23.7.2016

Hengittämättä hiljaa

Viimeisiä viedään, sanoi akka, kun ukkoonsa leipälapiolla pieksi. Eilen oli loman lopetus juhlat. Laitettiin kivasti ja Martta ähelsi keittiössä. Se yksi The Kesäruoka on grillattu maksa. Siihen lisäksi puolukkasurvos ja kakkakuulipyre. Ei maku enää siitään parane. Elävät valot laitettiin, alaterdellä nautittiin, musaa kuunneltiin ja kuplivaa siemailtiin. Nyt on sit juhlat juhlittu ja elämä on pelkkää ankeutta. Oih ja voih.

Elävänä

Aika on pysähtynyt tänne mökkimaisemaan. On sellainen tunne tahi olisko se toive. Oikeesti on seisahtunut meininki. Jo kaks päivää tämmöinen hassu keli. Aivan tyyni, kostea, lämmin ja hiljainen. Mihin ne linnutkin hävis. Aivan kuin oltaisiin jossakin kuplassa, jonka odottaa puhkeavan. Helevetinmoinen pörinä on kyllä ympärillä. Ampparit ja kärpiäiset ovat tehneet vallankumoksen ja ne tunkee mun reviirille. Ne tulee iholle. Gou houm, gou houm.

Terveiset keittiöstä
Päiväni lipuvat ohi joutilaasti ja ilmassa on luopumisen tuskaa. Kuuluu asiaan. Mistä muuten erottaisit loman ja arkisen aherruksen. Kyllä sitä kuuluu hiukka kipuilla. Mutta sanoin eilen alkuehtoolla UK:lle, et kyllä alkaa olla sellainen olo, et on lomaillut. Se täytyy tulla tai muuten hukka perii. Olisin voinut vielä loppuvuoden kevyesti jatkaa ja leikkiä erakoitunutta taiteilijaa ja menettää järkeni. Mutta katse siintää jo tulevaisuudessa ja toivottavasti lomaa on vielä tiedossa. Sitten joskus jouluna.

Lämmin halloum/nektariini salad sienileivällä

Noista ruokahommeleista vielä. Tää aika vuodesta on sellaista kulinaaritykitystä, että oksat pois. Kaikki kotimainen on niin maukasta ja on ilo tehdä ja laittaa. Sienet, nuo jumalasta seuraavat, marjat, kasvikset ja kaikki. On vaan niin täynnä makuja ja ihanuutta. Yks tän kesän uusi herkku löytyi kotimatkalla Tertin Kartanosta. Näinkin yksinkertaisesti. Tee kesä/mummon kurkut maustumaan ilman tilliä etikkaliemeen. Viipaloi tuore kukkakaali ja retiisit ohueksi siivuiksi. Sotke maustuneet kurkut joukkoon ja lisää hyvää olivoilia, suolaa, pippuria ja yrttilöit makusi mukaan. Anna hetki makustua ja vot sie, kun on maukas lisuke tahi salaatti sinällään.

Uusin lautasin

Ostin kuvassa näkyvät lasilautaset samaisen kartanon retromyymälästä. Maksoivat euron kappale. Eilisissä juhlissa niiltä tarjoiltiin keittiön tervehdys. Tuollainen Martan mukaeltu lohipastrami, kylmäsavu kaveriksi ja puolukkamajoneesi. Siinäkin oli makumaailma kohdallaan ja meinasipa männä taas kiel persseeseen. Kaiketi ruokakuvat ovat jo laast siison, mut postaan kännykkäkuvat silti. Pääsen kehua retostelemaan, taas niillä syödään sitä kaslerii...

My maksa

Hah, kärpänen lukee mun blogia. Tuossa se on ruudun reunalla kököttänyt jo tovin. Osaako se lukea, voisiko se olla jonkun jälleensyntynyt sielu vaikka Aleksis Kiveläisen. Vai kattooks kärpiäinen, et tuossapa on paljon kärpäsen kakkaa, ovathan nämä kirjaimet hänelle varmaan kokoluokaltaan juurikin heidän jätöstensä mittaiset. Eli suomeks sanottuna minä kirjoitan kärpäsen paskaa.

Hämys
Voiko ihminen tehdä enää mitään, jos loma loppuu. Vaivunko itsetuhoisaan apatiaan ja heittäydyn tuonne rantakalliolle tuskaani ulvoskelemaan. Onko mitään tehtävissä? Aina voi pistää polkaksi tai jorailla muuten vaan. Pitäskö tehdä pikku saitsiini vaikka Hangon maisemiin. Mut nekin on jo niin nähty. Kaikki on niin nähty, koettu ja loppuun kaluttu. Nyt vaan ollaan ja hengitellään hissukseen. Kai tästä elossa selviää. Adios!

7 kommenttia:

 1. Oot kyllä universumin paras ja hassuin kirjailija :D. Mitä mää oikein kärpiäisten kans lukisin, jos ei olis näitä sun juttuja? En yhtään mitään. Ukkoa vaan aikani kuluks leipälapiolla mätkisin :D. Hui. Kiitos taas tästä LOMA-illan huvituksesta ja tsemppiä lomanjälkeiseen elämään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kun luet mun kärpäsen kakkaa ;) Mut älä nyt ihmeessä Ukkoos sillä leipälapiolla pätki, henkihän siltä lähtee tai ainakin taju. Ota käyttöön sellainen sähkökäyttöinen kärpäslätkä. Sillä kevyesti annat iskua, niin kyllä hää siitään tokenee.

   Lomanjälkeinen elämä...äääh...oooh... Onko sitä?

   Poista
 2. Hangosta puheenollen nyt täytyy kääntää veistä haavassa, asumme kahelleen mun UK:n kanssa Hangon saaristossa keväästä myöhäiseen syksyyn(ainakin lokakuun loppuun) käymme välillä kauppareissuilla ja muilla asioilla jos on tarvis Hangossa, sitten muutamaksi talvikuukausiksi Hangon kotiin ja voit uskoa että odotamme kevättä. Tästä järjestelystä olemme saaneet nauttia jo yli 10 vuotta, tiedän olen todella onnekas ja osaan antaa arvoa sille.
  Toivotan kuitenkin sinulle rauhallista(jos mahdollista) laskeutumista sinne Cityn sykkeeseen.
  Terveiset Suomen etelästä 🌞

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti saa tuntea olevansa yhtä luonnon kanssa. Hanko on kiva, ja voin kuvitella, että saaristo on vertaansa vailla.

   Laskeutuminen citiin on tapahtunut, odotan jo viikonloppua, että pääsen taas mökille :)

   Poista
 3. Hangosta puheenollen nyt täytyy kääntää veistä haavassa, asumme kahelleen mun UK:n kanssa Hangon saaristossa keväästä myöhäiseen syksyyn(ainakin lokakuun loppuun) käymme välillä kauppareissuilla ja muilla asioilla jos on tarvis Hangossa, sitten muutamaksi talvikuukausiksi Hangon kotiin ja voit uskoa että odotamme kevättä. Tästä järjestelystä olemme saaneet nauttia jo yli 10 vuotta, tiedän olen todella onnekas ja osaan antaa arvoa sille.
  Toivotan kuitenkin sinulle rauhallista(jos mahdollista) laskeutumista sinne Cityn sykkeeseen.
  Terveiset Suomen etelästä 🌞

  VastaaPoista
 4. Ai niin piti vielä kertoa että täällä saaressapa vasta oudolle tuntuu kun on ihan hiljaista kun linnut eivät laula mutta ei myöskään tuule mikä on todella saaressa ihmeellistä ja todella tuntuu elävänsä jonkin kuplan sisällä, noniin lähdempä nauttimaan ulos auringosta kun sisällä kirjoittelin, koita kestää 🌞

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin vain kuvitella, autiosaarella :)

   Poista