisesti alkaa jo ensi viikolla ja arvioitu kesto 2-3 kuukautta. Tattista vaan ja hallelujaa. Suihku ja wc ei ole käytössä, alakertaan tulee hätäpönttö ja suihkuaikataulu. Nyt olisi sit paree saada massu kuntoon ja äkkiä. En kai mää joka plöröö voi tonne alakertaan juosta.

Käännän asian positiiviseksi ajatteluksi. Ei kai sitä muuta voi. Saan asuntoon uudet saniteettitilat ja näin se edistää varmasti myyntiä. Homma menee taloyhtiön piikkiin, mutta jos haluan uudet kalusteet, ne pitää kustantaa itse. Pannaan uusiksi, lisätään asunnon hintaan. Kylppäriosasto on ollut muutosta lähtien se kohde, joka olisi pitänyt päivittää. On vaan jäänyt, niin kuin nyt tiiätte. Silmä tottuu jne. Tuleepa nyt laitettua ja toivottavasti minä en niistä kauan nauti.

Arvauskeskus vastasi vihdoin ja viimein. Plörönäytettä pitää sinne kiikuttaa. Voi olla noro, voi olla jotain muuta. Tutkittava on eniwei. Jos en olisi reissulla ollut, luottaisin noroon. Mutta tässä tapauksessa ei ole luottaminen. Semmoseks mänt sitten juu.

Näin kivasti lähti vuosi käyntiin. Eikä siinä mitä, antaa tulla nyt vaan. Saa sit loppuvuoden olla rauhassa ja kaikkee kivaa on tiedossa. Sovitaaks niin?

6 kommenttia:

 1. No voi... perä! Mitä, eiks siellä tk:ssa ole takaisinsoitto -palvelua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elä muuta virka. Eivät soita enää taks, on puhaltanut taas uudet tuulet. Sekaisin koko keskus.

   Poista
 2. No jopas oli nappi ajoitus veskiremontilla. Voihan kakka, etten paremmin sano.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sa se. Nää on näitä. Vastaanotetaan mitä annetaan. Minkähänlaiset laatat kylppäriin.... :)

   Poista
 3. No voi piip! Sulla on karsea paskatauti ja aamulla heräät siihen, että vieraat ihmiset marssii sisään ja ilmottaa sulle että sun vessa revitään just kohta kappaleiksi. Miten todennäkölstä tollanen voi ees olla..? :D Voi morjens. Mustaa hjuumoria kehiin... (ja voimaa & parantumista sinne)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, enpäs edes ajatellut, että noilla asioilla voisi olla yhteys ;) Totta kai voi olla. En kakkaa ilman pönttöä, vai miten se nyt meni...

   Toivoa sopii, et ripska tervehtyy ennen pöntön menoa.

   Poista