11.6.2015

Jyväskylä jyrää

Himas ollaan. Sen verran piti rajoittaa riemua, että en jatkanut enää matkaa, koska tää roppa ei ikävästi tykkää pitkistä ajomatkoista. Kotimatka Jyväskylästä oli jo snadisti tuskallinen. Pidin kyllä lepotaukoja, mutta pitkäkestoinen istuminen ei ole ihan parasta fysioo tällä hetkellä. Kaasujalan polvi ei tykkää ajamisesta. Hemmetinmoinen pisto lumpiossa. Onko vika autossa, kuskissa vai asennossa? Onko kellään kokemuksia, voisikohan asialle tehdä jotain? Uusi auto, jee.

Björne takaa

Eiks oo urheilumallinen
Illaksi saavuin. Hyvä oli ajajan ajella, ruuhkattomat tiet ja kesäilta. Pikkuhiljaa käydään tutuiks ja ajovarmuutta tulee lisää. Parkkikset oli täynnä himas, vain yksi taskuparkkipaikka. Mitä tekee Martta, pakkia silmään ja jumalauta, ensiyrittämällä hienosti perille! Kyllä, ihan ihmettelin itsekin ja monta kertaa piti möllää, et onks se oikeesti ruudussa. Oikein päin ja kohillaan? Tästä hyvästä Björne ansaitsee kunnon kuvakoosteen, eiks vaan jeah?

Björne eest
Jyväskylä on virkeä, kivan kokonainen kaupunki. Toria en löytänyt, mutta monta mukavaa kahvilaa ja keskustan kävelykatu oli vallan vilskeinen. Mää jotenkin viihtyisin ton kokoluokan citeissä. Niissä on sellaista kotikutoisuutta, eikä sitä hötkyilevää ressikiirettä. Toi nyt voi taas johtua siitä, että on itse lomalla, eikä oo kiire mihinkään. Mää tuota tiiä.

Kerrostalo keskustassa
Mitä tekee Martta? Ensitöikseen menee parturikampaamoon. Kyllä, nyt lähti letti. Kasvatus alkoi tuntua ahdistavalle ja mikäs onkaan parempi tapa tutustua kaupunkiin, kun mennä paikalliseen salonkiin. Kiertelin hetken ja vakoilin tarjontaa. Monen kirjaavaa oli, mutta tämä näytti hyvälle. Salskeita nuoria miehiä työssään ja aika löytyi heti. Kiva paikka, kiva kokemus, ja frisyyri suht ok. Ei täydellinen, hieman häiritsevästi toinen puoli on erilainen. En sit tiiä, kerroin poikkeuksellisesti olevani alalla ja taisin mainita pitkän historiani. Olisiko sitten mennyt vähä hötkyilyn puolelle, nipsittiin sieltä täältä ja taisi se keskittyminen kadota. Mut siis ihan jees ja hyvä on välillä käydä vieraissa.

Tuoliseinä
Alvar Aallon museo oli ehdoton tutustumiskohde. Sopivan passeli, selkeä kokonaisuus. Hänen koko työhistoriikki oli esillä ja paljon hää on tehnyt ja suunnitellut. Hauskaa oli erityisesti se, että mentiin ajassa taaksepäin ja yhtymäkohtia menneeseen löytyi. Noin niin kuin muisteloissa. Ihan olin turistina. Kiva.

Tuttujuttu
Haahuilin keskustassa, yhden tee-paitulin ostin. Sellainen petroolin värinen. Kävin Pannukakkutalossa syömässä hervottoman kanapestopannarin. Tuli ähky. Kaupungissa on paljon nuorta verta. Kyllä, siihen kiinnitti huomion. Olisiko se yliopiston vaikutus, luulen niin. Kiva oli istua terassilla ja katsella jangstereiden elämänmenoa. Sellaisia hipstereitä tai mitä lie... Paljon oli myös pubeja. Harmillisesti autoilevana ihmisenä ei voinut olutta hörpötellä.

Tervetuloa
Siittiöt ovat iskeneet! Pienen pienet männynpoikaset yrittävät tehdä metsää mun partsille. Tsiisus maaria, mikä pölytys. Kaikki on keltaisen pölyn vallassa, ei kai se muu auta, kuin pestä heela partsi. Sen verran olen algeerialainen, että tukkoon pamahdan samantien, kun sinne jalallani astun. Täytyy olla varo, etteivät meitsiä siitä ja kohta sisälläni kasvaa mänty. Miehän oon silleen hedelmällistä maaperää...

P:S Musta on tullut laiska, enkä jaksa roudaa järkkärikameraa. Kuvat räpsin kännykällä ja laatu kyllä valitettavasti kärsii. Mun pitäisi saada sellainen pikkupokkari, joka kulkee hyvin mukana ja sillä saisi parempi laatuisia kuvia. Antakee anteeks. Joulupukilta sitten...

8 kommenttia:

 1. Jyväskylä on musta kiva. keskustab on sellainen helposti saavutettava ja käveltävissä oleva. Luulen että se yliopisto vaikuttaa, että paljon on nuoria ja menoakin iltaisin ihan kivasti. Sen verran "hurjaan" nuoruuteeni kuluu, että ensimmäisen kerran oli alaikäisnä discossa juuri Jyväskylässä :).

  Nyt kun olet päässyt autoilun makuun, niin helpotusta pitkille matkoille tuo se ilmastointi, automaattivaihteisto, vakionopeudensäädin sekä integroitu navigaattori. Joten nyt vaan autokauppaan renkaita potkimaan.

  Aikaisempaan postaukseen: Kun ajat Barösundin suuntaan ja menet lautalla yli, niin olet Orslandetin-saarella :). Virallisesti se on Barösundia, joten varmaan tiedät paikan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jyskä ( onks toi virallinen slanginimi, en tiiä, mut kuulostaa hyvälle. ) Jyskä siis oli yllätys. Jotenkin nuorekas ja elinvoimaisen oloinen. Voisin niin kuvitella asuvani siellä ja viihtyväni paremmin kuin hyvin.

   Mahtava rohkaisu uuden auton puolesta! Hitto kuule, ihan oon samoja asioita miettinyt. Osamaksulla saa ja hevosella pääsee ( tässä tapauksessa se voisi olla joku urheilumallin audi tai sellainen pieni, maasturibemari ja onhan niitä vaik mitä kivoja, ihania autoja.)

   Bärösund on jo tuttu. Käydään aina silloin tällöin siinä lauttasatamassa jädellä. Kaunis paikka.

   Poista
 2. Asennosta kaikki on kiinni, testaappa muuttaa sitä, niin ei tuu paikat kipeiksi. Oikeesti :-)
  Jyväskylässä en ole koskaan käynytkään, pitäisikin lähteä vierasille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämmöiseksi persjalakaseks täytyy istua niin lähellä, että ylettää jalat pohjaan. Siinä on oma haasteensa, mutta täytyy vielä yrittää säätää.

   Suosittelen, kiva kesälomakohde. Ihan voisi vaikka yhden yön viettää.

   Poista
 3. Hyvin se matka kuitenkin meni kun pääsit ehjänä kotiin :)

  Kyllä muuten iPhonella parempia kuvia saa kuin jollain taskupokkarilla, ei kai niitä enää juuri käytetä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin meni ja pisteenä iin päälle oli tuo täydellinen taskuperuutus!

   Eiks niitä oo nykyään sellaisia pokkareita joissa on lähes järkkärin ominaisuudet. Arvokkaita ovat, mut kokeilemisen arvoinen juttu. Järkkäri oli nytkin kyllä mukana, mut se oli koko matkan siellä auton takakontissa ;) Täytyy asiassa tormistautua ja ottaa kamera taas käyttöön.

   Poista
 4. Ihana Jyväskylä <3 Hymy huulilla täällä lueskelin :)
  Mutta Jyskähän on sitten eri juttu kuin Jyväskylä; asuinalue n. 5km keskustasta.
  T. Jyskän tyttö :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jyskän tytöllä on hyvät lähtökohdat elämään :)

   Tykkäsin kovin ja kenties vielä lomailen yhdenkin yön siellä. Hyvä kohde.

   Poista