30.12.2016

Rakastuin mä Cordobaan

Mä rakastuin Cordobaan! Sainpas sanoa tuon lauseen!

Hetken jos levähdän

Aamiainen aukiolla

Herramme nimeen

Nimeen herramme
Selvittyäni Sevillan oksupoksusta tunsin olevani enemmän kuin voimissani. Herättyämme ajoissa Cordoban päivään olin intopinkeenä tutustumaan uuteen kohteeseen. Päivä valkeni aurinkoisena ja lämpöisenä, on vaan niin hemmetin vaikea uskoa, et olisi joulukuun loppu. Sellainen meidän vähän parempi kesäpäivä.

Ihan turistina


Juutalaiskorttelin kuja

Mikä kaupunki! Cordoba on historiallisesti merkittävä kaupunki. Sen historia alkaa jo 150-luvulta ennen ajanlaskumme alkua. Voi herran pieksut, sitä historian havinaa, kun dallaat kaupungin katuja ja kohteita. Me liikuttiin ihan jalkapelillä. Hissunkissun kuvaten ja ihastellen, mikä onkaan sen parempaa. Mä vaan niin rakastan tuollaista ja ennen kaikkea sitä vanhaa ja aistittavaa. Mennessäni ohi vanhan muurin tai seinän, halusin koskettaa sitä ja tuntea sen historian. Aistia sitä.

La Mezquita

Tytöt potretissa

Vanhaa ja kaunista

Kaupunki on Unescon maailman perintökohde, enkä ihmettele. On suuri lahja ihmiskunnalle, että tällaiset kaupungit ja kohteet ovat meille säästyneet. Aika kivasti kaupunkia menee ihan jalkaisin. Välillä tarvitaan pieniä lepotaukoja, joihin lukuisat puistot, aukeat ja patiot ovat oivallisia kohteita. Nauttia virkistävä juoma, una canja on ehdoton suosikkini ja tapakset kyytipojaksi. Jaksaa taas.

Supermodel

Tiukkana

Haitar niin haikeesti soi

Vanhat juutalaiskorttelit on ehdottomasti tutustumisen arvoinen kohde. Onneksi mulla on henkilökohtainen matkaopas mukana. UK on ihan alan ammattilaisia ja sen kyllä huomaa. Minä olisin eksynyt saman tein ja varmaan vieläkin kiertelisin kortteleita, löytämättä ulospääsyä. Mie vaan sujuvasti kävelen oppaani perässä. Vähäks kiva hei.

Supermodel 2

Älkää peljätkö

Taapero tallaa

900-luvulla valmistunut moskeija La Mezquita, joka  muutettiin 1200-luvulla katedraaliksi on myös ehdottomasti yksi käymisen arvoinen kohde. Me emme valitettavasti ajan puutteen vuoksi jonottaneet itse rakennukseen sisään, mutta kävimme kyllä paikan päällä ihastelemassa kokonaisuutta. Jonot oli aikamoiset ja siinä olisi hyvinkin tunteroinen vierähtänyt jonoissa. Mutta kyllä ihanuuden näki jo ulkopuoleltakin. Suosittelen.

Valo

Alcazar fresko

Matkalla takaisin hotelliin, piipahdettiin kasvitieteellisen puutarhan varjossa. Alcazar-linna siellä oli, ja sinne torniin oli linnan neidon kiivettävä. Sitä en ahtaanpaikan kammoisille suosittele, sen verta tunkua ahtaissa käytävissä, että meinasi alkaa hirvittää. Kiva ja kaunis kohde myös.

Valo patsaassa

Hei hoplaa

Ennen matkalle lähtöä, istahdettiin terdelle salaatille ja juomalle. Se on muuten parasta, istua ja nauttia. En kai mää vaan ole tätä jo aikasemmin täällä sanonut? Taidan olla. Mut joo, tuhannen kilometriä tallattuasi on vain niin ihanaa istahtaa, mie haluan yleensä varjoon ja UK aurinkoon. Siinä joutuu aina hetken etsimään, että sopiva löytyy. Mut niistähän ei ole täällä pulaa, terdejä on joka kulmalla. Varmasti tämän loman aikana ollaan kävelty satoja kilometrejä. Ettei mene ylikunnon puolelle, niin varmaan ollaan myös syöty satoja kiloja ( niin ja juotu.)

Levähdetään hetki

El siesta

Tuosta juomakulttuurista on myös pakko purkaa ( jos en jo oo.) Täällä olut on oikeesti ruokajuoma. On ihan normi ottaa oluset keskellä kirkasta päivää. Äidit lapsineen, mummot, papparaiset, kaikki ottaa olutta tai vinhoa siesta-aterialla. Mut joo, erona voisi olla, että se jää sit siihen yhteen maks kahteen. Minähän rakastan olutta ja siksipä olenkin niin sujut paikallisen juomakulttuurin kanssa, enkä yhtään laita pahakseni, jos saan pikku kaljan päivälläni nauttia. Mut se saattaa olla, että tätä tapaa ei voi siellä kotisuomes viljellä. Juopon leima on otsassa saman tien ja sehän nyt sit johtaisi kaiken maailman toimenpiteisiin. Ennen kuin huomasinkaan, olisi mut ohjattu anonyymiksi alkoholistiksi hoitoon juu.

Käsin kosketeltavaa

Duunis

Nyt ollaan siis Malagassa. Cordobaan täytyy päästä vielä joskus uudelleen, oli sen verta vaikuttava kaupunki ja erityisen kuvauksellinen. Otin aika paljon kuvia paikallisista ihmisistä, jotenkin olen siitä mustavalkoisena innostunut. Saattaapi olla, että postaan vielä joskus myös enemmän kaupunkimaisemaa ( kuvia löytyy kyllä.)

Tämmönen näin

Muistolle

Roomalainen silta

Mut nyt vuorossa Malaga. Oltiin täällä vuosi sitten ja kaupunki vei sydämeni. Eilen käytiin vaan hotellin kulmilla syömäs ja nyt on taas kova halu päästä tuonne ihmettelee. Ajattelin käydä parturissa ja ostaa uuden mekon uuden vuoden bileisiin. Ai niin, sen verta saatiin eilen aikaiseksi, että pöytä dinnerille on varattu. Se ei ole ihan yksinkertainen juttu, on aika moni muukin, joka haluaa nauttia dinnerin hyvässä ravintolassa. Ovat siis buukattuja ja myös tämä ko. restorantti. Ensin herra hoviherra oli sitä mieltä, että ollaan fulibuuket. Okei, tack o ädjöö ja oltiin jo hyvän matkaa kävelemässä poispäin, kun herra kipitti perässä ja sano, että pöytä kyllä onnistuu herroille. Rili guud. Sitä odotellessa. Adios!


4 kommenttia:

 1. Ihania nämä sun ihmiskuvat! Ehdottomasti kiinnostavin juttu valokuvaushommissa tällä hetkellä. Haluaisin itsekin tohtia kuvata ihmisiä (kaupungilla), mutta en ole vielä valmis varmaan pitkään aikaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Olen herännyt "ihmiskuvaukseen" mustavalkoisen kuvan kautta. Nykyään on aika helppo kuvata ihmisiä ( varsinkin turistikohteissa) kun kaikki poseraa ympärillä koko ajan. Otetaan niin paljon kuvia ja mie siinä ympärillä pyörin. Mutta on myös ehdottomasti erittäin kiinnostavaa kuvata ihmistä. Voih, täällä olisi niin paljon mielenkiintoisia persoonia kuvattavaksi.

   Rohkeesti vaan kuvaamaan!! Ja kyllä ne osaa myös kieltäytyä ;)

   Poista
 2. Ensi kerralla sitten sisälle Mezquitaan. Minusta koko Andalusian vaikuttavin paikka. No, Alhambra tietysti vähintään yhtä hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On hyvä jättää joku syy miksi palata. Ja jos vaan luoja suo ja elämää riittää, niin Cordoba on ehdottomasti kohde, jonne haluan palata.

   Alhambra oli mykistävä. Ja sielläkin voisin käydä uudelleen :)

   Poista