27.9.2016

Sumuun kosteuteen

Olen palannut maanpinnalle antoisan viikonlopun jälkeen. Hassua palata arkeen, koska tuntui kuin olisi ollut viikon kestävällä lomalla. Pois kaikesta normi rutiinista, elämä sai olla pelkkää valokuvausta. Muurlan opistolla on myös kaksi vuotta kestävä valokuvauksen päivälinja. Oih, se voisi olla elämän täyttymys. Kaikkea ei voi saada, joskaan en ymmärrä miksei. Mut näillä mennään ja jo nyt odotan ensi kuuta. Vuodesta tulee pitkä, kun koko ajan odottaa vain seuraavaa kertaa. Tunnetusti odottavan aika on pitkä. Onneksi "läksyt" pitävät minut tiukasti kiinni kuvauksessa ja aiheuttavat myös ankaraa pohdintaa. Yritän miettiä tehtäviä niin, etten menisi sieltä missä objektiivi on helpoin ja aita matalin. Saisi noin niin kuin jotain ideaa joka kuvaan.

Tiedätteks työ, et on ihmisii joilla on lukihäiriö. Olen tullut siihen tulokseen, että mulla on numerohäiriö. Ongelmia aiheuttaa valotusaika. Ei jymmärrä, ei mene jakeluun. Ymmärrän kyllä asian, kun saan kameran käsiini. Vasemmalle aika lyhenee ja oikealla pitenee, mutta en ymmärrä numeroiden määrettä. Olen aina ollut matemaattisesti lahjaton, lähes imbesilli. Niin paljon kuin olenkin opiskellut valoitusaikaa, niin ei aukene numerot ei. Nyt olen päättänyt, että niin kauan selvitän, kyseenalaistan, kyselen ja olen tyhmä, kun se menee jakeluun. Sitä vartenhan sitä opiskellaan. Kyl mie keinot keksin. 6", 2"5, 08", 1/80, 1/6400 osaatko sinä sanoa tuosta vaan, mikä on lyhyttä ja mikä pitkää valoitusaikaa? Jännä silleen eiks niin?

Ressimittari lopetti mittaamisen tähän aamuun ja analyysi tulee torstaina. Viis päivä se keikkui rinnalla ja jostakin syystä se alkoi ärsyttää ja ahistaa eilen illalla. Mitä tekee hän? Olin repinyt mittarin pois unissani, sen verta se vaivasi. Teen unissani myös sellaista mitä ei saisi tehdä. Sama juttu niiden hammaskiskojen kanssa. Kevyesti lähtee yöllä suusta ja nakkailin niitä ympäri huushollii ja aamulla sai aina etsiä mihin hittoon ne olen taas heittänyt. Mut joo, mielenkiinnolla odotan tuloksia mittarista.

Mitä elämässä muuta. Jii Karjalainen soittaa radiossa ankkurinappia. Mieleen nousee nuoruusmuistoja. Oli se ihanaa. Nuoruus ja ankkurinappi. Miksikö noin tunnelmoin? Sitä vaan tässä päivänä muutamana miettinyt olen, että nuorena on mahdollisuus kaikkeen. Opiskella ja tehdä elämälleen valintoja, kaikkea sitä, mitä haluaa isona tehdä. Nyt asia ei ole niin yksinkertainen. Juu, juu, tiedän, että koskaan ei ole liian myöhäistä vaikka onkin. Kaikki ei vaan enää ole mahdollista ja se polokasee sielua ja pistää miettimään. No joo, en nyt lähde tälle linjalle. Mennyt on mennyttä ja ollaan kiitollisia tästä hetkestä. Mut silti...

Tänään on tiistai, viikonpäivistä tyhmin. Jotenkin ihan joutava, voisi poistaa viikosta kokonaan. Otan tiistait haasteelliseksi päiväksi. Kuinka teet tiistaista perjantain. Siinäpä sitä. Menen ulos, siellä on kaunis sumu vai onks toi vaan aamukosteutta. Hmmm...onks sumu ja kosteus sama asia. Voi olla. Menen sumuun, menen kosteuteen. Adios.

2 kommenttia:

 1. SUlla on kyllä aina oikeat sanat piristämään. Nyt nauratti toi "Tänään on tiistai, viikonpäivistä tyhmin" :D. No niinpä on tosiaan.

  Ja noi valotusajat on kyllä ihan hanurista. Sen verran kumminkin ymmärrän, että on vähän niinkuin jakolaskua. Eli jos jaetaan 1 sekunti 80:llä, niin siitä tulee isompi luku kuin jos jaetaan sama sekunti 6400:lla. Mutta sitäpä en sit enää muistakaan, että onko isompi luku lyhyempi valotusaika ja pieni luku pidempi vai just päinvastoin vai käytänkö edelleen ihan vaan automaattia.... (Juu ei käy, kun kerran kurssilla ollaan).
  Vaikiaksi on välillä tehty hommat, mutta niin kauan kuin muistetaan, kumpi on oikea ja kumpi vasen, niin hyvin menne. Sen jälkeen se on sit ihan vaan herran haltuun, muttei nyt lähdetä sille(kään) linjalle..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin vain tiistaikin on seljätetty :)

   Minähän en taida jakolaskua lain, mut sitä vartenhan laskimet on olemassa. Mut tavoitteena onkin, että osaan tuosta vain lonkalta sanoa, mikä valoitusaika on vallitsevaan valoon passeli. Siinä meneekin mukavasti loppuelämä opiskellessa ;)

   Poista