15.12.2016

Pikku possua pöytään. Murha.

Guuuud moorning Finländ! Takana nopeasti nukuttu yö. Tiiättekö niitä, et lasket pään tyynyyn ja nukahdat samantien poks. Nukut viistoista minuuttia ja heräät aamuun. Sou faast ja silleen.

Edellinen yö menikin taas painajaisten rievaamana. Pelotti niin perkeleellisesti, että piti nukkua valot päällä. Valo auttaa taistelemaan pimeyden voimia vastaan. Herään yöllä omaan huutooni ja sytytän valot ja käännän kasvot valoon päin. Se rauhoittaa pelosta väräjävää sieluani.

Mut viime yönä näin unta pikku possusta. Ihan oikeesti. Meistä tuli ylimmät ystävykset ja hirveesti halailtiin ja pussailtiin. Hää oli niin ihana, vieläkin tunnen sen lämpimän tunteen. Aika irvokasta, että näen juuri joulun alla tuollaisen unen. Onko se viesti miljoonilta joulukinkuilta ja siltä hirveeltä murhalta. Sikaa pitää suomalaisen pöytään saada. Hetkinen, onks possuperinnettä missään muualla? Täytyy kyllä myöntää, että pidän joulukinkusta. Mut voinks enää koskaan milloinkaan sitä syödä. Pikku possukaveriani, nyyyh.

Valo, aim kaming!
Oletteko katsoneet kakkosen Downsiftaajat sarjaa? Siinäpä vasta pitkästä aikaa hyvää kotimaista komediallista draamaa. Jösses, kun mua eilen niin nauratti. Erityisesti pidän sarjan ajankohtaisuudesta, se pistää itseäänkin miettimään. Dialogi ja näyttelijäsuoritukset ovat daimonttia, ainostaan leppilammen epäselvä artikulaatio hiukka häiritsee. Käsikirjoitus saa erikoisoskarin tuoreudestaan, oivaltavuudestaan ja siitä, kuinka se voisi olla meidän kaikkien elämästä. Suosittelen todella, jos haluatte erityisesti viihtyä ja huvittua. Siitä on meinaan aika pitkä, kun olen saanut kotimaisella tuotannolle ääneen nauraa. Pitää ihan vielä erikseen mainita kakkososan hierojakohtaus. Putosin niin, että pissat lirahti pöksyyn, enkä sohvalla pysynyt. Naurettiin niin makoisasti. Jos sarjan näkee joltakin ruudulta, niin siinä oiva ohjelmisto joulunpyhille. Ette tule pettymään.

Piparimokat on vedetty nassuun. Tää on mennyt ihan mahottomaks. Joka aamu piparii, päivällä mässyy ja illalla tsukulaadee. Ihminen hakee valoo hiilareista, on se ymmärrettävä niin. Annan itselle armon, mut loman jälkeen palataan ruotuun. Vettä, leipää ja raippoja. Joku roti elämässä, perkules.

Nyt pannan siivoten. Koti kuntoon ennen lähtöä. Apua, se on jo huomenna. Katot pitää ripsuta, ikkunat ja matot pestä. Verhot vaihtaa, pakkanen sulattaa, jääkaappi pestä ja lattiat vahata. Kiire tulee.  Herrajestas, kuin mää kerkeen....


4 kommenttia:

 1. No sää et nyt ehdi paljon daunsiftaamaan :D. Piti oikein miettiä, että jäikö sulla nyt kumminkin joku tosta listasta pois, mutta ei tullu muuta mieleen kuin uuni. Kyllähän sekin pitää puunata.. Ja varasto, jos sulla on sellanen taloyhtiön kellarissa.. Ja vintti.

  Mutta siis juu. Vahingossa aloin viime viikolla katsoa sarjaa ja tykästyin siihen kans heti. Paitsi että Niina Lahtinen on liikaa joka paikassa. Siis joka ohjelmassa. tai ainakin siltä tuntuu. Että vois olla tässä sarjassa mun puolesta vähän vähemmän hysteerinen, kun on sellanen aikas kovaääninen.. Melkein hermostun :)

  Tervemenoa iloiseen reissuun ja vielä enempi tervetuloa takas sitten joskus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siftaillaan sit muutoin. Uunin pesin vasta, ei oo vielä kerennyt likaantua. Mut s eois ehdottomasti listalla, jos ei olisi puhdas. Ei voisi lähteä matkaan, ei missään nimessä.

   Katoppa, sehän on tehty just niin hysteeriseks, että alkaa ihmistä ärsyttää. Meillä on se ongelma, et samat naamat pyörii joka kanavalla. Tässä se ei ihme kumma haittaa. On sen verta fressi teksti.

   Takas tullaan vasta ens vuonna ;) Blogissa kuulumiset, siellä siis tavataan :)

   Poista
 2. Markku. POssut ja lehmät ovat munkin kavereita ja siksi en syö niitä. Elämä on valintoja ja hyvin pärjää ilman. Suosittelen edes kokeilemista. Vastuu possujen jouluteurastukseen on meillä kaikilla. Ihanaa, että vielä aamulla sinulla oli sydämessäsi lämmin tunne sinun ja possun ystävyydestä. Ihanaa joulua teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin Markku, tuo Shanghai Aanukka oli mun bloginimmari, kun asuimme Shankuissa, oikea nimeni on Annukka Larkio.

   Poista