9.9.2016

Syksyinen kesä saa

Mökkimaisema on sellainen syyskesä. Kuollutta lehteä hiipii hennossa tuulessa pihamaalla. Niistä lähtee kiva rapina. Vastaranta alkaa olla ruskan raiskaama, ei silleen kauniisti, niin kuin joskus. Ruskeaa on kovin ja se ei ole mun lempparivärejä. Kuten ei beeshikään, eikä marjapuuronpunainen. Enihau, aurinko paistaa taivaan täydeltä ja järvemme rannalla on kuitenkin ihanasti viilee eli ei ole kuitenkaan kuuma. Kaikessa on syksy, sen huomaa jo.




Saavuttiin eilen ystävättären kanssa. Päästiin just sopivasti ruuhkan jaloista, mikään ei ole tylsempää kuin se, et matelet tuolla jonoissa ja on hirvee kytö mökille. Olikin pieni paussi edellisestä käynnistä ja tuuli oli tehnyt tuhojaan. Antenni oli rikkipoikkikatki ja tiskipaikan kangaskatos oli revinnyt. On pitänyt puhaltaa juu. Oli ihana saapua tänne ja ennen kaikkea saunoa kunnolla. Mökin saunaa ei voita mikään. Otin kovat löylyt, ihan hillittömän napakat. Ja vesikin on nyt sopivan viileetä. Synnyin uudelleen.



Istua möllättiin tässä terdellä tuliloiden valossa ja parannettiin maalimoo. Otettiin vähä snapanderii ja meillä oli hauskaa. Kiva. Erehdyin ottamaan konjamiinit kafelatteen ja siitäpä sitten tuli aamuksi hienoinen pääkolotus. Ei kiva. Onneksi se meni ohi. UK on duunimatkoilla jossain päin suomee ja alavilla mailla on hallanvaara. Hän saapuu tänään. Laitan aterian, siunaan leivän ja bastun lämmitän. Kovasti hän raataa, minä sitten hellin ja pakotan lepäämään. Liikaa tekee ja minä huolestun. Pitää myös osata levätä, muutoin hukka perii. Ei kiva.



Kuulin juuri, että jaakkokolmonen on kuollut. Kansallinen ruokaikoni ei voi kuolla. Samoin kuin sinivalkoinen kutrihelena ja tummatsilmät ruskeatukka paulakoivuniemen täti. Ei ne voi kuolla, ovat ikuisia. Mut kaiketi jaakkokin oli jo hyvän ikäinen, oli aika mennä hänen. Mut jotenkin tuollaiset ikoniset ihmiset elävät ikuisesti ja heidän jumalaiset riistapatansa. Rauha hänen sielulleen ja hyvää matkaa.



Nyt täytyy lähteä kylille suorittamaan elintarvikkeiden hankintaa. Mennään lihaisalla murekkeella ja sienisoosilla. Tänään en jaksanut sienimettälle. Huomenna menen, halajan suolasienisaalista. Nyt nautitaan syyskesän ihanuudesta ja ollaan ihan mökisti. Tsau!


2 kommenttia:

  1. Kuulostaa täydelliseltä!
    Saavuimme juuri mökille ja kuvaamasi tunnelma oli niin sama :-)

    VastaaPoista