21.7.2016

Kotisaunan lauteilla

Täällä ollaan! En ole syönyt ja juonut itseä hengiltä ( vaikka olen syönyt ja juonut.) Hyväs hapes, relaxanttina ja loma on alkanut tehdä tehtävänsä. Sikäli mikäli se kohdallani on koskaan mahdollista. Muka relaksoitunut, jos ei aivan, niin ainakin levännyt. Ainut kipu, mikä jäytää, on tämän ihanuuden loppuminen juuri, kun se vasta alkoi. Harmitus, josta on vain selvittävä. Kaikki kiva loppuu aikanaan.

Lempeä Lappeenrannassa

Näyttely Lappeenrannan linnoituksilla

Mökkikyllästyminen tuli ja meni. Asia hoidettiin rantautumalla kaupunkimaisemiin ja tehtiin se joka vuotuinen maaseutumatkailu. Tänä vuonna ei menty normi reittiä syntymäni sijoille, lähdettiin tuota itäisempää reittiä ja se todellakin kannatti. Allekirjoittanut ei ole koskaan käynyt Lappeenrannassa tahi Imatralla. Ihan oltiin turistina ja yövyttiin Sahalahti Resortissa jossain päin Puumalaa. Maisemat oli kauniit, ruoka hyvää ja majoituskin kermapylleröiselle fiini.

Käsityötaidetta 

Imatran valtiollinen ilmestys
Lappeenrannassa vedettiin vedyt ja käytiin katsomassa linnoituksia. Kivasti oli alue tehty ja paikallista taide-elämystäkin oli tarjolla. Imatralla kohdattiin kosken kuohua, paitsi ettei jaksettu odottaa sen laskua. Imatran Valtionhotellissa käytiin juomat nauttimassa ja ihastelimme arkkitektuuria. Illaksi Sahalahdelle ja paljon antoisasti päivän aikana koettiin, nähtiin ja nautittiin. Kesäinen kotosuomen matkailu on niin parasta. Ei tartte mennä merta edemmäksi ja silleen.

Sahalahti viitoittaa tiemme

Sahalahti Resort 

Vuosi vuodelta ihastun syntymäkaupunkiini Kuopijoon enemmän ja enemmän. Minusta Kuopio on Suomen kaunein kaupunki ( olkoonkin kotiseuturakkautta. ) Tällä kertaa saatiin ystävättären sukulaisen asunto käyttöömme ja sekös olikin hyvä juttu. Ihan niin siinä keskustassa, kallaveden äärellä. Kuopiossa kaikki on lähellä citi, vesi (kalla,) puisto aamulenkkiä varten. Kyllä todellakin, iltauinti 100 metrin päässä ja aamulenkki upeissa väinölänniemen puisto/rantamaisemissa. Sanoinkin UK:lle, et voisin hyvin kuvitella itseni paluumuuttajaksi. Niin vallan olen ihastunut.

Hyljätty kaunis

Sahalahden ruumishuone ( mennyt )
Oli kiva tavata sukulaisia, ei meitä kauhean montaa ole. En minä kauan aloillani viihdy, siitä sain kuulla ja ajattelinkin, että ensi kesänä voisi tai saattaisi viettää aikaa pidempäänkin. Kaiketi näin vanhemiten nousee oikeesti joku kotiseuturakkaus pintaan. Tai mitä lie, ajan saaton väistämätöntä loppua. Huomaa vanhusten ikääntyneen ja samalla tiedostaen tosiasian, enemmän on elettyä kuin elämätöntä. Jotenkin siinä on surun maku vaikkakin ymmärtää sen kuuluvan osana ihmisen maalliseen matkaan maapallolla. Hyttysen kusema valtameres vai minkä lie virtsa. Niin lyhyt on elämä.

Sahalahden maisemii

Kuopiossa kaikki on kaunista
Enihau, matkailu avartaa ja nyt jaksaa loppuloman ähnöttää möksän syleilyssä. Illat on pyhitetty nautinnolle ja kotimatkan tuliaiset Tertinkartanosta ovat osoittautuneet makunystyröitä hyväileviksi. Paikka on muuten taidolla tehty, lounaspöytä parasta evör ja kotiin läksi tryffeliherkkuja, joista olenkin jo kaksi hävyttömän hyvää illallista loihtinut. Kyytipoikana kantsuu ja tattii ( niitäkin jo tulee.) Eilen yläkerta loihti vielä hillittömän valoshown, joten mikäs on ihmisen ollessa. Bastu, guud fuud, lempeät illat ja ristuksen veri. Ei ole mitään muuta vailla, ei mitään vailla. Elän hetkessä ja hetkessä elän.

Varjo menneisyydestä

Huuteloo Kuopijoon
P:S Kirjoitan Lemon Decon puolelle enemmän kohteista ja postaan kuvia. Jos olet retkeilemässä kotsuomes, niin yllämainitut kohteet ( Lappeenranta, Imatra, Sahalahti ja Tertin Kartano ) kannattaa ehdottomasti katsastaa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti