29.12.2016

Suloinen Sevilla

UK kuorsaa täyttä kurkkua tuossa vieressä ja minä jo heräsin. Siihen kai sitten niin, kuorsaamiseen. Laitan kyllä korvatulpat mennessäni maate, mutta yöllä ne karkaavat korvistani. Niitä niin kävin siinä sitten etsimään, mutta toinen tulppa on kadonnut. Eikä sitten enää uni tullut. Kadonneen korvantulpan arvoitus.

Illaksi kääntyy valo

Onko mitään sanottavaa

Nuoriso aukiolla

Mut hyvä hei, et sain kuitenkin nukuttua. Edellinen yö meni sit Yrjö Olavi Ruokamyrkytyksen kanssa. Tuli sit molemmista päistä ihan lahjakkaasti. Ja se kesti koko yön. Sikäli outo, et yleensä yrjö lentää kerralla ja kunnolla, mut mää tein sitä koko yön. Ei ollut nestettä, vaan yrjösin ihan sitä itteensä eli ruokaa. Ja monta kertaa. Kurkkuhan siinä paloi ja ihan kiitettävät vatsakivut ja pumppukin otti niin kierroksia, et hetken jo luulin, et hospitaalin on lähdettävä.

Japanialaiset kuvaa

Katuvalot kanavalilla

Ystävät yksillä

Saatiin auto alle. Vuokrattiin se loppuviimeks Malagan kentältä, joka on oikeastaan hyvä ratkaisu, sillä reissuhan päättyy sinne. Kolmen päivän vuokra ( kaikkinen vakutuksineen rapiat 200 erkkii.) Hyvä auto alla ja baanat täällä loisto kunnossa. Kelit muutoinkin kohdillaan, eilen Sevillassa mentiin jo parinkympin yli.

Hah!

Heposella pääsee joka paikkaan

Kukkaset kukkii

Eilen siis aamusta lähdettiin ja Saavuttiin Sevillaan. Purkaus hotlaan ja siitä heti kiertoajelulle. Kaupunki on sen verta iso, että paras tapa tutustua on juuri tuollainen kahden kerroksen linjurivaunu. Emmehän olleet kohteessa kuin vuorokauden ja aika täytyy käyttää tehokkaasti hyväksi. Joskin mun oksupoksu teki suunnitelmiin muutoksia ja eilinen päivä oli suhteellisen tehoton. Ruokamyrkytys vie voimat ja en jaksanut eilen oikein innostua mistään.

Paikallinen partsi

Risti muurissa

Valo

Mut hirvittävän kaunis kaupunki. Maailman näyttelyn rakennukset näkyvät katukuvassa ja jokea halkovat sillat ovat kokemisen arvoisia. Upea Plaza de Espana oli kyllä vaikuttava aukio ja sen ympäröivät puistot ilta-auringossaan kauniita.

Johdatus

Nuorta lempee

Holvi auringon laskiessa

Ajettiin bussilla paikkaan aa ja siitä jalkauduttiin alueelle, missä oli eniten nähtävyyksiä. Nautittiin iltapäivähetki terdellä, salaatin ja juoman voimin jaksettiin taas iltaan asti. Näillä reissuilla tulee käveltyä uskomattomat määrät ja illalla on aina ihan rättipoikki.

Plaza de Espana

Kukas se siellä

Sattuu just

Hotelli mainosti turkkilaista saunaansa ja tietysti suomipoika tahtoo kylpeä. Hei, rankka kävelypäivä takana, jalat huusi hoosiannaa. Mikä sen ihanampi kuin päästä vähän relaa höyryyn. Juu, ajatuksena hurjan kiva, mut sille tasolle se sit jäikin. Turkkilainen sauna oli inasen lämmin, muovinen koppi, jossa hiki ei olisi irronnut edes hikoilemalla. Onneks oli edes poreamme, et sai hetken väsynyt matkailija relahtaa.

Yhdenkin lähteen suihku

Linnassa oli torni

Katedraali se ja se

Totuttuun kaavaan, lilaa luomeen ja syömään. Se on muuten hassua, et alkaa pikku hiljaa kyllästyttää illallisella ramppaaminen. Tekisi mieli jo itse laittaa eväänsä ja kokata kotona ja möllää töllöö samalla. Mut nautitaan nyt, tää ihanuus on kohta ohi ja sit näitä herkkuja ikävöi.

Ilta-aurinko kylpy

Pylvästi

Sitä vaan jaksaa ihmetellä kuinka paljon täällä on iltaisin ihmiset kaupungilla. Kadut ja kuppilat on täynnä ja se todella tarkoittaa sitä, että ne ovat täynnä. Ihan tavallinen arki täällä on ja jos vertaa kotsuomeen, missä toinen toveri etsii toistaan, niin on meininki pikkasen eri juu.

Nää on niin kivoi

Hillittömät jouluvalot

Suht sujuvasti meitsi sotkeutuu porukkaan, maassa maan tavalla. Mut en mää kiellä, etteikö se rauha ja hiljaisuus olisi mun juttu. Jatkuva älämölö, ihmismassat ja yleinen härdelli on mielestäni aika kuluttavaa. Näin lomalla se menee ja on ihan fain, mut en jaksaisi jatkuvasti. Tai tottuisiko tuohon ja kyllä täälläkin oman kodin rauhaan pääsee katoamaan, jos kokee sen tarpeelliseksi.

Matka jatkuu

Ruokamyrkytys vei sen verta voimat, et Sevillasta jäi vähän haalea maku. Toivottavasti kuvat kertoo tunnelmaa. Upea kaupunki kyllä ja voisi haluta sinne uudelleen. Ja ehdottomasti suosittelen Espanjan kohteeksi! Sitä ei muutamalla tunnilla oteta haltuun ja jäin ihan harmittaa, kun piti sairastua. Mut laif is laif. Matka jatkuu. Nyt ollaan siis Cordobassa, matka tänne meni hyvin, mutta vielä eilinen ilta oli voimaton. Mut uni teki tehtävänsä ja nyt palan halusta päästä tutkii paikkoja. Pitäskö tökkii tuo UK ylös tuosta. Hopi, hopi, nyt mennään!

2 kommenttia:

 1. Ihan mielettömän hienoja kuvia! Niin teräviä ja jotenkin satumaisia. (ja haluaisin oppia ton, miten saa muuten mustavalkoiseen kuvaan jotain värillistä mukaan).

  Vaikka kuinka luen tekstiä, en jotenkaan osaa hahmottaa mieltäni maailmalle, vaikka yritän. Ehkä toi toimiston ikkunan takana näkyvä harmaus vie terän enimmältä mielikuvitukselta.

  Ruokamyrkytykset tosiaan vetää veteläksi. Niitä ei kyllä lomalla toivo saavansa. Joskaan ei muutenkaan.

  Trevlig loppu-resa ja welcome back!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annukka! Täällä on niin paljon kuvattavaa ja harmittaa pikkasen, kun toi Sevilla meni hiukka "ohi" sairastaessa. Nyt Cordobassa ja onneks olotila taas jees. Käytiin eilen vain pikaisesti hotellin lähellä ja "kuvaajasilmä" pongasi paljon mielenkiintoista. Tuskin maltan odottaa. Molemmat kaupungit vaatisi ehdottomasti pidemmän ajan ja saas nähdä, tänne voisi tehdä ihan duunimatkan kuvauksen tiimoilta. Yksi idea heräsi jo mieleen. Baithiwei, ton mustavalkovärikuvan olen oppinut koulussa eli jotain on mennyt perille. Olen ihastunut mustavalkoisiin kuviin, miten niihin saa enemmän sitä peräänkuuluttamaani tunnetta. Varsin toi, et on joku väripläiskä ja muuten MV.

   Mulle tärkeitä matkoja ovat just nämä kaamosmatkat. Tekee vaan niin hemmetin hyvää olla täällä valossa ja lämmössä ( huom. just sopiva lämpö, ei liikaa.) Jopsa joskus vielä voisi viettää talvea täällä parisen kuukautta, tehden sitä, mistä nauttii - kuvaa ja kirjoittaa.

   Se on kumma, että mä saan joka matkalla taudin ja muut ei. Nytkään UK ei sairastanut. En oo ihan satavarma, et onks se sit ruokapöpö, jos olenkin esim. äyriäisille allerginen. Mut ei oo kivoja, vetää niin voimattomaksi ja se ei ole lomalla kiva. Pitää nähdä ja kokea!

   Täältä paljon valon ja auringon energiaa sulle lähetän!! Tänään suuntana Malaga ja loppu häämöttää, olisin voinut vielä tovin jatkaa. Toki, kotiin on aina kiva tulla :)

   Poista