12.7.2015

JUKE JUKE JUKE JUKE

Pyhäinen aamu ja ihmisen lapsi heräsi luonnottomassa laatikossaan, missä ihmiset asuvat päällekkäin. Kuka on keksinyt kerrostalon? Ratkaisu ylikansoittumiseen kyllä joo, mutta olisihan meillä tuota suota ja rämettä, minne asettua. En minä siihen herännyt, vaan Ukkokullan kuorsaukseen. En mää voi tuomita, sillä itse käyn yöllä käsiksi, sen verta väkivaltaista on mun unosein.

Arvatkaa mitä? Käytiin eilen autokaupoilla. Ihan vaan huvikseen. Istuin paria ja lensin taivaisiin. Voi tsiisus, mikä tunne. Oli sellainen paremman luokan posottaja, oikeesti urheilumalli. Kalliskin oli. Liian kallis. Mut miks mun sydän alkoi niin sykkimään ja hunajat tuli pöksyyn. Mää elän kuin viimeistä päivää ja hetken jo meinasin sanoa: " Pannaan pakettiin." En sanonut. Järki, se aikaa jo sitten kadotettu, voitti. Sikälihän tää on hassua, että auton ostoon ei rahaa tarvitse. Björne, mai laav, riittää käsirahaksi, huomisesta ei huolta. Vai eikö?

Sori, nää Juken kuvat ovat netistä ja epätarkkoja.
Mut joo. Mun sieluuni on jäänyt kaipaus, joka alati riipii. Se ei jätä rauhaan. Jos ostaa auton, niin se voisi olla sellainen, joka tukee ajajansa persoonaa, eiks niin? Köyhän on tehtävä elämässään valintoja ( joskaan en sitä ymmärrä miks ) ja kohdalleni on sattunut kummittelemaan Juke. Tuo söpöläinen. Nyt siis puhuu jo kadotetun järjen ääni ja tuohon voisi olla mahdollisuus. Tai siis ei. Ei mihinkään. Mut jos pitäis ostaa uusi auto, niin hän olisi varteenotettava. En koeajanut. Koska se olisi ollut menoa se. Juke jäi sinne, mua kaipaamaan, mua itkemään. Vai miten päin sen nyt sanoisi?


Se oli ensimmäinen kerta elämässä, kun kävin autokaupoilla. Mä yritin olla niin äijää. Mut enhän mä oo. Kerroin myyjille surkean tarinan autoiluharrastuksestani ja Björnenkin kohtalon. Yksi myyjistä lupasi jo 2500 egee hinnasta pois. Tuosta vain. Eivät hyö olleet mitenkään väkisin myyviä. Olin ajatellut, että kaupoilta ei pääse pois ilman autoa. Hienotunteisia olivat ja ymmärsivät. Mut sitä ne eivät tajunneet, et mun liha on heikko ja pikkasenkaan kääntämällä autoa haavassa, en ilman olisi pois lähtenyt. JUKE JUKE JUKE JUKE JUKE JUKE JUKE JUKE JUKE JUKEEEEEE!

Tämän kaiken jälkeen mun oli pakko saada annos eläimellisyyttä ja mentiinkin korkeaan saareen. Siellä oli muitakin. Mitä ne siellä tekee, kesälomillaan. Menisivät maaseutumuseoon huutamaan. Oli aika kuuma, silleen hautovasti. Eikä siitä elukatkaan tykänneet, katseltiin lähinnä tyhjiä häkkejä. Mulla oli kipuja, varjoon piti hakeutua, ja paikka oli pullollaan kiljuvia kakaroita. Kyllä siinä autokuumeet tasoittui ja hetken olin jo ihan tässä.

Uintiretki unelmaa
Huomenna aamusta fyssäri, saan taas kerran jumppaohjeita. Ihan kun en jo tietäis, mut nyt onkin kysymyksessä ohjeistus siitä, et voisinko mahdollisesti tehdä jotakin väärää? Meitsillä nyt sattuu olemaan kaikki vermeet täällä himas. On keppiä, kuminauhaa, kahvakuulaa, pötkylää, käsipainoo, riiputustankoo, vesivyötä ja selätintä. Mitä vielä? Tekee hän kaikenlaista, mutta sanottavasti ei apua mistään. Voihan se olla, että joku tai jotkut ovat myrkkyä, tekevät pahasta. Ei voi tietää, kun ei tiedä. Otetaan selvää.

Sen jälkeen nostetaan kytkintä ja lähdetään matkaan. Postauksiin tulee snadi tauko, mut palaillaan sit taas. Nauttikee elämästä ja  ostakaa paljon autoja!

7 kommenttia:

 1. Mä oon vaihtanut autoa kolmen vuoden välein. Sain aikoinaan tarpeeksi jatkuvista korjauksista ym. Kaupasta vaan uutena :) ja på osamaksu.
  Oon myös kuolannut juurikin Jukea ja toinen on Opelin Mocca. Nykyinen auto täyttää syksyllä jo 4 vuotta mut nyt eläkkeellä ei oo enää varaa uuden karheaa ostaa.
  Ei olis uskonut vielä vuos sitten että sinuun autokuume puhkeaa ;)

  Hauskaa lomaa ja ajele varovasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En olisi Viivi minäkään uskonut ja nyt ymmärrän sitä Ukkorähjän alituista autokuumetta. Hassu tauti on, myönnettäköön.

   Mie oon aina ajanut pelkillä romuilla, olisi ihanaa kerran elämässään omistaa kunnon auto ja vielä persoonaa tukien. Mocca myös jette kiva.

   Ihanoo kesän jatkoa!

   Poista
 2. Meinasin kirjoittaa, että älä hyvä mies osta uutta autoa, sen on kuin heittäisi rahaa kankkulan kaivoon. Vaan niin se menee, että toista on hyvä neuvoa.
  Uuden auton tuoksua ei voita mikään!!! Nim. Uuden auton ostanut (joskaan jo vuosia sitten)
  Eli järjen äänihän olisi se, että ajat nykyisellä autollasi halpoja kilometrejä niin pitkään kuin voit, sitten kun se simahtaa, niin ostat vähänkäytetyn, sinulle uuden auton ;-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elä muuta sano. Nyt olen löytänyt netistä sellaisen autouncle sovelluksen joka etsii mulle Jukeja. Siellä olisi hyviä vaihtoehtoja. Vähän käytytty on mulle uusi. Voi että mää sanon...

   Poista
  2. Sulla on selvästi 50-kriisi, duuni vaihtoon, mies vaihtoon, auto vaihtoon...vielä asunto niin voidaan huuta "bingo 50!!!"

   Poista
  3. Niin, siis vanhana lukijana uskalsin heittää oheisen kommentin... ;-)

   Poista
  4. Tuossapa itsekin juuri tajusin, että täähän kuulostaa jotenkin tutulle. Viidenkympinvillitys, kääk.

   Poista