22.6.2015

Leisi Mandei

On juuri sellainen laiska ja väsynyt päivä. Kattoon rätkähtää välillä reipas sadekuuro ja puidenoksat tiputtelevat vettä. Minä syön riisimuroja ja raparperihilloa. On hiljaista ja mitään sanomatonta. Kaikkialla on märkää, hyvin märkää. Ukkokulta lähti kaupunkiin toimittamaan asioita ja mie nautin tästä hetkestä. Tästä pysähtyneisyydestä ja hetken olemattomuudesta. Olen vain ja ihmettelen.

Koivu itkee

Timantit
Posottelin nukkua vaille kymmeneen. Se on jo jotakin. Tosin valvoin aina kahteen asti. Runosuoni kukki niin vietävästi, oli pakko antaa tulla. Yllättäen ja pyytämättä, eilen oli alkukesän kaunein ilta. Auringonlasku pisti Martan runoilee, sielu huuti hoosiannaa. Niin oli kaunista, niin oli lämmintä, että teki mieli itkut pirauttaa. Mutta en itkenyt, olin iloinen. Olin tunteellinen. Muutaman foton napsin, eiks yläkerran herralla ole aika hyvä värisilmä?

Juppe hiekkakylvyssä

Illan hämy
Päätimme jäädä vielä mökille. Ollaan täällä alkuviikko ja sit voisi leikkiä taas kaupunkilaista. Pakkohan se on välillä käydä sivistyksessä ettei ihan metsity. Kohta ei enää osaa olla ihmisten kanssa, ja alkaa käyttäytyä oudosti. Ja asioita on hoidettava, niitä ei pakoon pääse, oli kesä tai talvi, loma tai työ. Onkohan olemassa sellaista ihmistä, jolla ei ole asioita hoidettavana? Kyllä varmaan, sellaiset syrjäytyneet, jotka ovat pudonneet oravanpyörästä. Tahtomattaan tahi tahtoen. On sitä niitäkin, jotka haluaa elää vailla velvoitteita ja pakkoja. Vaeltelevat metsissä ja syövät voikukanjuuria ja vettä lähteestä hörppäävät. Ei helppo valinta mutta yksilölleen tarkoitettu. Meitä on joka junaan. Se voisi olla kokeilemisen arvoinen juttu. Mut hei, vain kokeileminen, en mie voisi sellaista elämäntapaa kuvitella. Kyllä mulla täytyy olla oma rinsessasänky ja mielellään vessanpönttö.

Juppe ottaa aurinkoa
Mä olen iloisesti hiukka hämmentynyt. On jotensakin jännä, että rinnalla on sellainen kumppani, joka laittaa kortensa kekoon yhteisenedun nimeen. Ei tartte joutavasta räkättää, eikä tehdä niistä numeroo. Mä saan apuja taloudenpidossa, sauna lämpiää ja minulta vielä kysytään, että tarvitaanko apuja. Nyt saa huomata myös sen, että aika paljon olen tätä hommaa pyörittänyt. Ihan ilman apuja, siksikin nyt niin ihmeellistä. On myös mukavaa, että voi toiselta pyytää, ilman mielenilmaisua tai sitä tunnetta, että itse on hankala ja vaativa. Uuuups, sitä toki olen, mutta suhteuttakaamme se mittakaavoihin ja kaikelle on aina olemassa peruste. Näin mää näkisin vaativana ihmisenä.

Maaliman laidalla
No mitäs tässä muuta? Aivan kuin harmaa rakoilisi ja jostakin taas valo kumpuaa. Voisi tiskata ettei olisi ihan joutava. Kylilläkin voisi piipahtaa, ravintoa olisi perheelle hankittava. Mitä meillä syötäisiin tänään? Jotakin helppoa, maukasta ja pirun terveellistä. Kolme päivää syötiin jussin safkoja eli eilinenkin mentiin vielä tähteillä. Nyt pitää saada jotakin fressiä. Juurikin näin.


8 kommenttia:

 1. Mulle kävis just nyt mainiosti sellaset mökkipäikkärit, joilta ei meinaa jaksaa herätä, kun sade niin mukavasti ropisee kattoon. Mutta ei oo nyt mökkiä, eikä päikkäri- vaan työaika. Plääh.

  Sun kuvat on upeita ja Juppe on söpö <3. Ja ilmiselvästi sun ukkeli kans.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainhan sitä voi duunipaikalla ettoneet tempasta ;)

   Kiva on Ukko ja Juppe hemmetin itsepäinen mut söpö silti.

   Poista
 2. Hitsiläinen, miten luonto voi olla kaunis! Ja tietty kuvan ottaja taitava!
  Mökkeily on niin mieltä rauhoittavaa, allekirjoitan täysin ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tartte kuvaajankaan olla edes taitava, niin on kuin tarjottimella luonnon maalaama taulu. Tää alkukesä on aina täällä auringonlaskujen aikaa. Upeita.

   Mieli rauhoittuu jopa niin, että ulkopuoliset ärsykkeet voimistuu. Silleen jopa negatiivisesti.

   Poista
 3. Tuuthan sitten siihen meidän kommuuniin martaksi, kun sinne asti päästään ? Pliiiiiis ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ikääntyvien ihmisten kommuuni. Martta tulee! Leipoo torttua ja piirakkaa ja pidetään hillittömiä bileitä!

   Poista
 4. Hyvät kuvat ja pitkästä aikaa ihana Juppe <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Illat ovat olleet välillä myös uskomattoman kauniita. Huomaatko, että Juppekin on jo aika mies ;) 9 vuotta.

   Poista