12.6.2016

Nyt tuli lättyyn

Ihanuuden loppu on taas käsillä. Tänään pitää suoriutua citiin ajoissa. Alkaa UK:oon asunnon saattaminen myyntikuntoon. Turhat kamat pois ja stailaus päälle. Hommaa on, mut jotenkin mua syyhyttää päästä käsiks. Mie olen tunnetusti hyvä järjestää, kaikki roskiin vaan. Ai niin, olen unohtanut mainita, et mullakin kävi välittäjä torstaina. Ihan hyvä miitinki, ainut miinus oli yletön parfyymin käyttö. Meinasin pyörtyä. Jos ja kun, hän tulee välittäjäksi on pakko pyytää hajusteetonta lähestymistä. Tai voihan se olla hyvä myyntikikka, ihmiset pökertyy ostamaan.Arska paistaa mut tuulee ihan hevisti ja suht viileesti. Näpit kohmeessa. Suomen kesä antaa parastaan. Jos ei paistaisi voisi tunne olla pakkasella. Tänä viikonloppuna ei päässyt vesijuoksee, sen verta vilakka on rantavesikin. Ei katsos juoksusta tule mitään, kangistuu kohmeloitumaan ja jää vielä kiertämään ympyrää. Harmi, se on niin kivaa.
Saatiin vihdoin kesäkukat laitettua. Ne perinteiset. Nyt pelarguunioissa kaunis fuksia vai oisko toi aniliini. On niin tottunut kesäkukkien väriin, että ilmankaan ei voi olla. Piha näyttää muutoin niin aneemiselle. Heti tuli kaivattua väriä ja loistokkuutta. Toivottavasti ei halla pane ja tuhoa kaikkea kaunista.Mittee muuta. Saunottiin ja leikittiin saunottajaa. Muistatteko, kun ennen vanhaan yleisissä saunoissa oli pesijättäret. Sellaisia tuhtia akkoja, joilla kasvoi leuassa luomi, jossa oli karvan tynkää. Sitä me niin leikittiin. Pestiin toisemme. Oikeastaan se on aika relaa touhua. Saunan kosteassa lämmössä, hämärän hiljaisuudessa. Vain jäähtyvä kiuas suhahtaa ajoittain ja ihminen saa antautua pestäväksi, noin niin kuin sielu auki ja tukka kiinni. Kokeilkaapa kumppanin kans, jotensakin tulee niin lapsellisen hyvä olo.Päivä alkaa letuilla ja laiva on lastattu mansikoilla. Olin laittanut ehtoolla plättytaikinan turpoutuu, mut eipä jaksettukaan paistaa ja syödä. Jäi sit aamuks. UK uhkasi paistaa. Ja mikäs voisikaan olla parempi tapa aloittaa uusi päivä kuin lettukemuilla. Ei niin mikään. Nyt kaikki joukolla räiskäleen paistoon. Rikkokaa rajoja, olkaa ennakkoluulottomia ja paistakaa rakkaille makuräjähdys. Mie ajattelin kuvata meittin mökkitietä. On meinaa kuvauksellisen rehevänä ojanpientareet ja valo antaa kivasti. Tsau, mie meen nyt.

2 kommenttia:

 1. Hienot on kukat. Mistä ostit? Meillä on mökillä piha lähes pelkästään kunttaa eikä oikein noi kukkapenkit ota menestyäkseen, joten kesäkukat tuovat väriä kesään.

  Joskus vuosia vuosia sitten luin juten pariskunnasta, jotka molemmat toimivat avioliittoneuvojina ja heillä yksi parisuhteen edistämisen keino, jota he itse käyttivät, oli toi toisen peseminen saunassa. Valitettavasti meillä kotona ja täällä mökillä on sen verran ahtaat paikat, että ei oikein onnistu, mutta kun olemme vanhempieni luona niin siellä on pesuhuoneessa reilusti tilaa ja siellä pesemme aina toisemme. On niin ihanaa, kun saa olla toisen "hoidettavana". Mä uskon, että siinä alkaa oksitosiinit virtaamaan ja hyvänolon ja rakkauden tunne leviää koko kroppaan. Ja meillä tuli tänä keväänä täyteen 30 vuotta yhdessä elettyä elämää, joten väitän, että mulla on pokkaa sanoa jotain parisuhteesta ja sen ylläpitämisestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Inkoossa Hagalandet. Siellä on hyvät, kestävät ja menestyvät kesäkukat. Suosittelen. Sieltä haetaan joka vuosi.

   Meillä on onni saunoa saunassa missä myös toisen pesu onnistuu. Ei se jotenkin kaupunkisaunassa ole sama juttu, kuuluu mökkielämään ja siihen kiireettömyyteen ja nautiskeluun. Ihailtavasti teillä jo kolkyt vuotta, jatketaan pesuja :)

   Poista