22.5.2015

Heijaa Svärje!

Mää niin rakastan tätä lehtivihreää! Eilinen sade ja nyt lämmittävä aurinko saa luonnon hehkumaan vihreänä. Kaik on niin fressiä ja yltiöpäisen vihreää. Tekisi mieli nakata nakuna nurmikolle ja heittää häränpyllyy. Pitkän harmaan jälkeen tämä värien paljous tekee ihmisellekin ihmeitä. Ihan kuin sitä itsekin heräisi kukkimaan. Hah, meikäläinen sitä varsinainen rysänteemi onkin. Onhan se taivahan tosi, et me pimeyden lapset heräämme henkiin valon saattelemana ja tästä alkaa se armoton hypetys. Levolle ei lasketa ennen kuin syksypimiät tulloo.

Hui hai heikki, naapurin asunnosta kuuluu outoa kolinaa. Kuka siellä on? Ettei vain heikin haamu etsi jämäksi jäänyttä kossupulloo. Ei saa lepoa hän, viimeistä ryyppyä hakee tai siis sehän taisi mennä jo. Josko asunto saa jo uudet asukkaat. Toivottavasti tyylilaji olisi rauhaisampi. Tietysti siihen muuttaa joku huumediileri...

Mää itsekin olen uutta kotia katsellut. Polttelee kovasti ja kuten muistanette, niin yhä edelleenkään en tällä puolella kaupunkia viihdy. Jäytävä ikävä entisille kotiseuduille ei ole jättänyt rauhaan, ja tuskin jättääkään. Jotakin asialle olisi tehtävä. Hirvittää vain jo pelkkä ajatuskin. Kuin mää muuttoa teen, kuin mää remonttia rakennan. Välillä kauppakassin kantaminenkin on ylivoimaista. Tee siinä sitten juu. Kyllä kätevä ihminen keinot keksii, mut josko kesän menis näin ja palataan muuttoasiaan syksymmällä. Ainahan sitä voi katsella...

Kyllä mun nyt täytyy todeta, että ruotsin euroviisutsipale sattuu mun makuhermoon. Vai voisko se johtua siitä, että esittäjäkin on niin söpöläinen. Turha sitä on kieltää. Hauska idea koko show, ihmeellistä on tietotekniikka ja mieletön toteutus. Aikamoinen matka ollaan tultu takavuosista. Silloin artisti esittivät kappaleensa parin hullun valospotin voimin, eikä lavalla paljon koreiltu. Nyt on sellainen spektaakkeli, että heikompi hermoista hirvittää. Tiukka kisa tulee ja ehdottomasti lauantaina meillä on viisustuuuudio. Yleensä ollaan pidetty se möksällä, mut nyt voi olla, että jäädään kaupunkiin. Mut hei, viisuletut täytyy perinteiden mukaan paistaa. Absolyytli.

Eilen tehtiin duunissa suursiivous. Huh, kuinka se olikaan puhdistava. Katsokaas, vuosien saatossa nurkkiin kertyy kaikkea joutavaa romua. Edellisestä puhdistautumisoperaatiosta oli liian pitkä aika ja tämä toi kaivattua tilaa ja henkevyyttä. Miepä olen sitä mieltä, että kaikki turha, vanha ja joutava nurkissa kerää väsynyttä energiaa ympärillemme. Ei pääse noi fengsuit rullaamaan jouhevasti. Rähjät sai mennä ja nyt on kiva. Huippu kiva. Näitä tällaisia operaatiota pitäisi suorittaa säännöllisesti, niin himas kuin duunissakin. Miks se vain on niin saamatonta? Tietää, et siitä tulee hyvä fiilis, mut ei saa aikaiseksi. Semmonen sitä on ihminen. Välillä.

Nyt lähen syleilee aurinkoa ja polokasen rantaan. Tuonne noin sekoilee lehtivihreään. Sellaista vielä, et laittakaas niitä kommentteja. Mää nään, et sivuilla käy lukijoita, mut olisi hirveen kiva saada välillä jotakin elävää. Okei, olin tovin pois ja vakkarilukijat ovat saattaneet kadota ja voihan se tietysti olla, että ei ole mitään sanottavaa, mut se kommentti auttaa mua jatkamaan. Ne on silleen innostavia. Ei mulla muuta, tuusen tack.

17 kommenttia:

 1. Samoilla raiteilla ! Olen jo muutaman päivän ihaillut tota totaalista vihreyttä. Se on niin rapeaa, että tulee ihan vesi kielelle. Tuoretta ja muhevaa ja kimmoisaa... Tää on ihan parasta aikaa. Lisäksi vihreä väri rauhoittaa hulluja o/.

  Kaikenlaista hyvää sinne. Olen seurannut (hiljaa) hengessä mukana. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmankos mää olen ollut viime aikoina niin rauhallinen.

   Kiittäen hyvästä, kiva kun kävit.

   Poista
 2. Tuota vaaleaa vihreää luonnossa jaksan itsekin hekumoida! Tämä aika vuodesta voisi kestää vaikka kolme kuukautta. Eikö!

  Vähän on ollut haipakkaa täällä privaelämässä, joten kommentointi on jäänyt vähiin. Yritän parantaa... ;-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä hekumallinen vihreä ei kestä kuin hetken, ohi viikossa parissa. Sit se muuttuu tummemaksi ja alkaakin jo lakastua.

   Kiva ja kiitos, kun kävit.

   Poista
 3. Ans kattoo nyt, kuinka kauan menee, että aletaan vihertää itsekin :). Sitä mietin just aamulla, kun sekottelin aamuisen vihersmoothien ja lusikoin ekstraksi hamppuproteiinia sekaan. Kohta varmaan alan hampunviljelijäksi :D.

  Musta tuntuu, että kohtalo heittää sulle eteen sen uuden kodin. Silloin kun sitä vähiten osaat odottaa. (Olen psykologin ohella myös ennustaja ;))

  Roinanraivaus olis kyllä täälläkin enemmän kuin paikallaan, ja olen sitä aloitellutkin, mutta työn määrä lamauttaa pienen ihmisen. Huoh. Kaikkea on liikaa. Ei tosiaan fengshuit oikein virtaa.

  Viisut on mulla katsomatta. Ei jotenkaan jaksa innostaa. Mutta jos niitä sit vaikka lauantaina kuuntelis samalla kun sade ropisee kattoon.

  Iloista viikendiä!

  PS. Kirjoittelin sulle kommentoimattomuus-analyysin vastauksena sun kommenttiin.  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, ei olisi mikään ihme, kaino vihreä poskillamme.

   Hyvä ennustaja, tuota minäkin odottaisin. Alkaa olla aika kärsimätön olo, tahtoo pois täältä.

   Kaikella on aikansa ja raivaustalkoot saavat alkunsa sun yhtenä aamuna saamasta energiapiikistä. Herätät koko perheen kello kuus ja ilmoitat operaatio tornaado alkavaksi :)

   La kannattaa kuunnella, Ihan kivoikin renkutuksii siellä on. Ja hei se ruotti! Oih ja Voi!

   Poista
 4. Miten ihanaa olikaan avata tännän sälekaihtemat aamulla kun aurinko paistoi ja koko luonto aivan kuin hehkui.

  Kyllä olisi NIIN tarpeen tehdä kotona romujen raivaus, mutta keväällä ja kesällä ei viitsi pilata aurinkoisia hetkiä siihen ja syksyllä ja talvella on niin pimeetä, että ei nää tehdä sitä, joten paikat vaan täyttyy ja tursuu.

  Ruotsi voittaa ja Norja toinen, hyvä pohjoismaat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää valo on mahtava!

   Hirvee hyvin olo perusteltu toi. Saaks lainata? meinaan toi romujen raivaus estymys.

   Hyvä myö pohjoismaat! Ruotsi - uuuuuuhhhhh.....!!!!

   Poista
  2. Lainaa vain, meillä myös isäntä on omaksunut saman asenteen, joten mitään ei siis koskaan tapahdu. Pitäisköhän palkata sellainen personalraivaaja =D

   Poista
 5. Viro Norja Ruotsi Serbia Israel Espanja näistä ainakin tykkään! Sääli ettei meidän pojat päässeet jatkoon, niin komeasti Punk-asenteella vetivät biisin! Joo, tiedän ettet tykkää mutta kuitenkin.

  Itse otan ko. ohjelman ihan viihteen kannalta joten ihan sama kuka voittaa :)

  Kiva kun taas kirjoittelet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viisut on hyvää ja kallista viihdettä. Jännä katsoa kuka voittaa, on montakin hyvää vaihtoehtoa.

   Kiva, un luet. Ja mahatma kevättä sulle ( vai pitäiskö se sanoa jo kesää?)

   Poista
 6. Kommentoinnista vielä, ehkä lukijat luulee että pidät vielä taukoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, säännöllinen postaus pitää lukijat otteessa ;) Jatketaan!

   Poista
 7. Ruåttin poika on sangen söpöläinen, mutta silti minun ääneni lähtee toiseen naapurimaahan, kun se Stig on myös niin suloinen :). Jos kaiken kansan äänestyskäyttäytyminen on yhtä irrelevanttia, on mielenkiintoista nähdä, kuka karkelot voittaa ja perusteita voi vain arvailla!

  Kiva kun olet takaisin!
  -hss

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Söpöläinen sai ansaitusti voittonsa. Paljon oli hyviä biisejä ja kisa varsin jännä.

   Kiva, kun luet ja mahti kesää vain sinne!

   Poista
 8. Älä nyt hyvä mies pakene Itä-Helsingistä, kun me ei vielä ole osuttu kohdakkain. Joka kerta, kun kävelen Aurinkolahden rannassa ja siellä kahvilan ja urheilupuiston kulmilla katselen, jos tulisit vastaan. :-) Just oltiin viikko Suomessa, mutta eipä näkynyt - no joo, ei ollut ilmatkaan ihan parhaita rantsukelejä. Terkut Italiasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkolahti on jees, aivan kuin erimaailma versus metroaseman seutu ym. Kyl mää siellä käyn jädellä, pyöräilee ja kampelassa kahvilla. Kenties joku kerta törmätään :)

   Kaunista kesää suomeen tahi italiaan!

   Poista