31.12.2016

Hepokatti maantiellä poikittain, jalajallajalajalavei...

Malagassa heräillään vuoden viimeiseen päivään. Loma alkaa olla lopuillaan ja mielessä on se tietty haikeus, mut samalla kotiin palaamisen riemu. Päivä jona loman on päätetty loppuvan valmistelee siihen ikävään tosiasiaan, että lähdettävä on. Jos päivä olisi kuukauden päässä, sekin olisi hyväksyttävää ja asioihin suhtautuisi toisin. Olisi vain vapaata kelluntaa ja elämän ihmettelyä.

Paikalliset baarissa

UK on saanut koko loman kärsiä mun yöllisistä sessioista. Okei, ne voi olla parhaimmillaan hyvin hauskoja, mutta myös erittäin ahdistavia ( minulle ja koko hotellille.) Cordopassa yöllinen kielenkäyttöni olo luokatonta. Raivo ja huuto silmitöntä mökkäämistä, ja UK oli joutunut herättelee, ettei koko hotelli heräisi.

Bändi pystyyn kulmille

Vastaavasti viime yönä olin osallistunut euroviisuihin. Vaatimattomasti oli todennut: " Noh, kai sitä tälläkin viisulla voi osallistua ja olin komiasti vetäissyt hepokatti maantiellä poikittain, jalajallajalajalavei!" Päälle olin nauranut makoisasti kuin pikku poika.

Tässä oli otetta

Mut noi painajaiset ei oo kivoja. Potkin ja olen hakannut seinää ja sängynpäätyä. Mulla on kummallisesti etureidet kipeät, enkä muuta syytä keksi, kun yölliset potkut kohti pahoja henkiä. Mut viime yö oli ollut ihan hauskaa tuotantoa ja sen kyllä huomaa olotilassa aamulla herätessään. On parempi fiilis, kai.

Katutaidetta

Kaupunkina Malaga on tuttu viime kerralta, joten mitään pakkonähdäkaikki paniikkia ei ole. Otettiin eilinen päivä ihan iisisti. Sellaista päämäärätöntä kuljeskelua ja istumme sinne tänne. Välillä on muuten ihan kiva olla relasti. Ei joka päivä tartte olla turistina. Se on raskasta hommaa sekin.

Graffiti, upea!

Valmistauduimme tähän iltaan. Rouva kävi parturissa, nyt on karvat kuosissaan. Ihan sata tyytyväinen en ole, mutta kyllä tällä hyvin yks uusi vuosi juhlitaan. Mekkoa yritin kans etsiä, mut miten se voikaan olla niin ahistavaa toi shoppailu nykyään. Okei, yks paituli tarttui mukaan, mut ei vaan jaksa. Ennen vanhaan, se oli lomien kohokohtaa, kun pääsi rättikauppoihin sovittelee ja shoppaa. Ei nyt. Kaikkee on ja liikaakin. Mut nättinä pitää tänään olla, täällä on megabileet.

Paikallinen Jose

Eilen illalla oli oikeesti sellainen olo, et nyt ei jaksaisi lähteä ulos syömään tuonne ihmismassaan. Ja sanoessani ihmismassaan, niin se tarkoittaa tuhansia lajitovereita. Kadut on oikeesti aivan t ä y n n ä! Hirvee älämölö ja ryysis. Ei jaksaisi. Vähän jo ahistaisi. Tahtoisi synkkään hiljaisuuteen.

Malagan jouluvalot

Mut arvatkaas mitä? Tajusin vaan eilen illalla, miks paikalliset nauttii älämölöstä ja ihmismassoista. Me menimme siis sujuvasti syömään. Noita poikkikatuja, välttääksemme pahimmat ruuhkat. Löydettiin ihana Italialainen restorantti, hyvä palvelu ( Martan silmä lepäs, bella, bella mitä poikii.) Nautittiin maukas ateria, yhden canjan ja lasin hyvää punkkuu. Talo tarjosi vielä limoncellot. Mitä tapahtuu sitten? Ei ahista ollenkaan, ihmiset on ihanii, voi miten kauniita ovatkaan, on härdelliä ja elämää. Tätä mää tahon! Miks näin? Illallisella nautitut alkkomahoolijuomat tekevät ihmisestä sosiaalisen ja auttaa kestämään älämölöä. Et ole juovuksissa, mutta juuri siinä oikeassa olotilassa kestämään ulkopuolelta tulevia ärsykkeitä. Näin se on kuulkaa nähtävä. Sanoinkin UK:lle, et eihän se ihme, kun paikalliset ovat pikku känösessä koko ajan, niin miks ei tällaista silloin jaksaisi.

Paikallinen taiteilija Fabian. Ostin kolme taulua häneltä.

Kotimatka hotellille oli suloinen keinunta rakkauden aalloilla. Nautimme vielä paikalliset jädet, mulla makuina passionhedelmä ja oreokeksi. Saavuttuamme hotellille, pikku päihtymys oli kadonnut ja oli enemmän kuin ihanaa käydä koisailee. Mottoni onkin, maassa maan tavalla tai ainakin pikku känöset.

Tänään täällä on isot bileet. Muistan sen viime vuodelta. Koko toi hela keskusta on populaa täys, mut meininki on rakkauven täyttämä. Viime vuonna meitsillä tuli ihan tippa linssiin, niin oli ihanaa. Sitäpä odotan innolla ja toivotan teille Rakkaat Lukijat, erittäin hedelmällistä Uutta Vuotta ja kiitos kuluneesta! Mahtavaa, kun olette olleet mukana ja näillä jatketaan! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti