11.12.2014

Ällö Energiaa

Voihan pyhäjyssäys taas! Ikävät valvomiset ovat arkea. Ja nyt niin ikävästi, että nukun tunnin, nukun kaks ja eikun ylös. Herään perkele niin pirteenä, että voisin vaikka rakentaa talon. Syitä voi tietysti olla moniakin ja tunnistan, että nyt mennään pikkasen ylikierroksilla. Tää on niin mun tapa.

Röökaamattomuus antaa energiaa, sen tietää jokainen ja sit tää liikunnan lisääminen saattaa viedä nyt kierrokset unettomille. Pah, pah ja vielä kerran pah. Mikä tässä on oudointa, niin en kuitenkaan ole kuoleman väsynyt. Kaiketi se romahtaminen tulee sit kerralla. Just siis tyyliin nyt mie romahan.

Luulin eilen meneväni hotjooga-tunnille. Het noin niin kuin aamusta. Nimeltään tämä oli Hotmojo. Ei ollut joogha oli Mojo. Siitä on sata vuotta, kun moista olen reenannut ja huppista keikkaa, kun otti voimille. Tää oli sit sellainen rankempi versio ja salin kuumuus, sekä kosteusrosentti jotakin muuta mihin olinkaan tottunut. Jesh, tajuhan siinä meinasi lähteä ja kylläpä korpesi, kun jouduin nöyrtymään ja poistumaan salista ennen tunnin loppua. En anna periks, La uusiksi ja kunnon tankkaus alle. Kyllä se siitä lähtee. En nyt välttämättä allekirjoita harjoitteen tarpeellisuutta ja terveyttä, mutta hikoilet aivotkin pelolle olosta tulee vaan niin sairaan hyvä ja puhdas fiilis. Kaik paska ja kuona poistuupi ihmisen sisuksista. Kerta viikkoon riittänee tuota lajiketta.  Hyvä niin.Palkitsin itseä ja ostin uudet salivermeet. Kyllähän nätillä tytöllä täytyy kunnon jumppakamoset olla. En sillä, että olisin tekstiiliurheilija ( ihan vaan vähä,) mut kyllä kunnon reenivehkeet antaa uutta syvyyttä koko touhuun. On niin kiva katsella itseä salin peileistä, varsinkin kun on kivat asut yllä ja alla. Juuri näin ja jetsulleen. Mut hei, se on kyllä taivahan tosi, että hyvissä vermeissä on kiva liikkua. Ja kaik mun vanhat oli jo niiiiin vanhoja, kuluneita, haisevia ja rumia. Olin ansainnut kaiken. Hyvä ihminen. Täydellinen. Lähes. Melkein. Tai ainakin.

Kuka odottaa joululomaa, niin nostaa käden ylös. Nostaa molemmat kädet ylös. Allekirjoittanut odottaa kovinkin. Ihan on kiva päästä lomalle, noin niin kuin huiloomaan. Vaikka en tee duunia niin, että se veisi multa hengen, niin jotenkin on loman tarpeessa. Se muuten on jännä, että lomat tulee aina just niin oikeana aikaan ja tarpeeseen. Ei ne koskaan tule yllättäen ja silleen, et en mie viittis lomailla. Niin ja kyllä se Istanbulli alkaa jo takaraivossa sykkiä...

Tuomaksen valot
Harjoitellaan lomamatkailua ensi viikonloppuna ja huitastaan sulhon kans Tallinaan. Yksi yönseutu ja harjoitamme kylthyyriä ja hyvää ruokaa. Siinähän kyseessä oleva citi on parasta mahdollista. Tää on jo kolmas kerta tänä vuonna, kun vierailen Tallinassa. Olenpa vallan ihastunut kaupunkiin. Ja onhan siellä kuulut Joulumarkkinat. Vaikka en nyt joulusta niin innostu, niin yhdet markkinat on aina paikallaan. Sinne siis ja sieltä sit raporttia.

Jahas, seuraavaksi ohjelmassa fillarilla lenkkipolulle. Viiden kilsan maltillinen hölkkä. Siitä vesijuoksee ja uimaan hallille. Saa noin niin kuin purettua tätä liikoo virtoo ja enrgioo. Oliks vähä ällö pirtee lopetus, kaikkia kuitenkin väsyttää tää pimeys. Ja yks on muka niin energinen... Hah!

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Elä oo. Kyl täältä vielä alas tullaan ;)

   Poista
 2. En ole katkera, mutta kuitenkin... No olen! Ihan kaikesta. Energiasta, uusista kuteista, lomareissuista ja ennenkaikkea joululomasta. Meillä (ja toki monessa muussakin paikassa ja ammatissa) on koko joulu ihan samaa duunia joka ainoa päivä. Päiväsydämmet tietenkin on "vapaata", että ehtii laittaa perheelle kystä kyllä. Tuskin maltan odottaa...
  No, mitäs piti mennä rakastumaan aikoinaan maajussiin -oma moka:-)
  Mutta hyvin olet onnistunut tuossa tumppaamisessa, voimia edelleen sen asian kanssa. Se onkin ainut asia tuossa kirjoituksessasi, missä minä olen vahvoilla. En ole koskaan edes kokeillut. Murkkunakaan kukaan ei edes yrittänyt tuputtaa ja turhaa se olisi ollutkin.
  Mukavaa joulunalusaikaa! T: Pohjanmaan akka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläs ny, tää on vain tällainen ohikiitävä hetki elämässä ;) Mut toivottavasti röökit saa nyt jäädä lopullisesti.

   Tiesitkö muuten, että mun tulenpalava ensirakkaus oli maajussi? Ja mie olisin ollut ihan valmis jäämään hänelle emännäksi, mutta hää antoi kenkää. Oltiin kyllä useita vuosia yhes ja taidan kuule tietää, mitä se on maatilan elämä. Onnellista Joulua teille!

   Poista
 3. Olet hyvä roolimalli kenelle tahansa tuossa tupakan lopettamisessa. Liikunnan tuominen elämääsi on toinen merkittävä asia. Ei ihme, että keho hieman saattaa ihmetellä öiseen aikaan energisenä, että mitä tässä minulle on tapahtumassa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Roolimalli :) Olen roolimalli, huippumalli :)

   Kai sitä on roppa ihan sekaisin ja tämä aikansa ottaa...

   Poista