29.9.2016

Värillistä terapiaa

Rakkaat lukijat, tässä teidän verkkokalvoille hurmaava pläjäys väriä!! Eiks syksy oo just niin ihana, kun ruska saapuu ja luonto on yhtä taideteosta. Meikäläiselle tämä on hitusen jopa vaarallista. Ajelen tuolla ja pää kääntyilee ja viipyilee upeissa värien ilotulitteissa niin, ettei ajamisesta meinaa tulla yhtään mitään. Hyvä etten mene päin pöpeliköitä. Eilen aamusta kävin parin tunnin kuvausreissun rannikolla ja meinasin ajaa katukiveytykseen. En vaan saa silmiäni irti näistä luonnon värityksistä, kerrassaan hurmaavaa.
Huomenna mennään laittaa möksä talvipakettiin ja saas nähä millainen ruska siellä tervehtii vai onks kaikki kuollutta ruskeaa. Siellä päin ei niin hirveesti ole väriä, olen sitä aikaisemminkin pohdiskellut et miks. Vaahtera on se, mikä antaa parhaat värit ja niitä siellä ei ilmeisesti ole, ainakaan paljon. Koivu antaa värii juu, mut se on sellaista tasaisen keltaista. Enihau, syksy on ihana. Eilen meren rannassa tuuli ja tuiversi, ilma täynnä fressiä happea. Syksyssä on aina uutta energiaa, sellaista voimaannuttavaa ja kaiken uuden alkua.Mulla on ressi etätehtävistä. Ei mitenkään epänormaalia. Tahtoo onnistua. Tahtoo onnistua hyvin. Ei ihan hyvin, vaan helvetin hyvin. Miks aina pitää olla niin saatanan suorittajakeskeinen. Miks ei voi vaan ottaa relasti ja nauttii? Ressi tulee myös siitä, että en kestä tekemättömiä tehtäviä. Kaikki pitäisi olla jo nyt siististi pakattuna tikulle tai muistikortille ja aikaa on osassa tehtävistä aina tuonne joulukuun puoleen väliin asti. Ei, mulla ne pitäisi olla suoritettu jo nyt. On sit varmasti tehty. On taas ihminen tyhmä, itseensä kiusaa.Sori, nyt mä oon yhtä kuvasta taas. Mä menen aina näihin juttuihin niin syvälle, innostun jostakin, niin se on sit 24/7. Ihan tuota(kin) kävin miettii, et miks sitä pitää olla tämmönen. Mut minkäs possu saparolleen voi, ei minkä. Se täytyy kyllä todeta, et kyllä ikä on softannut pahimmat suorittamiset ja ehdollisuudet. Nuorena se innostus asiohin sai pisut pöksyyn ja unettomat yöt. Silleen kuitenkin on rauhoittunut hän. Ja onks se nyt välttämättä huono asia, jos ihminen innostuu. Ei kai. Rauha, rauha.Perhepiirissä on surua ja murhetta. Enkä oikein tiedä, kuinka sitä käsitellä. Pelottaa ja on jotenkin vähän hukassa. Ei kauheesti paljon ole kokemusta. Yritän ajatella rationaalisesti, mutta sisällä pahaolo ja epätoivokin myrskyää. Tavallaan on toivoton, mutta hyväksyy kaiken tämän osana elämän luonnollista kiertokulkua. Voiko sitä niin? Ihminen on aika pieni näiden asioiden rinnalla. Ymmärtää, että elämä ei ole loputon, vain pieni matka maankamaralla. Täytyy yrittää olla vahva ja hyväksyä asiat sellaisena kuin ne meille annetaan kohdattavaksi. Jossakin sisälläni on raskas paino...


2 kommenttia:

 1. Niin se vaan on, että jos jollain lähipiirissä on surua tahi murhetta, niin sitä on itsekin pelkkä puolikas, vaikka kuinka muuta koittais. Hetkeksi aina unohtuu, mutta kohta taas vatsassa velloo ja takaraivossa ahdistaa. Etenkin öisin.. Mää niin tiedän tunteen, koska olen kaikkien mestarimurehtijoiden äiti.

  Hienoja kuvia taas! Etenkin noi viimeiset. Tulee taas vähän se lapsuusaikainen ihmevekotin kaleidoskooppi mieleen. Olen tainnut joskus aiemminkin siitä jossain kohtaa mainita.

  Itse tykkään syksyn lehdistä niinkauan kuin ne pysyy puissa, mutta maahan pudonneita en kestä. Just sanoin saman eilen ukkelille, kun oltiin lenkillä ja kuljettiin puiston läpi. Kysyi vaan, että "no tartteeks meidän nyt alkaa haravoimaan näitä" :D?. Juu. Ens kerralla haravat lenkille mukaan, niin ei tartte kaupungin puistotyöntekijöiden huudattaa niitä tyhmiä lehtipuhaltimia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suru on osa elämää ja se on vain elettävä. Olen selvinnyt elämässä tänne asti ettei ole pahemmin tarvinnut tallaisia asioita käsitellä. Mutta nyt ollaan tulossa siihen vaiheeseen elämää, kun näitä meille annetaan kohdattavaksi.

   Kuvat on otettu minulel uudella tekniikalla. Kuvatessa liikutetaan objektiivia eestaas. Mää niin tykkään :)

   Musta pudonneet lehdet on kivoi. Tekee aina mieli sekopäisenä hypätä lehtikasaan peuhaamaan. Mut hauska toi sun pakottava tarve haravoida. Ei ainakaan maailmasta lehdet loppuisi, kun Annukka haravoi, ja haravoi, ja haravoi ja haravoi...

   Poista