9.3.2015

Kuopijoon, laivat huuteloo!

Kymmenen tunnin yöunet takana ja mie kiitän. Sen verran reissussa aina rähjääntyy, että oma sänky on maailman paras ja kai se oli matkaväsy. Vaikka ei siinä mitä, hyvin koisattiin matkallakin ja kaukana ovat ne ajat, kun aamun pikkutunneille reissulla valvottiin. Se on se elämän säännöllisyys, mikä on tärkeää, olitpa lomalla tahi et.
Älä jätä väliin! Mualimanparas munkkipossu.
Oli kiva pikku reissu. Ajeltuamme takaisin päin, tuli juurikin se tunne, että olisi ollut poissa pidempäänkin. Onks se silloin tehokas ja hyvä irtiotto arjesta. Kaipa niin. Vaikka kalakukkojen kaupunki on syntymäkotini, niin kyllä siellä nykyään on ihan turistina. Varsinkin, kun sain esitellä toiselle paikkoja. Juuri niitä vanhoja kulmia, missä on tapahtunut yhtä sun toista ja vähän kaikkea. Itsekin sai vaipua muisteloihin...

Taidetta. Oksapoika.
Kuopio on kyllä kiva kaupunki. Kauniskin se on. Tosin, näillä keleillä ja tähän aikaan vuodesta mikään kaupunki ei ole erityisen kaunis, mutta kyllä se arkkitektuuri ja kaiken vanhan säilyttäminen teki Ukkokultaan vaikutuksen. Uuden ja vanhan yhdistäminen on toteutettu taidokkaasti ja värien käyttö rakennuksissa on silmälle ilo. Virkeä citihän se on, varsinkin nyt, kun toria ympäröivät kadut on kävelykatuja. Meno on kuin monacossa ja kauppakadusta on tullut oikein ravinteli/juhlakatu. Täytyy myöntää, että kovin on kaupunki muuttunut minun ajoistani.

Tämäkin taidetta.
Matka oli myös kulinaarinen riemuvoitto. Ja sehän meille passaa. Perjantai-iltana nautimme maittavan illallisen Ravintola Isä Camillossa. Ruoka oli hyvää, tarjoilu erinomaista ja hei, se hinta! Todellakin illalliset ovat puolet edukkaampia kuin täällä pääkaupunkiseudulla. Paikan autfittikin oli puhutteleva.

Tunnelmaa
Aivan samaa voin sanoa La-illan Ravintola Rustikista. Kauppahallin vanhaan kellariin ( valm. 1902 ) valmistunut kellariravintola oli tunnelmaltaan, jos mahdollista, niin vieläkin parempi kuin edellinen. Kolmen lajin illalliset ruokajuomineen reippaasti alle satkun. Siinä sitä oli ihmettelemistä. Palvelun iloisuus, mutkattomuus ja lupsakkuus ansaitsee erikoismaininnan. Kerrottakoon vielä, että paikassa kummittelee. Tunsin sen heti, kun astuin alas kellariin ja kolmantena päivänä nousuin ylös...

Kummituksia onko heitä
Kiertelimme kaupunkia jalkaisin ja on se kyllä kiva, kun kaikki on lähellä. Ihan tuli sellainen tunne, että kyllä voisi olla mukavaa asua täällä. Varmasti elämä olisi vähemmän ressaavaa, eihän siellä ole mihinkään kiire. Elä sie hötkyile.

Perjantai-iltana esittelin Ukkokullalle meidän vanhat kantapaikat. Illallisen jälkeen käytiin henrinpubissa, amarillossa, kummisedässä ja vielä minulle uudessa gloriassa ( siellä on kuulemma kaikki ikääntyneemmät.) Olihan se jännä fiilis, elämä meni kuin filmi silmien edessä ja yhtään tuttua en tavannut. Tai no yksi, amarillon poke muisti minut vielä. Mut ollaan sitä aikoihin eletty, minua yritti iskeä nuori, kaunis nainen. Kyllä, minua, vanhaa homoa. Neitokainen kertoi, että oli huomannut minut kuulemma heti, kun olin tullut ravintolaan ja hakenut rohkeutta tulla juttelemaan. Ei, hän ei ollut päihtynyt ellei sitten ollut jossakin sienissä taimuutavastaavaa. Minun täytyy tunnustaa, että menin aivan hämilleni, enkä oikein osannut olla tilanteessa. Hassua.

Rustik valot
Menkää ihmiset turistina kuopioon. Se on virkeä ja kiva kaupunki. Harmillisesti kamera ei ollut mukana, joten kuvat on räpsitty kännykällä. Postaan myös Lemon Decon puolelle matkatunnelmia. Sieltäkin voi kurkata turismoinfoo.

2 kommenttia:

 1. Minulle Kuopio on oma rakas yliopistokaupunkini, jossa olen saanut sivistää itseäni. Joskus täällä etelässä olessa mietin, että jos muuttaisi takaisin Savon maisemiin, niin todellakin kaikki on niin lähellä. Kuopiossakin kaikki on keskustassa kävely etäisyydellä. Mutta se mun täytyy sanoa Kuopiolaisten häpeäksi, että aivan kauhuissani olen aina kun siellä käyn. Kuopio on täynnä mäkiä ja ihmiset polkee pyörällä ILMAN KYPÄRÄÄ.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parina viime kertana olen leikkinyt ajatuksella, millaistahan olisi asua entisessä kotikaupungissa. Ei varmasti yhtään huono valinta ja mistä sitä koskaan tietää. Torilla tavataan ;)

   Juu, kyllä Kuopion liikenne alkaa olla jo kypärän vaativaa. Sen huomasin myös, että liikennevaloja on enemmän kuin aikoinaan. Big citi ;)

   Poista